Handige tips voor je budget als je gaat samenwonen

Jullie eerste keer samen, voor de meesten een compleet nieuwe ervaring. Velen proberen in de eerste jaren een appartement te huren. Je leert elkaar beter kennen en geniet samen van de dagelijkse levensbehoeften. Iedereen is met zijn gespaarde budget op zoek naar een geschikte woning. De prijs is inclusief meubilair en bijkomende kosten. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw budget tijdens de grote tijd te beheren.

een factuur opmaken

Velen onderschatten de prijs die je betaalt voor het samenwonen. Het totaalpakket omvat soms meer dan u denkt. Hoeveel bedraagt ​​de huur of vaste lasten die eraan verbonden zijn. Water, elektriciteit, gas en uw voedselkosten zijn de belangrijkste. Maak een lijst van de kosten die u samen zult moeten delen, evenals een lijst van uw eigen kosten, dan denken we aan uw vervoer, uw telefoonrekening, uw ziektekostenverzekering, ziekenhuisopname, vakbond, pensioensparen, enz. gegevensbron, wordt uw huur binnenkort bepaald.

Meubilair en decoratie

Iedereen heeft het droombeeld van uw toekomstige woon- of slaapkamer al gerealiseerd. Hoe moet het eruit zien en wat is ons budget? Een goede tip is om te beginnen met de meubels die we echt nodig hebben. De kosten zijn meestal hoger dan je zou verwachten. Kies ik voor kwaliteit of liever voor prijs? Het is moeilijk om vooraf een gemeenschappelijke kostenplaats voor uw woninginrichting vast te stellen, omdat het prijsverschil in meubilair het zo onvoorspelbaar maakt. Daarom is het beter om het budget te beperken tot één post. Zoek liever een stoel die iets goedkoper is en bespaar op de volgende benodigdheden. Zo kun je je interieur nog jaren aanpassen als je een groter budget hebt.

Kijk ook op internet

Als je zoveel dingen nodig hebt, kun je je maar beter goed laten informeren. Ook op internet vinden we veel websites die bijvoorbeeld meubels aanbieden. Ze kunnen nieuw zijn of net zo goed gebruikt. Een degelijke kledingkast vind je niet alleen in een bouwmarkt. Bespaar geld door bijvoorbeeld een oud exemplaar te schuren en te schilderen. Of creëer een loftstijl met oude decoratieve elementen, die soms bijna niets kosten.

Verdeel de kosten

Steeds meer stellen werken met een aparte bankrekening. Zo beheren ze elk hun eigen spaargeld en worden ook de kosten zonder discussie gedeeld als de relatie niet zou lukken. Stel 1 gezamenlijke rekening in voor algemene uitgaven zoals eten en huur. De bank maakt een rekening aan met 2 pinpassen, waar u ook achteraf de verrichte transacties kunt inzien. Er zijn ook veel mensen die bijvoorbeeld een combinatie van kosten dekken. De ene is de huishuur en de andere de vaste lasten en de rekening voor het nodige eten en drinken.

Verhoog de kosten na een paar maanden

Na een paar maanden samenwonen, krijg je vaak meer grip op je uitgaven. Probeer dure kosten te verlagen, bijvoorbeeld door meer op je telefoonrekening te letten of je internetabonnement te verlagen. Andere zaken zoals een brandverzekering en autoverzekering kunnen ook goedkoper zijn. Stap over naar concurrenten en merk soms een prijsverschil van €50 op. Dit geldt natuurlijk ook voor uw energieleverancier. Kortom, u heeft meer controle over uw geld en creëert een groter budget voor de toekomst.€