Groene investeringen, maatschappelijk verantwoord sparen 2020-2021

Groen beleggen, maatschappelijk verantwoord sparen, durfkapitaal, groen en duurzaam sparen? Profiteer van resterende heffingskortingen en vrijstellingen voor groene investeringen in 2020 en 2021. Groene investeringen voor een hoger rendement. Duurzaam groen sparen en belastingvrij beleggen kan bij banken als ABN AMRO, Rabobank, ASN Bank en Triodos Bank. Ze doen goede zaken met maatschappelijk beleggen en duurzaam sparen en trekken veel spaarders en investeerders aan. In veel gevallen krijgt u ook fiscale ondersteuning van de Belastingdienst. Groen sparen en beleggen heeft de toekomst. Profiteer van fiscale voordelen.

Maatschappelijk verantwoord sparen en duurzaam sparen: maatschappelijk beleggen

De regels zijn heel anders. Maatschappelijk verantwoord sparen, duurzaam sparen, groen sparen, ethisch sparen. Noem maar op. Allemaal hebben ze hun eigen specialiteit, maar het belangrijkste is dat het bespaarde en geïnvesteerde geld naar investeringen gaat met een maatschappelijke en duurzame meerwaarde voor mens en milieu. Denk aan:

Een relatieve leek kan nauwelijks bepalen waar hij geld moet steken. Daarom zijn er allerlei banken die je die last uit handen nemen.
Belastingvrij sparen en beleggen
, wie wil dat nou niet. Er zijn verschillende opties, die later in meer detail zullen worden besproken.

Duurzaam sparen en groen sparen

De eerste banken die duurzaam sparen aanbieden zijn de ASN bank en Triodos Bank. Deze banken investeren geld in bedrijven en projecten die goed thuis zijn in mensenrechten, maatschappelijke betrokkenheid en milieubeleid. ASN banka biedt ook groene beleggingsfondsen: alles over groen sparen, heel voordelig fiscaal sparen. Zo kunt u in 2020 en 2021 nog profiteren van 0,7% extra rendement via groene investeringen.

Groencertificaten en duurzame investeringen

Groenestroomcertificaten worden onder meer uitgegeven door:

Investeringen in duurzame fondsen, optimaal beleggen in 2020 en 2021

Er zijn verschillende duurzame fondsen waarin u kunt beleggen, allemaal via uw account. Bij de ASN bank kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het Groenprojectenfonds. Triodos banka verzamelt ook steeds meer spaargeld. Blijkbaar hechten Nederlanders ook waarde aan hun strategie om duurzaam geld te beleggen. Er zijn veel andere projecten zoals Meewind.

Groene investeringsvrijstellingen geven u extra belastingvoordeel

Groen beleggen levert u de volgende voordelen op:

Welk fiscaal verschil maakt het uit?

De extra vermogensvrijstelling die u ontvangt, bespaart u successierechten. Door een hoge onroerende voorheffing te betalen en samen met je partner een ton te investeren, bespaar je meteen 1.600 euro. Het is zelfs iets meer omdat u een extra heffingskorting heeft van 0,7% op de beleggingen die u doet.

Slot

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam beleggen is populair. Het is een investering in de toekomst en de toekomst. U kunt bij verschillende grote banken terecht, maar ook bij andere groenprojecten. De speciaal ontworpen groene beleggingsfondsen van ASN en Triodos geven u bovendien extra belastingvoordeel en dus extra rendement.

Lees verder