Goud kopen en verkopen: hoge waarde en prijs van goud

Worden 2022 en 2023 ook interessante gouden jaren? Kan de goudprijs stijgen tot € 4.000 per troy ounce (31 gram) zoals beweerd? Het is een gok, maar als het lukt, neem je het. U kunt gemakkelijk goud kopen tegen een lage koers om het later met winst te verkopen. Een tussenpersoon is meestal niet nodig en dit bespaart kosten. Maar u kunt er ook voor kiezen om gouden sieraden of gouden munten of ander fysiek goud dat u al bezit te verkopen. De prijs van goud is momenteel hoog en kan in de toekomst dalen. Hoe werkt het verkopen van goud voor een juwelier of goudkoper? Waar moet u op letten en wat is de waarde van uw goud?

Goud kopen en verkopen, de prijs van goud is verdubbeld

Sinds 2008 is de goudprijs verdubbeld. In onzekere tijden op de financiële markten geldt goud opnieuw als veilige haven. Goud en allerlei andere grondstoffen, waaronder platina, zullen naar verwachting alleen maar duurder worden. Al maanden praten sommige experts dat we de hoogste goudprijs hebben gezien, terwijl anderen dachten dat de prijs van goud de $5.000 zou kunnen bereiken. Meer dan drie keer de prijs om nu te betalen.

Goud kopen of vandaag verkopen voor hoogwaardig goud?

De vraag naar goud is groot. Als u geen goud heeft, kunt u overwegen goud of gouden munten te kopen. Iedereen die goud bezit, zoals gouden sieraden, vraagt ​​zich af of het tijd is om de sieraden voor een goede prijs te verkopen. Niemand weet wat het beste moment is om te verkopen, maar het is mogelijk om te peilen hoe de verkoop verloopt bij de juwelier of de koper. Ze kopen meestal je goud en smelten het dan weer om. Het kan ook oud goud zijn.

Hoeveel is mijn goud vandaag?

Om de waarde van uw goud te bepalen, is het belangrijk om te weten hoeveel karaat goud u in handen heeft. Goudprijzen per troy ounce ruim boven de 31 gram zijn over het algemeen puur goud, terwijl de meeste sieraden geen puur goud zijn. Puur goud is een relatief zacht materiaal dat niet geschikt is als sieraad. Hoeveel puur goud je hebt, wordt aangegeven met de term karaat. We onderscheiden de volgende gouden karaats:

Controleer altijd de huidige goudprijs aangezien de waarde van goud fluctueert.

2022 en 2023 goed voor goud?

Als er veel onzekerheid is, is dat meestal goed voor de goudprijs. Regionale conflicten, crises, ze dragen bij aan een hogere goudprijs. Tegelijkertijd kan de goudprijs ook flink fluctueren, en dan weer omhoog en omlaag. Niemand weet hoe de politiek er de komende jaren uit zal zien en welke problemen zich zullen voordoen, maar het is vrijwel zeker dat ze zullen komen. En daar kan de goudprijs dan ook volop van profiteren.Onzekerheid is een goede voedingsbodem voor goud en zilver. De verwachting is dan ook dat de goudprijs weer flink kan stijgen, zeker als we de goudprijs uitdrukken in euro’s en niet in dollars.

Hoeveel betaalt de juwelier voor mijn goud?

Mensen schatten de prijs van goud verkeerd in zoals die op de beurs is vastgesteld. Ten eerste verwijzen de media vaak naar de prijs per troy ounce, ofwel meer dan 31 gram puur goud. Ten tweede is het een dollarprijs en ten derde wil de juwelier of koper ook winst maken. Daarom moet u, voordat u verkoopt, enkele voorbereidingen treffen:

Koop en verkoop slotgoud tegen een hoge waarde en goudprijs

Zo weet u wat u voor uw goud moet krijgen. Het zal niet de eerste keer zijn dat de weegschaal van de juwelier een ander gewicht aangeeft dan de jouwe, het goudgehalte niet klopt of de berekening niet helemaal klopt. Wees dus voorbereid, want alleen zo bereik je de hoogste goudprijs. U hoeft overigens niet naar een juwelier, maar u kunt ook online kopen en verkopen. Stel ook uw vermogen veilig en maak ze toekomstbestendig.

Lees verder