Google Finance kan u veel helpen

Op zoek naar aanvullende financiële informatie? Zijn Nederlandse sites niet genoeg voor u? Bekijk Google Finance – een Google-service. Financiële gegevens gaan soms 40 jaar terug. Google Finance werkt ook uitstekend als u op zoek bent naar actuele informatie, beursnieuws en aandelenkoersen. Stel het zo in dat alle informatie over beleggen of andere geldzaken binnen handbereik is.

Wat is Google Financiën?

Google biedt niet alleen Google Nieuws in Nederland aan, maar ook Google Finance. Google Finance is een opslagplaats voor gedetailleerde informatie over bedrijven. Zoals je zou verwachten, ligt de focus op beursgenoteerde ondernemingen. In de “financiële zoekbalk” van de website kunt u zoeken naar het bedrijf dat u zoekt, waardoor veel rapporten en informatie over de beurskoers, jaarcijfers, ander financieel nieuws of bijvoorbeeld de samenstelling van de bedrijf. beheer. In Europa wordt informatie niet alleen in Amsterdam verstrekt, maar ook op de beurzen van Brussel, Lissabon, Londen en Parijs.

Volg interactief actuele prijsinformatie en actuele gebeurtenissen

De financiële grafieken van Google zijn interactief en bevatten meer dan alleen prijsinformatie. In de grafieken worden ook letters gebruikt om te verwijzen naar de berichten die u naast de grafieken vindt. Met deze referentie kunt u de mogelijke impact van het markeren van berichten op de aandelenkoers zien.

Meer nieuws over Google Finance

De Google Finance-site is zeer overzichtelijk en biedt veel extra functies:

1. Nieuws en ander nieuws

De grote kracht van Google is natuurlijk de zoekmachine. Over de hele wereld wordt met een zoekmachine op internet gezocht naar financiële informatie. Als u meer informatie wilt, klikt u op de knop “Meer nieuws”.

2. Blogs

Gerelateerde blogs worden weergegeven met Google Blog Search. Het kunnen blogs zijn van journalisten, maar vooral van gewone bloggers, jij en ik.

3. Managementteam

Wilt u meer informatie over management en een naam een ​​gezicht geven? Indien mogelijk zal de site u voorzien van een foto/afbeelding, extra links, een korte bio, enz.

4. Portefeuillebeheer

U kunt eenvoudig portfolio’s maken, onderhouden en uitbreiden. Het aantal portefeuilles is niet beperkt. Hiervoor is een Google-account vereist, die Google ook nodig heeft voor andere tools zoals Google History. Het mooie is dat je je portemonnee kunt beheren vanaf elke computer waarop je bent ingelogd met je Google-account (anders niet!).

5. Discussies

Er zijn verschillende discussiegroepen waar u uw mening kunt geven. Volgens Google is het spamvrij. Hiervoor is een Google-account vereist.

6. Geschiedenis

U kunt bijvoorbeeld tot 40 jaar teruggaan voor Amerikaanse historische cijfers.

7. De beste verhuizers

U ziet in één oogopslag de bedrijven met de grootste veranderingen in prijs, volume en marktkapitalisatie.

Systeem vereisten

Je hebt niet veel nodig. Als u interactief wilt werken, is Macromedia Flash of Player 7.0 of hoger vereist. De site is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen, zelfs vanaf Windows 2000. Ook Mac en Linux.€