Het banksaldo na bestedingen tijdens de feestdagen is fors gedaald

Een banksaldo na een fijne vakantie komt vaker voor dan je denkt. Veel mensen gaan op vakantie zonder vooraf financiële limieten te stellen. De uitspraak: “Je moet niet aan geld denken op vakantie”, hoor je nog te vaak, maar het is niet verstandig. Deze houding hoeft geen probleem te zijn als er veel geld is en de limieten van het banksaldo kilometers verwijderd zijn van de gevarenzone. Maar wie een normaal inkomen heeft en niet al te veel spaargeld op de bank heeft, kan gemakkelijk in de problemen komen na een uit de hand gelopen vakantie. Plots is de veilige buffer weg. Een kapotte wasmachine of auto kan teveel zijn.

Iedereen heeft recht op rust tijdens de vakantie

Iedereen heeft recht op een paar weken rust per jaar. Ze zijn niet alleen nuttig om te herstellen van stress op het werk, maar ook om de thuissituatie te verbeteren en wat extra tijd door te brengen in relaties met je partner, kinderen, vrienden en kennissen. Vrije tijd moet ook worden gebruikt om te luieren en uzelf te verwennen. Het is onderdeel van de vakantie. Soms wordt er niet constant rekening gehouden met het banksaldo. Dat zou je moeten doen als je geen miljonair bent. Niet elke vakantie hoeft veel geld te kosten.

Vakantiekosten moeten worden gepland

Zelfverwennerij mag niet uit de hand lopen. Ook de vakantiekosten moeten binnen het vooraf bepaalde budget blijven. Als er kosten mee gemoeid zijn, moeten deze aflaten ook goed worden gepland en berekend. IJs zal niet meteen voor problemen zorgen. Wie echter elke dag uit eten gaat, gaat paragliden, deltavliegen of regelmatig rondleidingen naar omliggende steden boekt, kan de kosten van de vakantie aanzienlijk verhogen.

De creditcard zorgt er dan vaak onbewust voor dat het banksaldo slinkt

Een creditcard is geen hulp, maar een groter bestedingsrisico dan men dacht. Betalen met een creditcard is natuurlijk heel eenvoudig, maar het zorgt er vaak voor dat de kosten van de vakantie niet correct worden ingeschat. Degenen die zorgvuldig al hun creditcarduitgaven bijhouden, hebben alles wat beter onder controle, en veel mensen doen dat, maar wie doet dat op vakantie?

Geldzorgen en vakanties zijn tegenpolen

Niemand wil zich zorgen maken over geld op vakantie. Vakantiegangers gaan tenslotte weg om te ontspannen, en geldzorgen horen daar gewoon niet bij. Het vervelende is echter dat die geldzorgen na de vakantie vanzelf komen als je er tijdens de vakantie niet goed voor zorgt. Daarom is het verstandig om vooraf geld opzij te zetten voor onkosten en een bepaald vakantiebudget op te stellen. Daarna hoef je er alleen nog maar op te letten tijdens de vakantie, maar schrik je niet als je thuiskomt.

Het financiële gat wordt pas later zichtbaar in de vorm van een alarmerende bankbalans

Thuis valt het resultaat op de bankrekening vaak tegen. Soms is er niet eens genoeg geld om de nodige rekeningen te betalen en blijft de rekening voor huur, zorgverzekering of gas, licht en water pas de volgende maand staan. Maar voor de volgende maand is het al genoeg voor zijn eigen uitgaven, en daarom kan een neerwaartse spiraal in het huishouden beginnen, waaruit het bijna onmogelijk is om eruit te komen. Je moet het vermijden.

Wakker worden van geldzorgen

Als een leuke vakantie eindigt met geldzorgen die mensen wakker houden, is de hele vakantie het niet waard. In plaats van te ontspannen, leidt zo’n vakantie tot maandenlange stress en slecht slapen. Dit is niet goed voor je gezondheid, maar het tast ook de energie aan die je nodig hebt voor je dagelijkse bezigheden en werk, waarmee je inkomsten moet genereren.

