Gratis beleggen bij Flatex online

U kunt gratis beleggen, zonder transactiekosten en servicekosten te betalen. Iedereen die belegt bij grote banken, maar ook bij een online broker zoals Binckbank, betaalt servicekosten en meestal transactiekosten. Met Flatex belegt u online en hoeft u niet te betalen. Hoe het werkt, want iedereen weet dat een grote transactie bij beleggen veel transactiekosten kost en dus ten koste gaat van het rendement. Vergoedingen voor diensten verminderen ook aanzienlijk het rendement op de investering. Als u zelf online belegt en er niet voor kiest om een ​​beheerd beleggingsfonds te beheren, kunt u veel geld besparen.

Gratis beleggen in Nederland

Online makelaars betalen geld

In Nederland kunt u uw geld op veel manieren en op veel platforms beleggen. Vaak gaat dit gepaard met een abonnement waarvoor je kosten, servicekosten (beheerkosten, verwerkingskosten) betaalt. De vergoeding voor de service kan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar. Ook betaalt u bij beleggen vaak transactiekosten. Deze kosten worden in eerste instantie wel eens over het hoofd gezien door de particuliere belegger, die rendement ziet op de beurs en minder oog heeft voor extra kosten. Ook wanneer beursprogramma’s het rendement op de aandelenmarkt bespreken, gaat het bijna nooit om de kosten die u als belegger ook moet dragen, en het rendement na die kosten is echt uw nettowinst. Tot slot betaalt u ook erfbelasting over uw vermogen als dat vermogen de vrijstellingen overschrijdt.

Flatex is gratis

Flatex is ook een online broker, het grote verschil is dat je geen servicekosten en verwerkingskosten hoeft te betalen. Daarom wordt het Duitse Flatex oorspronkelijk ook wel discountmakelaar genoemd. Flatex is een zeer bekende makelaar in Duitsland en Oostenrijk en groeit nog steeds in Nederland. De Duitse bankvergunning garandeert uw niet-belegde geld tot maximaal 100.000 euro (Duits depositogarantiestelsel, vergelijkbaar met het Nederlandse depositogarantiestelsel). Flatex is ook eigenaar van online broker DeGiro. Ook rekent DeGiro geen servicekosten.

Hoe verdient Flatex geld?

Een belangrijke inkomstenbron voor Flatex is Tradegate. Flatex verwerkt de orders die je invoert via Tradegate en ontvangt hiervoor een commissie, Tradegate verdient geld met spreads (het verschil tussen bid en ask). Er is een provisieverbod in Nederland, maar niet voor dit Duitse bedrijf. Doordat Flatex deze commissie ontvangt, zijn uw kosten laag. Dit is waar handelsvolumes het doen. En dat je geld kunt besparen blijkt wel uit deze Flatex review:

Flatex prijzen vergeleken met andere brokers (indicatieve bedragen)

investeringen flatex Binckbank Groen Rabobank Lynx ING
TAC van 100.000 euro 0 € 150 € 55 45 € 44 €
ETF van 10.000 euro 0 € 11 €10 € 6 0
Turbo voor 10.000 euro 0 € 16 €10 €9 € 8
De vergoeding voor de service is 100.000 euro 0 156 euro 240 euro € 0 256 euro

Wat kunt u beleggen in Flatex?

De verwachting is dat het assortiment verder zal worden uitgebreid. U kunt in ieder geval al beleggen in meer dan 4.700 aandelen, 2.800 obligaties en 1.700 EFT’s. Aangezien Flatex eigenaar is van DeGiro is een snelle verdere uitbreiding naar een totaalpakket mogelijk met:

Mobiele investering

Natuurlijk is er ook een app waarmee je:

Waar is Flatex voor?

Voor een particuliere belegger die bij het beleggen geen grote meerkosten wil maken en de winstpercentages van Tradegate op de voet volgt, is Flatex een uitstekend alternatief. Voor beginnende handelaren is er Flatex Academy, online trainingen en webinars waarmee ze snel ervaren investeerders kunnen worden. Met de komst van Flatex is de concurrentie op de beleggersmarkt alleen maar toegenomen, wat gunstig is omdat het ook de kosten verder kan verlagen.

Lees verder