Gouden sieraden inwisselen voor geld

Door de hoge goudprijs wordt het smelten van gouden sieraden steeds interessanter. Particulieren worden aangemoedigd om sieraden te verkopen aan dealers of juweliers.

Door de hoge goudprijs is er een grote vraag naar gouden sieraden. Er zijn verschillende partijen die sieraden willen kopen. Ze rekenen een bedrag per gram. De waarde van de sieraden en het bedrag dat u ervoor kunt krijgen, is afhankelijk van het aantal karaat. Een hoger goudgehalte betekent een hogere waarde.

Juweliers bieden geld voor goud

Veel juweliers hebben goud als marketingcampagne gebruikt. Je kunt bij hen goud verkopen voor een bepaald bedrag, maar als je iets koopt voor een ruilbedrag bij een juwelier, krijg je een hoger bedrag per gram. Hierdoor konden juweliers meer klanten aantrekken en meer verdienen. Ze kunnen goedkoop goud kopen en voor het bedrag dat ze je teruggeven, kopen klanten de sieraden ook terug.

Ik verkoop gouden sieraden

De waarde van gouden sieraden is afhankelijk van de waarde van het goud. In augustus 2011 bedroeg de waarde van goud ongeveer 34 euro per gram. Dit is echter niet het bedrag dat u ervoor krijgt aangeboden. Natuurlijk moet de koper er ook geld aan verdienen en er wordt rekening gehouden met de verliezen die zullen optreden wanneer het goud smelt. Bij verkoop loont het om prijzen te vergelijken.

Zal de waarde van goud blijven stijgen?

De waarde van goud is in een paar jaar tijd meer dan verdubbeld. Deze trend kan nog enige tijd aanhouden, maar er komt een moment dat de waarde weer daalt. De prijs die voor goud wordt betaald, kan niet oneindig blijven stijgen. In slechte tijden wordt goud meer verhandeld op de beurs en zal de waarde van goud stijgen. Er komt echter een moment dat de groei stopt, en dan kan de waarde weer fors dalen.

Alternatief voor goud, beleggen in zilver

Ook de waarde van zilver is de afgelopen jaren snel gestegen. De prijs van goud is ongeveer veertig keer hoger. Maar het nadeel van zilver is dat je btw moet betalen als je het koopt. Dit geldt niet voor goud, omdat goud als betaalmiddel wordt beschouwd.

Wie is de hoogste bieder voor mijn sieraden?

Bij het verkopen van sieraden wil je natuurlijk de hoogste prijs krijgen. De prijzen fluctueren echter sterk. Kopers zullen ook zeer verschillende bedragen bieden voor uw “oud goud”. Het bedrag dat ze vandaag aanbieden kan weer hoger of lager zijn dan het bedrag van gisteren. De juwelier om de hoek geeft je meestal niet het hoogste bedrag voor je gouden sieraden. Hogere bedragen worden online aangeboden. Waar u voorzichtig mee moet zijn, is het verzenden van goud voor taxatie of verkoop. Het risico bestaat dat het verloren gaat of dat de koper het als verloren claimt.€