Goud kopen en verkopen

Met de huidige hoge goudprijzen spelen veel mensen met het idee om in hun lades te graven naar oude gouden of zilveren sieraden. Vaak is er een sieraad dat, op basis van de huidige goudprijs, goed geld opbrengt. Waar moet je op letten bij het kopen of verkopen van gouden sieraden?

Verkocht via juweliers en goudhandelaren

Juweliers en gespecialiseerde goudhandelaren zijn alomtegenwoordig in de winkelstraten van onze grote steden en bieden hun klanten talloze mogelijkheden om goud, zilver of platina te verkopen, maar het is onverstandig om zaken te doen met de eerste goudhandelaar die langskomt. Het is beter om meerdere kopers te vinden die mogelijk in aanmerking komen en deze vervolgens zorgvuldig te vergelijken.

Online goud verkopen

Een goede vergelijking is natuurlijk makkelijker te maken als je overweegt om als alternatief goud online te verkopen. Ook veel dienstverleners die met aantrekkelijke inkoopprijzen klanten proberen te trekken, presenteren zich hier. Maar helaas wordt ook hier de onwetendheid van klanten vaak misbruikt om slechts zeer lage inkoopprijzen te betalen. Dit is meestal deels te wijten aan de hoge kosten van reclamecampagnes die goudkopers moeten betalen om bijvoorbeeld hun aanbod op tv te adverteren.

Wat geeft oud goud?

Veel goudhandelaren bieden op hun website
online rekentools
waarmee de respectieve inkoopprijzen van oud goud en zilver vrij nauwkeurig kunnen worden berekend. Het gewicht kun je vrij goed bepalen met een simpele keukenweegschaal zodat je in ieder geval een redelijk betrouwbaar mogelijke aanschafprijs krijgt.

Er moet echter worden opgemerkt dat sieraden alleen verwijzen naar het gehalte aan puur edelmetaal. Edelstenen enz. zijn niet inbegrepen en worden dus niet vergoed bij aankoop van goud. Ook moet worden opgemerkt dat bij zeer artistiek ontworpen sieraden alleen puur goud wordt berekend, waardoor het ambachtelijke aspect volledig wordt genegeerd.

koop goud

Bijna elke dag is er nieuw nieuws van kommer en kwel over de beurs, die steeds verder daalt. Beleggen in aandelen of beleggingsfondsen is simpelweg niet veilig genoeg meer. Beleggen in goud is echter anders. Een edelmetaal heeft een blijvende waarde. Als u uw geld in goud belegt, hoeft u zich geen zorgen te maken over inflatie.

U kunt goud kopen via banken of gespecialiseerde bedrijven. De waarde is altijd afhankelijk van het gewicht van het goud. De prijs van goud wordt altijd berekend per gram. De waarde van goud is voortdurend onderhevig aan prijsschommelingen.

De
huidige goudprijs
u kunt altijd vragen:

Trouwens, op 8 augustus 2011 werd voor het eerst in de geschiedenis de grens van $ 1.700 per troy ounce overschreden. Analisten voorspellen dat de grens van $ 2.000 in 2011 zal worden overschreden.

Zilver wordt steeds populairder onder beleggers

Maar het kopen en verkopen van goud is niet het enige probleem. Zilver wordt immers ook steeds populairder. Ook dit is een edelmetaal met blijvende waarde. Iedereen die speculeert in goud of zilver is afhankelijk van de actuele koersen van de dag. Want alleen dan weet je wat het beste moment is om te kopen of te verkopen. In principe kan worden aangenomen dat bij een hoge vraag de prijzen van goud en zilver zullen stijgen. Als de markt echter verzadigd is en de vraag afneemt, zullen de goud- en zilverprijzen ook dalen.

Online goud kopen/verkopen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor geïnteresseerden om online goud te verkopen. Allereerst is het belangrijk om een ​​overzicht te krijgen van de sieraden die te koop zijn.

Zilver en goud moeten gesorteerd worden. De gravures (stempels) op de sieraden laten goed de eigenschappen van het metaal zien, die de fijnheid van het edelmetaal aangeven:

De items moeten vervolgens worden gewogen, bij voorkeur met een digitale weegschaal, minus eventuele edelstenen of andere niet-edelmetalen onderdelen van het totale gewicht.

Van bijzonder belang zijn 14-karaats goud, 18-karaats gouden sieraden en zilveren serviesgoed dat te koop is. Bepaalde 8-karaats gouden ringen kunnen ook de moeite waard zijn om te verkopen, omdat ze aantrekkelijk geprijsd zijn vanwege de huidige hoge goudprijzen.€