Goudhandel: CFD’s kopen en verkopen

Goud verhandelen en geld verdienen door te beleggen in CFD’s? Goudhandel is vooral aantrekkelijk voor degenen die altijd de prijs van goud kunnen volgen. Zelfs als de goudprijs daalt, kun je gemakkelijk geld verdienen met goud door op het juiste moment te kopen en verkopen. Dit doet bijvoorbeeld een daytrader of een swingtrader. De prijs van goud en de prijs van goud kunnen snel veranderen. Bij het handelen met goud, maar ook met zilver is er dus een verhoogd risico.Als je het wat rustiger aan wilt doen, verkoop dan wat oude sieraden of gouden munten tegen een gunstige goudprijs. Zelfs de oude gouden tanden worden geaccepteerd, maar het kan anders.

Goudhandel is booming

Goudhandel is zo oud als maar kan. Destijds ging het er allemaal om dat fysiek goud van hand tot hand werd doorgegeven, en vooral fysiek goud dat werd getoond. In sieraden, sieraden, graven. Goud is echter ook lang een edelmetaal geweest voor het maken van waardevolle munten. Gouden munten als betaalmiddel en de laatste jaren vooral als belegging. Denk aan munten als:

Voeg er goudstukken, goudstaven, goudschijfjes aan toe. Allemaal fysiek goud dat je in een la kunt leggen, voelen en bekijken. Maar er zijn tegenwoordig veel andere manieren om goud te verhandelen, en een daghandelaar hoeft dit papieren goud maar een paar minuten te bezitten om goud tegen een betere goudprijs te verkopen.

Een daghandelaar in goud zijn

U kunt op de beurs op verschillende manieren goud verhandelen en profiteren van kleine prijsverschillen. U profiteert als u correct bent met uw positie. Dus als je long gaat en erop gericht is de goudprijs te laten stijgen, zul je profiteren. Omgekeerd, als u verliest en de prijs daalt, maakt u ook winst. U kunt op de beurs bijvoorbeeld long en short handelen met de volgende beleggingsinstrumenten:

Wat al deze instrumenten gemeen hebben, is dat je probeert te profiteren van veranderingen in de goudprijs. Soortgelijke tools zijn ook beschikbaar voor daghandelaren en handelaren in zilver, andere edele metalen en andere grondstoffen. Het draait allemaal om kopen en verkopen op het juiste moment, wat natuurlijk niet makkelijk is en vaak mis gaat. Daarnaast moet je precies weten hoe een bepaalde tool werkt om altijd de beste keuze te kunnen maken. Het gaat om het prijsverschil en dan in de goede richting. Ik zal een voorbeeld geven van beleggen met CFD’s. CFD staat voor contract voor verschil.

Voorbeeld van gouden CFD

U heeft een broker gevonden waarmee u een CFD-contract kunt afsluiten voor een ounce goud. Hiervoor betaal je een bepaalde marge. Laten we zeggen dat dit verschil 10% is van de waarde van het goud op het moment van aankoop. Stel dat u een ounce goud koopt voor $ 1250, u heeft een CFD en de prijs van goud stijgt tot $ 1275. Dit zou betekenen dat uw initiële investering van $ 125 (marge) u $ 25 zou opleveren. Dat is een flinke stijging van 25%. Hoe lager de marge die de makelaar nodig heeft, hoe hoger de hefboomwerking, hoe hoger het resultaat. Maar wees voorzichtig, het werkt altijd twee kanten op. Het kan dus ook grote verliezen betekenen. Turbo, sprinter en speedster werken ook met een hendel, maar zijn nog ingewikkelder: investeren in snelheid.

Investeren in goudmijnen via een beleggingsfonds

Waar een daytrader of swingtrader vaak snel wil handelen, biedt de beurs ook volop mogelijkheden voor wie wil profiteren van edelmetalen maar niet de hele dag achter de knoppen kan zitten. Deze beleggers hebben uitstekende beleggingsfondsen die in grondstoffen beleggen. Wat ook van belang is, is het gewicht van het goudaandeel in het betreffende fonds. Willem Middelkoop, oprichter van het Commodity Discovery Fund (CFD Fund), die van dit soort investeringen zijn dagelijkse werk heeft gemaakt. De waarde van dit fonds fluctueert ook met bewegingen op de goudmarkt. Dit geeft aan dat het bezitten van goud of aandelen in goudmijnen niet altijd de beste keuze is, maar goud verhandelen door de prijsbewegingen van de goudprijs te bekijken en te verhandelen kan veel hogere winsten opleveren.

Conclusie om geld te verdienen met CFD’s

Met CFD-hefboomwerking kunt u veel geld verdienen. Het moet passen bij uw risicoprofiel.€