Handel: Groot-Brittannië kopen en verkopen

Er kan goed geld worden verdiend door Britannia te kopen en verkopen. Deze gouden en later zilveren munt is uitgegeven door de Britse overheid. De munt is sinds de kredietcrisis een interessante belegging. Dat komt omdat de goud- en zilverprijzen sindsdien omhooggeschoten zijn. Daardoor is ook de vraag naar valuta toegenomen. Er zijn ook mensen die een munt willen voor hun verzameling.

Britannia is een gouden munt uitgegeven door Groot-Brittannië. De munt wordt geslagen door het staatsbedrijf Royal Mint. De munt werd voor het eerst geslagen in 1987. De munt was toen van goud. Sinds 1997 wordt de munt geslagen in zilver. De belangrijkste reden was dat er meer zilver beschikbaar was. Groot-Brittannië begon de munt uit te geven omdat het zag hoe succesvol andere landen gouden munten verhandelen. Jaarlijks worden honderdduizend exemplaren van de munt verspreid. Dit is niet een heel hoog aantal. Zo zijn er driehonderdvijftig miljoen Amerikaanse zilverarenden in omloop. De Britse regering doet dit bewust om een ​​zeker tekort te creëren waardoor de waarde van de munt stijgt.

Internationale handel in gouden munten

De Krugerrand was de enige gouden munt die in de jaren zestig en zeventig door een land werd uitgegeven. Krugerrand werd uitgegeven door Zuid-Afrika. De verspreiding ervan was moeilijk. De belangrijkste reden hiervoor was dat er destijds een economische boycot was tegen Zuid-Afrika. Dit was te wijten aan het apartheidsbeleid van de regering. Daardoor was er ruimte genoeg voor nieuwe munten. De Canadese en Amerikaanse regeringen kwamen tussenbeide en gaven respectievelijk de Canadian Gold Maple Leaf en de American Golden Eagle uit. Groot-Brittannië zag het succes van de munt en besloot de Brit te slaan.

Waarde van Groot-Brittannië

Britannia bevat een ons goud en is honderd Britse ponden waard. Er zijn ook verschillende andere edities van de mand met een halve ounce, een kwart ounce en tiende goud. Deze munten zijn respectievelijk vijftig, vijfentwintig en tien Britse ponden waard. De munteenheid was 91,7 procent goud. Dit maakte het 22 karaat. De rest van de munt was van koper. Britse zilveren munten bevatten ook een ounce zilver en zijn twee Britse ponden waard. Het zijn ook verschillende kleinere uitgaven. De waarden van deze munten zijn respectievelijk Brits pond, half Brits pond en twintig centimes (20 cent). De munten bestaan ​​voor 95,8 procent uit zilver.

Groot-Brittannië kopen en verkopen

De vraag naar Britannia is de afgelopen jaren toegenomen. Dit komt vooral doordat beleggers sinds de kredietcrisis op zoek zijn naar nieuwe investeringen. Tijdens de kredietcrisis in 2008 stortte daar de hele woningmarkt in. Hierdoor daalde de waarde van veel aandelen fors en gingen meerdere banken failliet. Beleggers gingen toen op zoek naar nieuwe alternatieven voor aandelen, omdat ze minder vertrouwen hadden in het behouden van hun waarde. Ze kwamen onder andere tot grondstoffen. Hierdoor steeg de vraag naar goud en zilver fors, en daarmee ook de vraag naar gouden en zilveren munten. De goud- en zilverprijzen hebben de afgelopen jaren record na record gebroken. Britannia deed mee met dit succes en schoot ook omhoog in waarde. Daarnaast zal er altijd een constante vraag zijn van verzamelaars die verschillende muntuitgiften in hun collectie willen hebben. Ze kopen munten in winkels, muntuitwisselingen en online op internet.€