Goedkoper winkelen

Gehaast kopen kost u meer geld. Door goed te kijken en te vergelijken, bespaar je gemakkelijk €10 op boodschappen die je normaal €50 kost. Je zou meer tijd moeten besteden aan winkelen. De prijsverschillen zijn klein, maar een klein bedrag is altijd een groot bedrag.

In onze huidige samenleving komt iedereen tijd te kort. Het is nauwelijks mogelijk om werk, kinderen, huishouden en andere activiteiten te combineren. Boodschappen doen moet in een korte tijd worden gedaan om het dagelijkse schema niet te verstoren. Shoppen doe je door in een razend tempo door de winkel te vliegen, maar als je geld wilt besparen kun je er beter even de tijd voor nemen. Je kunt een fles fritessaus kopen voor €1,50, maar als je beter kijkt, kun je een fles met dezelfde inhoud kopen voor slechts €1 of zelfs minder. Door elk item kritisch te bekijken, bespaar je met een lange boodschappenlijst gemakkelijk tussen de 10 en 20 euro.

Pas op voor aanbiedingen

Door de promotiefolders die u thuis ontvangt goed door te nemen, kunt u ook besparen. Winkeliers proberen je met zeer scherpe aanbiedingen naar hun winkel te lokken. Over het algemeen zijn deze artikelen zo goedkoop dat winkeliers er geld op zetten. Ze doen het graag, want waarschijnlijk kom je met een boodschappenlijstje naar de winkel. Hij voegt geld toe aan het promotieartikel, dat hij verdient met andere producten die je koopt. Daarnaast wil hij je ook vertrouwen. Als consument moet u profiteren van dit soort promoties. U kunt profiteren van alle voordelen door verschillende winkels te bezoeken voor verschillende producten.

Diverse supermarkten

Het kopen van boodschappen bij verschillende winkels kan je ook geld besparen. Basisproducten koop je goedkoop bij discountwinkels zoals de Aldi. Je kunt hier echter niet alle goederen kopen, dus je moet verschillende winkels bezoeken. Ook als verschillende supermarkten verschillende aanbiedingen hebben, is het vaak mogelijk om naar meerdere winkels te gaan. Helaas kost het veel meer tijd.

Een merk of een goedkoper merk?

Voor sommige artikelen is het duidelijk dat een bepaald merk lekkerder smaakt, maar de meeste producten zijn makkelijk over te schakelen naar goedkopere merken. Veel consumenten kopen altijd A-merken omdat ze denken dat ze betere kwaliteit hebben of omdat het beter smaakt. U kunt echter voor veel artikelen vergelijkbare artikelen krijgen. Private label is bijvoorbeeld meestal van zeer goede kwaliteit en smaakt vergelijkbaar met duurdere A-merken. Zo kun je heel gemakkelijk besparen.

Hoeveel kunt u besparen door te kiezen voor private label?

Het prijsverschil tussen A-merk en private label kan klein zijn, maar het verschil kan ook heel groot zijn. Sommige huismerkproducten kosten gewoon meer dan de helft van de prijs van topmerken. Door te kiezen voor koffiepads van een onbekend merk, bespaar je gemakkelijk één tot twee euro per koffiepad.

Bruikbare tips

Voordat u gaat winkelen, zijn er een paar eenvoudige tips die u in gedachten kunt houden en waarmee u geld kunt besparen. