Handel in goederen: goederen of goederen

Handel in grondstoffen en basisgoederen, goederen en investeringen bestaat al duizenden jaren. Aan het begin van de ruilhandel werden goederen geruild voor goederen, later voor goud, en tegenwoordig betalen we met geld. Wat zijn de goederen? Wat zijn grondstoffenfutures? Wat zijn termijncontracten? Waar verwijst de term handelswaar naar? Wat is het grote voordeel van de goederen? En de keerzijde van grondstoffenhandel?

Commodity futures-contracten

Inderdaad, miljarden mensen zijn afhankelijk van dagelijkse goederen zoals katoen, tarwe, granen en olie. Om kleding te maken, brood te bakken of als brandstof voor een auto. Deze artikelen die we elke dag nodig hebben, worden ook wel “goederen” genoemd. De traditionele goederen die de mens nodig heeft en waarvan hij afhankelijk is, worden al duizenden jaren verhandeld en markten voor deze goederen zullen altijd blijven bestaan.

Prijzen

De prijs van producten als tarwe of katoen – goederen die mensen in het dagelijks leven nodig hebben – wordt bepaald door de interactie van vraag en aanbod.

Wat zijn de goederen?

Grondstoffen zijn een vorm van beleggen, handelend met:

Termijnhandel

De term grondstof wordt gebruikt in de wereld van grondstoffenfutures. De eigenschappen van deze grondstoffen zijn meestal zodanig dat ze voor een langere tijd bewaard kunnen worden. Dit resulteert in enig behoud van de waarde van deze goederen.

Waaruit bestaan ​​goederen of koopwaar?

Er zijn verschillende items, namelijk:

Investeringen in goederen

Beleggen in grondstoffen is niets anders dan beleggen in grondstoffen zoals goud, olie, katoen of tarwe. Deze goederen, grondstoffen, worden verhandeld met termijncontracten.

Termijncontracten

Grondstoffen worden voornamelijk op de beurs verhandeld met termijncontracten.

Wat zijn termijncontracten?

Termijncontracten, of “toekomstige” transacties, zijn gestandaardiseerde contracten waarbij de koper en verkoper verplicht zijn te kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs:

Handelen met contracten

Beleggingen in grondstoffen kunnen in derivaten veranderen als er (soms) met contracten wordt gehandeld, omdat de contracten afhankelijk zijn van de waarde van de onderliggende grondstoffen. Onderliggende grondstoffen kunnen worden beïnvloed door misoogsten of de ontdekking van olievoorraden, wat aanzienlijke prijsschommelingen veroorzaakt. Dit maakt het handelen in futures bijzonder interessant.

Commodity futures-handel

Futures-contracten worden verhandeld op alle grote beurzen ter wereld, zoals:

In Europa worden futures-contracten verhandeld via een beurs op het scherm. Sommige futures worden echter nog steeds op de vloer in Chicago verhandeld.

“Financiële Futures” versus “Commodity Futures”

Niet-gestandaardiseerde futures-contracten, of “futures”, die op alle belangrijke beurzen worden verhandeld, bestaan ​​uit:

De meeste handel vindt (nog) plaats in financiële futures.

Ten goede komen

Het grote voordeel van goederenhandel is dat men van tevoren weet hoeveel geld men moet betalen.

Gebrek aan

Het grootste nadeel van goederenhandel is dat als er een afgesproken prijs is voor een bepaalde grondstof, maar de marktprijs te laag is, mensen te veel betalen.€