Goud kopen voor ervaren en beginners

Je wilt alles weten over het kopen en verkopen van goud voor beginners en gevorderden. Waar kun je goud kopen, voor welke waarde en moet je nu goud verkopen? Er zijn veel soorten goud en de waarde van goud fluctueert meestal sterk. 585 goud is hetzelfde als 14 karaats goud, maar munten en sieraden kunnen een lager of hoger goudgehalte hebben dan goud 585. Kopen wanneer u dipt en tegen een hoge goudprijs verkoopt, levert u de meeste winst op.

Tips voor slim kopen en verkopen van goud

Goud kopen en verkopen tegen een hoge goudprijs

Goud kan op meerdere plaatsen worden gekocht, maar niet meer bij een bank. Banken verkopen geen goud meer om onbekende redenen. Iedereen, beginner of ervaren, kan bij de volgende goudleveranciers terecht:

De prijs van goud fluctueert

De goudprijs is fors gestegen. De volatiliteit van de goudprijs is te wijten aan het feit dat de prijs van goud wordt genoteerd in Amerikaanse dollars, die fluctueert, en omdat vraag en aanbod van goud regelmatig fluctueert. Als de stabiliteit in de wereld wankel is, is het vrijwel zeker dat de goudprijs zal stijgen. Het heeft veel te maken met vertrouwen, en een hoge goudprijs weerspiegelt vaak een gebrek aan vertrouwen.

De waarde van goud bepalen

Uw goudwaarde kan van dag tot dag verschillen. Meestal is de waarde die u in de krant leest de prijs van goud in dollars en per ounce. Om de waarde van een gram te weten te komen, moet dit bedrag worden gedeeld door meer dan 31 gram en gecorrigeerd worden naar een dollar.

Juwelier en gouden sieraden

Het is voor een juwelier moeilijker om zijn gouden sieraden en ingelegde gouden munten kwijt te raken omdat goud duur is. Maar het betekent ook dat als u gouden sieraden of munten bezit, u een hoge goudprijs voor uw eigendom kunt krijgen. U bent natuurlijk niet de enige die een juwelier binnenloopt en daarom zal de juwelier niet altijd de hoogste prijs bieden. Bezoek dus altijd een paar winkels om te kijken waar je goedkoop kunt kopen en hoog kunt verkopen.

Een handelaar in gouden munten verkoopt meer goud dan ooit tevoren

Een gouden muntenhandelaar leeft in gouden tijden. Veel mensen willen gouden munten kopen. De meeste munten zijn mooi, makkelijk te verhandelen en kunnen ook dienen als ruilmiddel in tijden van crisis. Denk aan fysiek goud in de vorm van gouden munten als:

De meeste munten hebben een goudgehalte van minimaal 99%. Er is zoveel keuze. Veel van deze munten hebben ook een verzamelgewicht. Dus als je munten niet alleen koopt om te handelen, let daar dan ook op. In veel gevallen gaat het om beleggingsgoud, oftewel goud als belegging.

Goud via internet, lokaal goud, geldautomaat

Via internet wordt veel geld aangeboden voor zowel oud goud als nieuw goud. Nieuw goud in de vorm van staven van verschillende gewichten. Van een gram tot een kilo goud. Als u hiervan wilt profiteren, moet u zich haasten, want er is veel vraag naar deze handel. In sommige landen vind je zelfs een geldautomaat met goudstaven.

Goudhandelaar

De goudhandelaar zit vooral in de grote steden. Ze kopen oud goud, sieraden, munten en ander goud, geven het een goede prijs en laten het smelten. Het is een hele dag handel. Een goudhandelaar heeft meestal hetzelfde omgesmolten. Op drukke tijden staan ​​er lange wachtrijen. Er moet altijd worden opgemerkt dat niet elk sieraad dezelfde hoeveelheid goud bevat, en de handelaar moet natuurlijk de hoeveelheid goud vaststellen. Hij zal zien hoeveel karaats goud het is, het wegen en u een prijsopgave geven. Het is een snelle handel waarbij je vrijwel direct met een mooie verkoopprijs naar huis gaat.

Investeren in de goudaandelenmarkt

Tot nu toe was het fysiek goud dat kan worden aangeraakt en verkocht. Op de aandelenmarkt draait alles om de waarde van goud op papier. U kunt beleggen in goudmijnen, grondstoffenfondsen, goudtracker, turbo. Allemaal manieren om geld te verdienen met goud. Iedereen die wil profeteren over de prijs van goud moet zich hierin verdiepen. De eenvoudigste manier is om te beleggen in een goudfonds of beleggingsfonds bij uw bank.

Koop en verkoop slotgoud, investeer in goud

De prijs van goud is gestegen en stijgt nog steeds. De trend is omhoog. Dat is niet verwonderlijk, aangezien het een schaars edelmetaal is dat niet door andere grondstoffen kan worden vervangen. Het is een veilige haven in onzekere tijden. Bijna iedereen is nu in goud. De een wil het nu tegen een hoge prijs verkopen, terwijl de ander vooral goud wil kopen. Let op wat je wenst, want goud als belegging biedt veel mogelijkheden om geld te verdienen. Met weinig onzekerheid in de wereld zal de goudprijs een mooie toekomst tegemoet gaan.

Lees verder