Goud lenen – direct geld

Goud lenen is interessant. Het geeft direct geld, zelfs als de goudkoorts al een tijdje voorbij is. Verander uw goud in geld. Goud is tegenwoordig veel geld waard en blijft een aantrekkelijke belegging. Wie oude gouden, zilveren of gouden sieraden heeft, kan deze verkopen tegen een hoge prijs van goud of zilver en zo geld krijgen. Maar je kunt ook goud en zilver lenen. Er zijn voordelen aan het uitlenen van goud als onderpand bij een pandjeshuis of pandjeshuis. Het is de snelste manier om direct geld in uw handen te krijgen en u hoeft uw goud niet af te staan. Goud kan veel geld waard zijn voor 31 gram goud. Het is dus snel geld.

De hoge waarde van oud goud bij verkoop

Het mooie van goud is dat het nooit echt oud goud is. Oud gouden sieraden of tandgoud noemen we dat wel eens, maar goud behoudt zijn waarde. In het geval van goud is het de intrinsieke waarde, dat wil zeggen het gewicht in puur goud. Het gaat er niet om of het goud gepolijst is of niet. De smelter smelt al het goud en de latere koper van een goudbaar of een gouden horloge merkt daar niets van. De waarde van het oude goud is dus bijna exact hetzelfde als de waarde van het nieuwe goud. Bij het omsmelten van oud goud is er licht materiaalverlies, maar dat valt eigenlijk wel mee. Daarom wordt een groot deel van het geld vaak omgesmolten voor hergebruik.

Goudwaarde bij een juwelier

Iedereen die gouden sieraden, een ring of een horloge koopt, mag dit niet doen vanwege de waarde van het goud. Handlingskosten zijn vaak hoog en u krijgt ze niet terug als u uw goud inruilt. Als je het koopt vanwege het goudgehalte, controleer dan de karaats en kijk of het de moeite waard is in de buurt van wat je bereid bent te betalen voor het sieraad. Bij gouden munten draait het allemaal om het goudgehalte. Het kan 90%, 900/100 zijn, maar ook minder.

Goud heeft ook emotionele waarde

Goud heeft ook emotionele waarde. De ketting van je overleden moeder die ze altijd droeg en natuurlijk de mooie gouden dingen die je van je vriendin hebt gekregen. Ze hebben allemaal emotionele waarde, maar daar trekt de smelterij zich helaas niets van aan. Hij is geïnteresseerd in de hoeveelheid puur goud in gewicht, ook wel de hoeveelheid fijn goud genoemd.

Goud lenen als onderpand bij een pandjeshuis of uitleenbank

Als u wilt profiteren van de hoge waarde van goud, hoeft u goud niet te smelten, maar kunt u lenen. U kunt ook naar een pandjeshuis gaan, ook wel pandjeshuis of kredietvereniging genoemd. Zij taxeren uw goud ter plaatse en betalen contant. Het voordeel van deze methode is dat je:

Zet het goud als onderpand en verkoop het dan toch

Wilt u uw goud nu of later verkopen, dan kan dat ook bij de uitlenende bank. Nu verkopen in plaats van lenen betekent meer geld uitgeven, en later verkopen betekent dat u opzettelijk uw sieradencollectie weggeeft. In het laatste geval wordt uw goud geveild tegen de huidige prijs. Dan zou je er even over kunnen nadenken. Oude goudsnippers kunt u ook kwijt bij een pandjeshuis, maar zeker ook bij een goudopkoper. Allerlei bedrijven willen nu uw goud kopen. Je kunt naar een winkel in de stad, maar ook via internet. Kijk goed om je heen en wacht niet te lang, want ook de goudprijs kan elk moment weer dalen.

Lees verder