Goud kopen – Goudbeleggingen

Koop ook goud want de goudprijs kan weer stijgen. Over beleggingsgoud is geen btw verschuldigd. Het is een goede investering in onzekere tijden en u kunt er gemakkelijk van profiteren. Met de huidige onrust, economische of oorlogsdreiging zal ook de prijs van goud verder stijgen en zo ook uw goudbeleggingen. Dankzij mensen als Willem Midelkop werd het kopen van goud en beleggen in goud via internet heel eenvoudig. U kunt goudstaven kopen, beleggen in goudmijnen via een beurs of gouden munten kopen zoals de Krugerrand, Eagle of Maple Leaf. De goudprijs is al een paar keer door de grens van 1800 dollar gebroken en doet het nog steeds goed in de euro.

Goud kopen, investeren in goud

Goud wordt lange tijd beschouwd als een veilige haven in onzekere tijden. De kredietcrisis en onstabiele banken hebben ertoe geleid dat veel mensen goud hebben gekocht. Goud of als investering. Willems Midelkoops heeft van goudhandel zijn beroep gemaakt en zegt nu dat de goudprijs zal oplopen tot 5.000 euro. Dat kan heel goed als de euro verzwakt als gevolg van het aankoopbeleid van de Europese Centrale Bank, de ECB. Desondanks ontwikkelt de goudprijs zich vrij rustig, met één afwijking op en neer. Bitcoin kan veel volatieler zijn. Als u goud koopt, moet u op het juiste moment instappen.

Een stijging van de goudprijs leidt tot een stijging van de prijzen

Nu is de goudprijs al vele maanden aan het stijgen, $1500 en $1800 werden gebroken en veel hogere prijzen lonkten. Iedereen die in 1980 goud kocht, moest lang wachten voordat hij terugkwam. Op dat moment was de prijs van goud $ 830 per troy ounce. En dat wachten werpt zijn vruchten af ​​nu we bijna de helft kleiner zijn. Er moet ook altijd rekening worden gehouden met valutarisico, omdat de prijs van goud wordt uitgedrukt in dollars en als de waarde van de dollar daalt ten opzichte van de euro, stijgt ook automatisch de prijs van goud in dollars. Inflatie leidt ook tot hogere grondstofprijzen en dus tot een hogere goudprijs.

Investeringen in gouden munten, fysiek goud

Beleggers mikken ook op goud. Er zijn veel mogelijkheden om in dit edelmetaal te investeren of te speculeren. Denk aan turbo, futures op Nymex, Cbot of Tocom, beleggen in beleggingsinstrumenten zoals trackers of ETF’s. Mijnbouwaandelen, indextrackers, BlackRock Global Gold Fund. Er zijn veel mogelijkheden. Overweeg ook om fysiek goud te kopen in de vorm van gouden munten. Enkele voorbeelden van succesvolle gouden munten zijn:

Wat is investeringsgoud?

Over het volgende beleggingsgoud betaalt u geen btw:

Goud en Afrikaanse goudvoorraad

Terwijl de vraag naar goud niet instort, zien we het aanbod van nieuw goud krimpen. Goud krijgen wordt steeds moeilijker. Afrika’s goud raakt bijvoorbeeld op. De goudproductie in Zuid-Afrika staat op het laagste niveau sinds 1922. Wereldwijd stagneert de mijnbouwproductie en het valt nog te bezien of landen als Rusland en China hun productie voldoende zullen kunnen verhogen.

Banken en goudaandelen

Banken en het IMF hebben enorme voorraden goud. Zij, en vooral het IMF, zullen zorgen voor de aanvoer om een ​​deel van de goudprijs te krijgen. Dit aanbod houdt goud voorlopig in rustiger vaarwater, maar wat gebeurt er daarna?

De kredietcrisis en de crisis in Europa, het aankoopbeleid van de ECB

Door de kredietcrisis en de crisis in Europa is de vraag naar goud als veilige belegging toegenomen. De aanvoer van goud hapert. Als de vraag naar goud in de nabije toekomst blijft groeien als gevolg van een wereldwijd economisch herstel, zou de goudprijs kunnen stijgen van ongeveer $ 1.700 per troy ounce, meer dan 31 gram puur goud, tot meer, volgens bekende grondstoffen. deskundige Jim Rogers. dan $ 3.000, maar nu zal het een veel groter bedrag zijn – $ 5.000, als Wim Middelkoop gelijk heeft. Zo ver is het nog niet.

Enkele tips bij het kopen van goud

Tijd is dus van essentieel belang. Enkele aanvullende tips voor wie goud wil kopen:

Investeringen in goud blokkeren

Goud zal naar verwachting niet snel zijn gouden glans verliezen. De prijzen van goud en goudartikelen zullen naar verwachting af en toe fors stijgen, vooral als de economische onzekerheid aanhoudt.

Lees verder