Heb ik ergens pensioen gespaard? Spoor het vergeten pensioen op

Je hebt bij meerdere bedrijven gewerkt, maar je vraagt ​​je af: “Heb ik ergens pensioen opgebouwd?” Of je weet dat je ergens pensioen hebt gespaard, maar je weet niet meer hoeveel. wat doe je dan Want de pensioenjungle is soms niet altijd even makkelijk door te komen. Mensen weten vaak niet of ze voor pensioen hebben gespaard en hoeveel. Iedereen die denkt ergens pensioen te hebben gespaard, kan dit leren. Een vergeten pensioen terugkrijgen kost wat moeite, maar het kan. Achterkomen van een vergeten pensioen kost wat moeite, maar het is fijn om te weten dat je soms meer geld krijgt als je met pensioen gaat dan je dacht. Waar vindt u uw pensioen waarvan u niet wist dat het bestond?

Kijk of u ergens anders pensioen heeft gespaard

Mensen die niet meer precies weten bij welk pensioenfonds ze ooit pensioen hebben opgebouwd, weten vaak niet wat ze moeten doen. Om dit geld van uw pensioen niet te missen, hoeft u alleen de volgende zaken mee te nemen:

Ouderdomspensioen: namen en adressen van voormalige werkgevers zijn bekend

Als u zich de naam en het adres van zijn voormalige werkgever(s) herinnert, is de kortste kans om ze te bellen. Vraag dan na wat de naam en het adres is van het pensioenfonds waar u mogelijk uw pensioen heeft opgebouwd. Vaak weet uw voormalige werkgever ook de details. Gebruik in ieder geval deze lijst om te kijken of u nog ergens pensioen heeft:

Vind een werkgever via de KvK

Als de werkgever is verhuisd of niet meer bestaat, kan het adres van het bedrijf worden achterhaald met behulp van de Kamer van Koophandel, waar alle bedrijven staan ​​ingeschreven, de gemeente of via oud-collega’s. Zo is vaak ook te achterhalen bij welk pensioenfonds het pensioen is opgebouwd of waar het nodig kan zijn om dit pensioen aan te vragen.

Het pensioenfonds bestaat niet meer: ​​hoe kom ik erachter of ik pensioen heb?

Als u weet bij welk pensioenfonds uw pensioen heeft opgebouwd, maar dat fonds bestaat niet meer, dan kunt u met DigiD vaak achter het vergeten pensioensparen komen. Zo werkt het: Allereerst logt u in op Mijn Pensioenoverzicht met uw DigiD. Daar vindt u alle pensioenen die u in de loop van de tijd via werkgevers heeft opgebouwd. Dit werkt overigens niet altijd en het systeem is ook niet helemaal waterdicht. Probeer dus altijd zelf uit te vinden of u nog ergens pensioen heeft, een extra centje bovenop uw AOW is altijd mooi meegenomen.

Informatie aanvragen in het Pensioenregister

Als u wilt bellen, kunt u ook contact opnemen met het Pensioenregister. Dit kan via telefoonnummer 020 7512870.€