Goudhandel: goud kopen

Mensen kunnen veel geld verdienen door gouden voorwerpen die ze hebben te verkopen aan een goudhandelaar. De prijs van goud is de afgelopen jaren sterk gestegen. Hier zijn verschillende redenen voor. Een reden is dat beleggers veel vertrouwen hebben in goud omdat het niet kan vergaan. Een andere reden is dat de vraag naar goud snel is toegenomen. Een goudhandelaar koopt graag uw goud.

De prijs van goud is de afgelopen jaren snel gestegen. Hier zijn verschillende redenen voor. Een van de redenen is dat beleggers steeds minder vertrouwen krijgen in het beleggen in bedrijven. Dit komt doordat de prijzen van bedrijven sterk fluctueren en er dus altijd enig risico is. Zeker, na de kredietcrisis is het vertrouwen in beleggen op de aandelenmarkt sterk gedaald, vooral bij particuliere beleggers. Goud is een stabiele grondstof en heeft altijd een bepaalde waarde gehad. Ook goud kan niet vergaan en zal daarom altijd een bepaalde waarde hebben. Hetzelfde geldt voor zilver.

de prijs van goud

De tweede reden waarom de prijs van goud de afgelopen jaren zo snel is gestegen, is dat de vraag ernaar toeneemt, maar het aanbod niet noodzakelijkerwijs toeneemt. Landen die het meeste goud ontginnen, zoals Zuid-Afrika, kunnen niet veel meer produceren. Met name door de groei van de welvaart in Azië is ook de vraag naar goud snel toegenomen. De middenklasse in landen als China en India is economisch onafhankelijk geworden en wil hun welvaart aan de buitenwereld tonen, bijvoorbeeld door het dragen van gouden sieraden. Dan is het de wet van vraag en aanbod. Is de vraag groter en het aanbod beperkt, dan kan er meer gevraagd worden voor het product.

Investeren in goud

De laatste reden waarom de goudprijs zo snel is gestegen, is veel speculatie. Beleggers die op korte termijn succes zoeken, zijn de afgelopen jaren veel meer geïnteresseerd geraakt in grondstoffen. Dit komt omdat het idee dat de middelen op een gegeven moment opraken, steeds relevanter wordt. Daarom kopen speculanten massaal goud om het weer te verkopen wanneer de prijs hoog is. In de afgelopen jaren heeft de goudprijs record na record vastgehouden. Er is misschien een zeepbel, maar totdat deze barst, merken beleggers er weinig van en gebeurt er niets met hen.

Goud kopen

Door de stijging van de goudprijs kopen veel goudhandelaren graag goudstukken en sieraden van bedrijven en particulieren. Veel mensen hebben bijvoorbeeld nog gouden sieraden die ze niet veel gebruiken en dan naar de koper brengen. Het kijkt naar hoeveel karaat het is en bepaalt de prijs. De items worden vervolgens meestal omgesmolten tot goudstaven en doorverkocht. Zowel de goudhandelaar als de verkoper verdienen er aardig wat geld aan.

Goud kopen in Nederland en België

In Nederland zijn de meeste goudhandelaren gevestigd in Amsterdam. Er zijn ook bekende goudopkopers in Harlem en Horn. Antwerpen heeft de meeste goudhandelaren van België. Het kan voordelig zijn om meerdere dealers te bezoeken en vervolgens degene te kiezen die de beste prijs voor uw goud biedt. Iemand die ook beroemd is en veel geld verdient met het kopen en verkopen van goud is Willem Middelkoop. PostalGold bestaat ook sinds 2010. Dit is een bedrijf waar u uw goud naartoe kunt sturen. Zij bepalen de waarde en vervolgens kunt u kiezen of u ze goud wilt verkopen of niet.€