GoNetwork maakt schaalbare mobiele cryptotransacties mogelijk

Bitcoin is gemaakt in 2008 en is de eerste cryptocurrency-munt in omloop. Sinds 2016 is er echter een probleem met Bitcoin ontdekt: de schaalbaarheid van transacties. Omdat Bitcoin maar enkele transacties per seconde kan verwerken, kan het relatief lang duren voordat een transactie is voltooid. Ethereum heeft ook geen oplossingen voor de schaalbaarheidsproblemen waarmee Bitcoin te maken heeft. GoNetwork biedt als eerste een oplossing voor dit schaalbaarheidsprobleem in de mobiele markt. Het GoNetwork-netwerk kan transacties voltooien via alternatieve routes, waardoor veel meer transacties per seconde mogelijk zijn.

Wat is GoNetwork?

GoNetwork is een bedrijf gericht op de mobiele markt. Ze lanceerde in het verleden al succesvolle mobiele apps zoals ‘Happy Park’. Eind 2017 won GoNetwork de grootste Ethereum-hackathon ter wereld, ETHWaterloo. Ze won met Pocket, een app die jongeren wil stimuleren om te sparen. De app gebruikt Gamification voor besparingen, waarbij ouders hun kinderen kunnen belonen wanneer ze bepaalde mijlpalen bereiken. Een benchmark kan bijvoorbeeld een procentuele verlaging van de uitgaven voor snacks of in-app aankopen zijn. Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin zat in de jury van deze hackathon.

Welk probleem lost GoNetwork op?

Hoe meer cryptomunten er worden gebruikt voor transacties, hoe langer het duurt om een ​​transactie te voltooien. Bitcoin kan 3 tot 4 transacties per seconde verwerken, Ethereum kan 20 transacties per seconde verwerken. Ter vergelijking: VISA kan 1.667 transacties per seconde verwerken, wat meer dan 80 keer zoveel is als Ethereum. Visa kondigde in 2016 aan dat het na uitgebreide tests geloofde dat het meer dan 50.000 transacties per seconde aankon.

Hoe lost GoNetwork dit probleem op?

GoNetwork maakt transacties mogelijk via off-blockchain slimme contracten. Nadat de transactie is voltooid, wordt de blockchain bijgewerkt. Omdat de transactie niet op de blockchain wordt voltooid, maar via slimme contracten, worden problemen met de schaalbaarheid van de blockchain verwijderd. Hiermee kunnen miljoenen transacties per seconde worden verwerkt.

U kunt parallel trekken voor de lange reis en het geselecteerde transport:

Wat zijn vergelijkbare oplossingen?

GoNetwork is niet de enige speler die het schaalbaarheidsprobleem kan oplossen.

Waarin verschilt GoNetwork van vergelijkbare oplossingen?

Er is een heel duidelijk verschil: GoNetwork richt zich op de mobiele omgeving. Raiden Network en Lightning Network zijn gericht op desktops. Beide alternatieven hebben geen mobiele oplossing, waardoor GoNetwork de eerste partij is die een oplossing biedt voor Bitcoin-schaalbaarheid in een mobiele omgeving.

Wie zijn de oprichters van GoNetwork?

Het oprichtingsteam bestaat uit:

Het team heeft ruime ervaring in de ontwikkeling van mobiele omgevingen en/of applicaties. Het succes van Infinidy Corp laat ook zien dat een team een ​​bedrijf succesvol kan maken.

Wie kan het GoNetwork-product gebruiken?

Deze oplossing kan worden gebruikt door elke mobiele applicatie die mobiele transacties uitvoert. Dit betekent dat alle apps met in-app aankopen potentiële gebruikers van de GoNetwork-oplossing zijn.

Aangezien het team al verschillende succesvolle mobiele games heeft uitgebracht, is het relatief eenvoudig om hun mobiele oplossing in een bestaande applicatie te implementeren. Deze combinatie creëert een groot potentieel voor GoNetwork-gebruikers. Immers, bij elke mobiele app die een team uitbrengt, kan die mobiele app direct geïmplementeerd worden.

Lees verder