Een gat in het banksaldo voorkomen is beter dan genezen

Het is verstandiger om het budget voor de vakantie vast te stellen. U moet niet alleen controleren of u genoeg geld heeft om uw gewenste vakantieplek te reserveren, maar u moet ook bepalen hoeveel geld u op die locatie contant moet gebruiken. Als je tien dagen op vakantie gaat, deel dat geld dan in tweeën en gebruik de helft voor de eerste vijf dagen. Als je gedurende die vijf dagen de limiet van die kant overschrijdt, zullen de andere vijf dagen minder ruim zijn.

Gebruik geen creditcard, maar contant

Als je geen groot inkomen hebt en je budget is beperkt, gebruik dan geen creditcard, maar neem een ​​bepaald bedrag op van de bank voor een vooraf bepaald aantal dagen. Dan kunt u contant betalen en hoeft u niet elk bedrag te pinnen. Zo zie je meteen hoeveel geld er op een dag verdwijnt en wanneer je rustig aan moet doen met toeristische aankopen, avondeten, ijsjes, snacks, etc. Maar aan het einde van je vakantie heb je geen gat op je bankrekening, maar kun je met een gerust hart naar huis.

Vergeet zakkenrollers niet

Kijk uit voor zakkenrollers. Neem niet te veel tegelijk op en draag het geld op een veilige plaats op uw lichaam. Het liefst vooraan, waar je kunt kijken, of onder kleding.

Leuke en ontspannende opties tijdens je thuisvakantie

Als je niet genoeg geld hebt om ver op vakantie te gaan, zoek dan naar alternatieve mogelijkheden om een ​​paar leuke weken voor jou en je gezin te regelen. Dat kan door samen dingen te doen, zoals fietsen en picknicken, een middag of avond naar de bioscoop, zwemmen bij mooi weer, een dagje strand, een dierenpark bezoeken, een wandeling maken. bos en ijs of drankje.. En ga zo maar door.

Ook dan vooraf het vakantiebudget bepalen

Er zijn veel mogelijkheden. Het weer moet natuurlijk meewerken, maar er zijn ook leuke dingen om binnenshuis te doen met vrienden, familie of gewoon familie als het regent. Stelt u zich een middagje spelletjes, koekjes bakken, fondue en meer voor. Voor thuisvakanties is het echter verstandig om vooraf een budget vast te stellen en niet overboord te gaan.

Pretparken zijn duur en ze vallen je bankrekening aan

Pretparken zijn meestal erg duur en met een gezin van vier ben je al gauw meer dan honderd euro kwijt. Een keer is niet erg. Aan de andere kant zullen degenen die het tijdens de vakantie meerdere keren willen doen, binnenkort het einde van hun vakantiebudget zien. Laat kinderen ook deelnemen aan het besluitvormingsproces. Ze hebben ook vaak leuke ideeën en als je daar rekening mee houdt, heb je er ook minder last van. Zo heb je ook nog een leukere vakantie.

Bezoek de dierentuin

Een dierentuin is vaak goedkoper dan een pretpark, en niet alle dierenparken rekenen dezelfde toegangsprijs. Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken in het dierenpark, en als je brood en drinken meeneemt, maar de dierentuin heeft alleen ijsjes, dan vallen de kosten van zo’n uitje vaak mee.

Vakantie vieren is goed, maar denk aan de periode daarna

Als je op vakantie gaat, wil je even nergens aan denken. Geen zorgen thuis, werk, dreigend ontslag of faillissement, enzovoort. Iedereen die zijn gedachten neerzet en zijn bankrekening negeert, doet zichzelf echter geen plezier. Voor die mensen kan een vakantie van twee weken jaren van geldzorgen betekenen. Het is geen vakantie waard.€