Handige beurs apps voor je smartphone of tablet

Wil je de beurs op de voet volgen, dan kun je enkele handige apps downloaden voor je tablet of smartphone. De meest gebruikte apps vind je zowel in de App Store (Apple) als in de Google Playstore (Android). Er is vaak een gratis versie, maar er kan een extensie worden aangeschaft. Om beter in te kunnen spelen op snelle veranderingen op de beurs, is het handig om veel data in één oogopslag te bekijken. Daarom gaan stock app-bouwers voor gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie, tijd is geld.

Waar vind ik apps voor de tentoonstelling?

Programma’s (applicaties) kunnen worden gedownload naar een smartphone en tablet. De belangrijkste spelers zijn Apple, Android en Windows. Om een ​​app te kopen (waarvan sommige gratis zijn), gaat u naar de app store van uw apparaat op uw smartphone of tablet. Voor Apple is dat de App Store, voor Android heet dat Google Play en voor Microsoft’s Windows Phone Store. Voer de naam van de applicatie in en volg de instructies om deze te downloaden. Daarna kunt u de applicatie vaak naar wens aanpassen. Niet alle apps zijn gratis, dus wees voorzichtig bij het downloaden. Apps nemen ook ruimte in beslag op uw smartphone, dus zorg ervoor dat u voldoende geheugen op uw apparaat heeft.

Stock-apps voor je smartphone

Algemene informatie

De eerste drie beurs-apps geven de gebruiker algemene informatie. Van nieuws tot aandelenkoers, u vindt het meeste daar.

Bloomberg Business

Bloomberg is een grote speler in de financiële wereld. Zelfs de meest ervaren analisten vertrouwen op de informatiesystemen van Bloomberg. Met de Bloomberg Stocks-app kunt u:

Het kan gratis worden gedownload op Android en iOS.

Yahoo Finance

Yahoo Finance is een van de meest gedownloade beurs-apps. Wanneer u de mobiele telefoon zijwaarts draait, worden de afbeeldingen groot weergegeven. De app heeft ongeveer dezelfde features als Bloomberg. Het is mogelijk om een ​​wallet op de Yahoo website te houden en deze over te zetten naar de app. U ontvangt dan gepersonaliseerde updates over geselecteerde promoties. Met de Yahoo Finance-app kunt u:

De app is gratis te downloaden op Android en iOS.

IEX-investeringsinformatie

Naast de typische functies van de beursapp biedt de IEX-app ook columns die zijn geschreven door een vast team van beursexperts. Alle informatie is realtime en de app wordt elke seconde ververst om de laatste informatie te tonen. Met de IEX-app kunt u:

Wisselkoers

Wisselkoersen hebben via verschillende mechanismen een grote invloed op de aandelenmarkt. U kunt gespecialiseerde apps downloaden om wisselkoersen te controleren.

XE-app

De meest gedownloade wisselkoers-app is de XE-app. Het programma gebruikt realtime wisselkoersen, maar zelfs als u geen internet heeft, onthoudt het programma de laatste wisselkoers. Door simpelweg uw mobiele telefoon te schudden, worden alle wisselkoersen automatisch bijgewerkt. Daarnaast kunt u aan de hand van de grafieken ook de historische ontwikkeling van wisselkoersen bekijken. Je kunt ook XE pro kopen, zodat je geen advertenties meer krijgt. Daarnaast kun je 20 wisselkoersen tegelijk monitoren in plaats van 10 in de gratis versie.

Som

Summa is een algemene conversie-app. Historische informatie over wisselkoersen vindt u hier niet. Het is een zeer uitgebreid programma waarmee je alles kunt omrekenen: temperatuur, energie, dichtheid, etc… Voor wie graag alles in één hoeveelheid is best aantrekkelijk. Er hangt een prijskaartje aan: $ 0,99. Deze app is alleen beschikbaar voor iOS.

Andere apps

Ten slotte zijn er nog drie stock-apps met hun eigen functies. StockTwits meet het sentiment, terwijl CharTreker wordt gebruikt voor technische analyse van aandelen. Beide dingen zijn belangrijk op de aandelenmarkt. SeekingAlpha is een online community waar beleggers artikelen schrijven over specifieke segmenten van de aandelenmarkt.

StockTwits

StockTwits is eigenlijk een soort Twitter dat gespecialiseerd is in de aandelenmarkt. Een grote community van aandelen-tweeters schrijft dagelijks tweets (maximaal 140 tekens) over de beurs en beleggen in de breedste zin van het woord. Als sociaal netwerk met echte mensen biedt StockTwits een unieke manier om de sfeer met investeerders te ervaren. Je kunt zien waar het meest over wordt gepraat, zoals het is
stemming
gaat over aandelen en communiceren met andere investeerders over de hele wereld.

GrafiekTractor

ChartTreker is een app voor iPad en iPhone waarmee u
technische Analyse
wordt gedaan. Technische voorraadanalyse bestaat uit het bekijken van grafieken van verschillende tijdsperioden en het tekenen van allerlei indicatorlijnen met betrekking tot prijsontwikkelingen. Zodra de gebruiker zijn technische analyse heeft voltooid, kan hij het resultaat gemakkelijk delen in de vorm van een grafiek op Twitter of Facebook.

De app is de eerste twee weken gratis, daarna betaal je $ 3,99 per maand of $ 19,99 per semester.

Op zoek naar Alfa

Met de SeekingAlpha-app kun je een lijst met aandelen specificeren waarvan je alle mogelijke updates via pushmelding wilt ontvangen. Naast belangrijk nieuws over aandelenkoersen, bedrijfsstatistieken en rapporten, worden er ook updates verzonden wanneer een SeekingAlpha-auteur een nieuw artikel heeft geschreven met betrekking tot uw geselecteerde portfolio.

Lees verder