Goud, goud kopen: waarom?

Goud kopen en verkopen, beleggen in goud is niet moeilijk en kan in onzekere tijden heel verstandig zijn. Het is vooral een kunst om op het juiste moment goud te kopen en tegen de juiste prijs is veel moeilijker. Goud kopen kan op verschillende manieren. Koop goud om de juiste redenen. Goud is aantrekkelijk als veilige haven, als buffer tegen inflatie of natuurlijk voor winst. De prijs van goud ligt ruim boven de $ 2.000 per ounce. Sommigen sluiten een verdere stijging van de goudprijs tot $5.000 niet uit, maar wanneer zal dat zijn? Het inleveren van oud goud en gouden sieraden brengt veel geld met zich mee. Hoeveel karaat goud koop je?

De prijs van goud, goud kopen en verkopen

Goud is een nog speculatiever goed dan sommigen denken. Door goed in te spelen op de ontwikkelingen op de goudmarkt kan er flink winst gemaakt worden. Andere redenen zoals geopolitieke onrust, aanslagen en waardebehoud lijken geen goede argumenten. Als er al een correlatie is, blijkt die vaak van zeer korte duur te zijn. Er wordt immers ook veel met goud gespeculeerd. Snel geld stroomt dan in en uit.

Behoud van de waarde van goud

Een van de mythes is de stabiliteit van goud. Welnu, in 1980 bereikte de goudprijs $ 850 per troy ounce. Sindsdien gecorrigeerd voor inflatie, staat goud nu op $2.120. Deze indicator werd in 2020 bijna bereikt. Timing is natuurlijk belangrijk.

Een zwakke dollar en een sterke euro

Een zwakke dollar lijkt een belangrijke aanjager te zijn van de stijging van goud in dollartermen. Volgens Goldman Sachs is de goudprijs sinds 1998 in 91% van de gevallen in lijn met een mand van belangrijke valuta’s, waaronder de Australische en Canadese dollar, de euro en de yen. Controleer daarom altijd de waarde van de goudprijs in onze eigen valuta, de Euro. De euro is begin 2014 $ 1,37 waard, begin 2020 $ 1,12 en medio 2020 ongeveer $ 1,18.

Ik verkoop gouden sieraden en oud goud

U kunt er goud kopen, maar ook gouden sieraden of oud goud verkopen tegen een aantrekkelijke prijs. De waarde van uw goud hangt af van de zuiverheid ervan. Vaak wordt goud gemengd met een ander metaal. Daarom zijn gouden sieraden gemarkeerd met een bordje dat aangeeft hoeveel echt goud je in handen hebt:

goudwaarde

100% puur goud zal waarschijnlijk niet werken, omdat het een te zacht materiaal is. Dit betekent ook dat als je een 15-karaats gouden armband hebt en je ziet een advertentie die $ 33 per gram puur goud biedt, je moet rekenen. Stel dat de armband 20 gram weegt, dan heb je 20 keer 58,5% puur goud of 11,7 puur goud. En de waarde bij deze goudkoper is 11,7 keer 33 euro of 386 euro.

Gouden levering

De prijs van goud maakt een aantal vreemde sprongen, maar de trend is al vele jaren bullish. De reden hiervoor lijkt het beperkte aanbod van goud en de toenemende vraag in de wereld. Goudwinning wordt steeds moeilijker en dit verhoogt de verwerkingskosten verder. In Zuid-Afrika zijn de goudmijnen bijna leeg, terwijl de vraag naar goud alleen maar toeneemt.

Centrale banken

Onderschat ook de rol van centrale banken niet. Ze hebben aanzienlijke reserves en kunnen de prijs aanzienlijk verlagen met extra goudvoorraad. Heel wat landen hebben geld nodig en het verkopen van extra goud is een snelle en gemakkelijke bron van extra inkomsten. Maar als ze meer reserves willen, zal dat de prijs van goud verhogen.

Slot

Over het algemeen heeft goud een aantal behoorlijk speculatieve kenmerken die je kunt spelen met derivaten zoals turbo. U kunt ook eenvoudig profiteren van de goudprijs door online fysiek goud te kopen of door te kiezen voor relatief goedkope fysieke goudtrackers. Er zijn genoeg mogelijkheden om geld te verdienen met goud. Met Turbo kunt u goede winsten maken, zelfs als de prijzen dalen.€