Goud kopen voor iedereen

Moet je rijk zijn om goud te kopen? Nee, maar je zou het niet erg moeten vinden om single te zijn. Goud kopen is voor iedereen beschikbaar, van studenten tot huisvrouwen; voorzichtigheid is echter geboden! Lees aandachtig, want met een beetje kennis blijkt het kopen van goud een erg leuke en financieel lonende bezigheid te zijn. Ten eerste, wat is goud?

de koning van metalen

Goud is niet alleen een edelmetaal, het heeft ook een mysterieuze aantrekkingskracht op de meeste mensen, zoals blijkt uit de vele belangrijke verschijningen van goud in de geschiedenis. Voor wie graag meer historische verhalen over goud leest, deze site heeft meer dan genoeg; denk aan Toetanchamon, King Midas, The Three Kings, The Alchemist’s Quest, King Solomon, Gold with the Ancient Grieken en de California Gold Rush. Er zijn veel toepassingen in de geneeskunde, elektrotechniek en ruimtevaart.

Waarom goud kopen?

Als je je bewust bent van het gebruik van goud, dan begrijp je dat de vraag naar goud in de toekomst alleen maar zal toenemen. Terwijl het aanbod – logischerwijs – niet zal toenemen en zelfs lijkt af te nemen. Als je naar de goudprijsgrafiek van de afgelopen jaren kijkt, zie je een hele mooie opwaartse trend. Het is trouwens een vergissing om deze toename volledig waar te nemen; niet alleen de waarde van goud stijgt, maar vooral de waarde van geld daalt! Hoewel verschillende betalingssystemen de tand des tijds niet hebben doorstaan, is goud al duizenden jaren een uitstekend betaalmiddel. Goud staat bekend om zijn waardestabiliteit en is daarom een ​​uitkomst in deze turbulente tijden. Zo leidde de extreme inflatie in Zimbabwe ertoe dat mensen niet langer hun eigen valuta accepteerden, alleen goud en zilver. Geld kan gedrukt worden, goud niet. Onlangs heeft de Chinese regering haar burgers geadviseerd om goud te sparen als ze anticiperen op waar de dollar heen zal gaan. Aangezien onze euro niet veel geschiedenis heeft, kunnen we ook de toegeschreven sterkte van onze munt in twijfel trekken. Wanneer het monetaire systeem instort (onwaarschijnlijk), gaan we terug naar goud en zilver. Zo hebben de centrale banken van Brazilië, China en Rusland de afgelopen jaren hun goudreserves vergroot, waardoor hun financiële positie ten opzichte van het Westen is versterkt.

Fysiek en geldloos goud

Goud in Nederland is al enkele jaren vrijgesteld van btw, maar er zijn nog enkele verschillen tussen het kopen van gedematerialiseerd en fysiek goud waarmee rekening moet worden gehouden. Ten eerste, om veelvoorkomende fouten te voorkomen, zijn goudmijnaandelen niet hetzelfde als goudaandelen! Verschillende intelligente analisten zullen u trouwens adviseren geen fysiek goud te kopen… Het geld dat u in goud omzet, bedriegen ze u het liefst met de gekste investeringsschema’s!

U kunt beleggen in goud bij Nederlandse banken. De kleine lettertjes zeggen echter dat de bank goud kan uitlenen, dus de echte macht om in goud te investeren zal nog steeds voorbijgaan als ze opnieuw in een crisis raken. U kunt op twee manieren fysiek goud kopen. Je koopt goud en laat het zelf opslaan, of je koopt goud en laat het door de verkoper in een kluis stoppen (waar je natuurlijk voor betaalt).

Of je nu fysiek goud in een kluis wilt kopen of juist vasthoudt, in beide gevallen raad ik je aan om prijzen te vergelijken en goed te letten op de betrouwbaarheid van de leverancier in kwestie. Wat je al snel zult ontdekken is dat de prijzen sterk kunnen variëren en dat de aangeboden goudprijs soms hoger is dan de koers. Je moet niet vergeten dat de meeste providers het volledige bedrag hebben. Veel banken en andere dienstverleners bieden zogenaamd “niet-toegewezen” goud aan tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Ongeacht het feit dat je nog extra moet betalen als je dit goud fysiek wilt ontvangen, het grote struikelblok is de echte aard van dit goud. Laten we duidelijk zijn, niet-toegewezen goud is verhandelbaar goud, maar het hoeft niet eens fysiek te bestaan! Als de dienstverlener of bank omvalt, bent u absoluut niet zeker van uw omgezette kapitaal. Het fysieke goud dat de bank bezit, gaat naar crediteuren en investeerders in het “niet-toegewezen” goud staan ​​met lege handen. Het kopen van dit soort goud is een mooie financiële zet, maar niet in deze tijden!

Daarom is het veiliger om “toegewezen” goud te kopen. Bij een betrouwbare leverancier koop je goud dat al geproduceerd en geleverd is, de prijs is erg goed, maar natuurlijk niet de romantische prijs die je vaak tegenkomt (de ‘niet toegewezen’).

Werken!

Zoals met de meeste dingen, kunt u nu goed doen op internet. Als u op zoek bent naar een betrouwbare leverancier van fysiek goud, heeft u verschillende mogelijkheden.€