Heb een goedkope begrafenis

Het is een goedkope begrafenis. Want in tijden van crisis, waarin mensen vaak moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, willen ze ook letten op de prijs van een uitvaart. Waarom bijvoorbeeld kiezen voor een dure volgauto als een degelijke taxi ook voldoende kan zijn?

Geld besparen op begrafenissen

Begrafenissen kosten veel geld, en veel mensen denken niet eerst aan geld bij de schok van het overlijden van een naast familielid.

In de huidige tijd, waarin de prijzen van onder meer energie de pan uitrijzen en veel mensen moeten sparen met hun inkomen, is het echter belangrijk om bij het organiseren van een uitvaart goed op de kosten te letten.

De overledene zou immers niet gewild hebben dat u door hem/haar in financiële problemen kwam. En geld besparen op een begrafenis is op geen enkele manier beschamend of respectloos.

Goedkope alternatieven voor traditionele begrafenissen

De verhalen zijn vaak heel herkenbaar. “Toen mijn vader stierf, rees de vraag wie zijn begrafenis moest betalen. Het weinige geld dat hij had was weg. Jarenlang werd het elke maand in kleine bedragen overgemaakt naar een of ander twijfelachtig loterijbedrijf in de hoop veel geld te winnen. Maar die is er nooit gekomen, zoals een goede uitvaartverzekering.”

Nu heeft iedereen recht op een waardige begrafenis en het is de plicht van de nabestaanden om daarvoor te zorgen, punt uit! Maar laten we eerlijk zijn, zoveel “rovers” verdienen al geld met ons in het leven, dus we laten het geld niet na de dood in de zakken van de begrafenisondernemer verdwijnen.

Maar er is goed nieuws voor “mensen met een kleinere portemonnee”. Tegenwoordig zijn er zeer goedkope alternatieven voor traditionele begrafenissen. Dit zijn meestal gebundelde offers die alles bevatten wat je nodig hebt voor een sobere maar waardige begrafenis. Prijsvergelijking is zeker de moeite waard.

Een “low-budget begrafenis” verschijnt.

Nabestaanden willen steeds vaker minder geld op tafel leggen voor uitvaarten. Er ontbreekt geld, of hij ontdekt bijvoorbeeld dat de overledene Vekamp nog enkele duizenden euro’s schuldig was. En dan is 5.000 euro voor een uitvaart veel geld.

Een paar jaar geleden deed het low-budget uitvaartfenomeen zijn intrede in de uitvaartbranche. De prijzen van dergelijke low-budget uitvaarten zijn slechts een fractie van de bedragen die mensen normaal gesproken voor een uitvaart moeten betalen (ergens tussen de 5.000 en 7.000 euro).

Budget begrafenissen hebben een service op maat

Ook branchevereniging van uitvaartondernemers BGNU merkt op dat mensen steeds minder te besteden hebben. Vooral in grote steden winnen budgetbegrafenissen met dienstverlening op maat aan populariteit. Je kunt denken aan zaken als:

De vraag naar goedkope uitvaarten wordt niet alleen gevoed door de crisis

De vraag naar goedkope uitvaarten wordt niet alleen gevoed door de financiële crisis. Mensen willen ook meer zelf doen. Uitvaartcentra maken van deze mogelijkheid gebruik door een voordelig basispakket aan te bieden. Voor de laagste prijzen, die onder de €1500 liggen, kan al een goede crematie worden geregeld.

Nog wat laatste tips voor een goedkope begrafenis