Het hoogste besparingsniveau besparen

Sparen met de hoogste spaarrente betekent in 2021 zeer waakzaam zijn en goed letten op veranderingen in de variabele spaarrente. Alleen de actieve spaarder ontvangt de spaarrenteverhoging direct. Bij uw spaargeld blijven waar u bent, betekent in veel gevallen geld verliezen. Er is een ruime keuze aan banken met een hoog spaarniveau: NIBC Direct, SNS bank, Nationale Nederlanden, LeasePlan Bank.

Rente over sparen in 2021

Sparen in 2021 met de hoogste spaarrente

Vandaag sparen vereist actie. U blijft niet bij een bank die u weinig rente betaalt over uw spaargeld. Blijven waar je bent is zo twintigste eeuw. Iedereen ziet hoe de banken bewegen, hoe ze goedkoop geld proberen binnen te halen om het duur uit te lenen. Er is niets mis met die koopmansgeest, maar waarom zou u niet zelf het optimale rendement uit uw geld willen halen. Niet door risicovol te beleggen, maar gewoon door gratis online een spaarrekening te openen bij een bank die klaar staat om u tot vijf keer de rente te geven van wat u bij uw bank zou krijgen. Wat als je 0,01% rente krijgt, maar elders 0,20% of meer kan zijn (200 keer meer, of kies een spaardeposito, waarbij het verschil ook heel groot is), waarschuwt je bank je niet om je te vertellen dat het beter is om overstappen naar een andere bank. Dat kun je de bank niet kwalijk nemen, maar waarom tolereren?

Vergelijk de rentetarieven op sparen en wat de hoogste rente is

De ontvangen rente verschilt van bank tot bank en van rekening tot rekening. De ene bank geeft duidelijk veel meer rente dan de andere. Daarnaast kan de bank meerdere rekeningen aanbieden, waarvan sommige een hoge rente geven, terwijl andere gewoon onrendabel zijn. Het loont dus om banken en rentetarieven goed in de gaten te houden. Zorg ervoor dat u de hoogste rente krijgt. Het maakt uit of u een variabele rente of een vaste rente krijgt. Op de meeste online spaarrekeningen krijg je variabele rente, de vaste rente die je krijgt op sparen. Op een spaarrekening met variabele rente kan de rente fluctueren met rentebewegingen op de geldmarkt. Dit geldt niet voor een vastrentende spaarrekening of deposito. Dit is een voordeel bij een dalende rente, maar een duidelijk nadeel bij een stijgende rente. Dan heeft u de zekerheid van een vaste rente, maar doet u niet mee aan tussentijdse renteverhogingen. Dit kan alleen aan het einde van de looptijd. Dat maakt een spaarrekening met variabele rente voor velen aantrekkelijker. Ze zijn flexibeler en zien de rente stijgen als de marktrente stijgt.

Spaarrente Leaseplan bank en Centraal Beheer

Leaseplan biedt regelmatig de hoogste spaarrentes. Dit resulteert in een enorme toestroom van nieuw geld. Ook Centraal Beheer van Centraal Beheer Achmea weet wat klanten willen. Ze zitten regelmatig bovenop hun interesse. Je kunt er veel vinden. En dit zijn allemaal rekeningen waar je vrij met je geld om kunt gaan. Dit geldt ook voor NIBC Direct. Prima keuze tussen banken die mooie compensatie geven. Of misschien heb je liever een duurzame bank als de ASN Bank. Ze brengen hun grote aantal spaarrekeningen terug tot enkele rekeningen en verhogen tegelijkertijd de rente.

Economische groei in 2021

Als de economische groei versnelt, heeft dat ongetwijfeld ook gevolgen voor de rente. Er zal meer vraag zijn naar geld en meer vraag naar uw spaargeld. Dit betekent dat na een daling de rente waarschijnlijk zal blijven stijgen. Degenen die altijd blijven waar ze nu zijn, zullen er waarschijnlijk niet van profiteren. In de praktijk lijken vooral de nieuwe banken de spaarrente te belasten. En als de bestaande grootbanken al meegaan in het verhogen van de rente, doen ze dat meestal met nieuwe rekeningen. Dit betekent dat u meer geld kunt verdienen dan ooit tevoren door goed in de gaten te houden wat er op de spaarmarkt gebeurt. Maar of de economische groei zal aantrekken, valt nog te bezien.

Slimme besparingen met doelbesparingen

Wie verstandig wil sparen, zet voor zichzelf op een rijtje welke spaardoelen hij heeft, wanneer die doelen gehaald moeten worden en welke rente nodig is om die doelen te bereiken. Dit betekent dat een groot deel van het geld direct moet worden opgenomen en een deel voor langere tijd op een spaardeposito kan worden gezet. En je moet het zelf doen.

Rente op spaargeld is direct opvraagbaar

In de praktijk sparen de meesten van ons onvoorwaardelijk op een spaarrekening. Zo kun je snel weer aan je geld. Deze flexibiliteit is erg aantrekkelijk, want geld voor een bepaalde tijd op een spaardeposito zetten, en later blijkt dat je het geld sneller nodig hebt, meestal moet je een boete betalen of blijkt het onmogelijk te zijn. De keuze voor een onmiddellijke opnamerekening is dan snel gemaakt. Een ander voordeel is dat je gemakkelijk online kunt overstappen naar een andere bank met een instant opnamerekening. Daarom staat hieronder (per 1 januari 2021) de hoogste rente op spaargeld op een rekening zonder beperkende voorwaarden:

De hoogste spaarrente in 2021, rente vergelijken:

Welke bank: Welke spaarrekening: Welk rendement en spaarrente:
Bank van leaseplannen internet besparingen 0,15%
NIBC Direct NIBC direct internet sparen 0,15%
Anadolubank Alpha Altijd Spaarrekening 0,08%
Nationaal Nederland red het internet 0,05%
Centraal beheer InterestPlus-account 0,04%
Anadolubank alfa spaarrekening 0,05%
SNS Bank SNS Internet Besparingen 0,04%
DHB-bank DHB S@veOnline 0,07%

De spaarquote zal naar verwachting stijgen of stabiliseren in 2021

Het is duidelijk dat de rente zal stijgen als de economie zich herstelt. Mogelijk volgen er nog meer renteverhogingen. Economische groei rechtvaardigt hogere rentes, maar niemand weet of de economie in 2021 voldoende zal herstellen. Er wordt een gematigde groei verwacht. Ook het huidige beleid van de ECB om de rente laag te houden is een mogelijke belemmering.

Slot

Wees een actieve spaarder. Wie op deze manier spaart haalt het maximale rendement, de verschillen tussen banken zijn groot. Actief sparen is dus succesvol sparen.€