Hands on the cut en geld in de cut

Als de economie niet meewerkt, worden we voorzichtig, hoewel het nooit echt verkeerd is om je financiën goed te kennen en verstandig geld uit te geven. Maar een goed functionerende economie betekent dat we meer verdienen, gemakkelijker kunnen lenen en ons geen zorgen hoeven te maken over het verlies van onze baan. Het totaalbeeld heeft er inmiddels voor gezorgd dat een grote groep mensen in ernstige problemen komt of dreigt te komen.

Lenen

Dit comfortabele gevoel betekent dat we eigenlijk te veel geld uitgeven, en om eerlijk te zijn, de banken en andere financiële instellingen hebben de mensen zeker ook de worst te eten gegeven. Dit belet ons niet om verantwoordelijk te zijn voor uw geld en geld dat u heeft gespaard of geleend, kunt u maar één keer uitgeven. Als u geld leent, moet u het ook in kleine bedragen over een lange periode terugbetalen. Tel daar rente bij op en je betaalt nog een half jaar na je vakantie, zeg maar, voor een vakantie. Maar met dit voorbeeld is niets mis, zolang je er maar van op de hoogte bent en het kunt terugbetalen. Dat laatste wordt alleen maar moeilijker, omdat banen op het spel staan ​​en geleend geld geen geld is om van te leven.

plastic geld

Voor een groeiende groep is de pas ook niet representatief voor geld, waardoor steeds meer budgettrainers overstappen op fysiek geld terug in hun portemonnee stoppen en alle kosten daarmee betalen, uiteraard na vaste kosten. Enerzijds om niet meer uit te geven dan er is en anderzijds om mensen fysiek te laten voelen hoe geld werkt. Hoe banaal het ook klinkt.

Delen: Vaste kosten

De vaste lasten van hypotheek of huur, gas, elektra en water en verzekeringen zijn doorlopende kosten. Dat betekent echter niet dat u niet kunt zien welke besparingen mogelijk zijn. Moeten alle apparaten immers in de standby-modus staan? Denk aan je telefoon of andere oplaadapparatuur. Maar ook een tv of een computer. We zijn ook schone mensen, maar schoon is echt schoon, dus moeten we er zo lang over doen om te wassen, of kunnen we wassen in een minuut of minder? Ook hebben we misschien ooit een verzekering afgesloten, maar verder kijken kan geen kwaad. Dit kan een zorgverzekering zijn, maar ook een opstalverzekering, aanvullende verzekering of autoverzekering.

Splitsen: Live geld

Na de vaste lasten komt het geld van het leven om de hoek kijken. Live geld is het geld waarmee je moet winkelen. Maar je moet ook kleding kopen, misschien mobiele telefoonrekeningen betalen en autorijden. Het belangrijkste hier is om het geld dat je fysiek in je portemonnee hebt te verdelen over de week van de maand. Zo weet je precies wat je voor een week kunt besteden. Als je bang bent dat je vergeet waar het allemaal aan is uitgegeven… bewaar het dan in een notitieboekje.

Ook word je automatisch kritischer als het gaat om het uitgeven van geld. Je kunt immers niet meer uitgeven dan wat er op dat moment in je portemonnee zit. Als je geen pas hebt, moet je deze toch uitstellen. Voor veel mensen zet dit proces hen aan het denken of ze het echt nodig hebben. Maar ook dat autoritje… is dat nodig of kan het met iets anders gecombineerd worden? Kortom, alle zaken waar je kritischer naar kijkt als je voor een beheersbare periode geld in je portemonnee hebt.

Opgelopen schulden

Te laat? Het is nooit te laat, en als je al schulden hebt, moet je misschien een budgetcoach raadplegen om te zien of het mogelijk is om met je schuldeisers te onderhandelen. Uw leefgeld wordt minder omdat u maandelijks een deel van uw leefgeld moet terugbetalen. Daarnaast kun je altijd kijken of je x aantal uren (extra) werk kunt aannemen. Dit in rekening gebrachte bedrag kan bijvoorbeeld ook worden gereserveerd voor restitutie.

Eindelijk

Kortom, er zijn altijd manieren om uit de financiële problemen te komen (en dan hebben we het over mensen met en zonder betaald werk). Een frisse start betekent dat u vanaf nu aan uw geld kunt gaan denken. Kunst … en voor sommige mensen is het een sport geworden om ermee door te gaan en langzaamaan zonder geld te komen. In plaats van te lenen, kun je sparen voor iets leuks of het als buffer gebruiken als je voor onverwachte kosten komt te staan. Als je het als een spel bekijkt, verdwijnt ook het moeilijke deel. Maar het blijft altijd dat je verantwoordelijk bent voor je geld en dus voor wat je hebt en wat je niet hebt.€