Grootste besparing: uw hypotheek afbetalen

De vaste kosten die het meest wegen op het budget van een huiseigenaar, zijn de maandelijkse hypotheekbetalingen. Daarom is de beste besparing het aflossen van uw hypotheek.

Kopers die voor het eerst een starterswoning kopen. Het is vaak te klein en niet praktisch voor een gezin, waardoor het huis groter wordt en in een kinderrijke buurt komt te liggen. Kinderen groeien en het inkomen groeit, dus ook aan het huis gaan we andere eisen stellen. Een duurdere woning wordt gekocht met een hogere hypotheek op basis van twee inkomens. De hypotheek is zo groot dat beide partners moeten blijven werken en hopen dat ze in de toekomst de maandlasten nog kunnen betalen.

Het is financieel voordeliger om in een ontwikkelingshuis te blijven wonen in een kinderrijke buurt. Betaal uw hypotheek af en geniet van het leven in plaats van achterover te leunen om uw hypotheek te betalen.

Hoger inkomen, duurder huis

Consumenten hebben de neiging om hun uitgaven aan te passen aan het inkomen. Als het inkomen stijgt, denken mensen meteen na waar ze het extra geld aan kunnen besteden. Een groter en duurder huis kan meer vreugde en prestige brengen, maar tegen welke prijs? Het is verstandiger om tevreden te zijn met wat je hebt. Een duurder huis betekent voor een hele lange tijd meer kosten.

Lagere kosten bij het aflossen van uw hypotheek

Het is fiscaal aantrekkelijk om de schuld maximaal te houden. Betaalde hypotheekrente op een eigen woning is aftrekbaar. Het is echter verstandiger om ervoor te zorgen dat de schuld wordt afbetaald. U krijgt namelijk lagere maandlasten en kiest dus voor zekerheid. Een andere aantrekkelijke optie is om niet meteen af ​​te lossen, maar een speciale spaarrekening te openen om op te sparen om het huis af te betalen. Zodra u een aanzienlijk bedrag heeft gespaard, betaalt u een groot deel van uw hypotheek af.

Oudere mensen werken minder

Door de vaste lasten te verlagen, kun je jezelf in de toekomst genoegen nemen met een lager inkomen. Stel, u heeft nu een hypotheek van € 200.000. Hierover is maandelijks hypotheekrente verschuldigd: € 833,33. U moet ook betalen voor levensverzekeringen: € 100,- per maand. Als u € 20.000 betaalt, verlaagt u uw rentelasten tot: € 750. U kunt in principe ook de uitkering aan de verzekeraar verlagen om het kapitaal te verhogen. Gedurende de resterende looptijd van de hypotheek betaalt u hypotheekrente: € 83,33 minder per maand.

Type of restitutie: gebruik een belastingteruggave om de extra terug te betalen

Voor huishoudens die het zich kunnen veroorloven, zou het door de belastingdienst teruggestorte bedrag kunnen worden gebruikt voor extra hypotheekaflossing. Hierdoor nemen uw aflossingen elk jaar af, maar kunt u op deze manier vrij eenvoudig extra overwaarde in uw woning opbouwen. U dient er rekening mee te houden dat het in de woning geïnvesteerde bedrag niet opnieuw kan worden opgenomen. U kunt het eigen vermogen niet zomaar weer uit huis halen zonder fiscale gevolgen.€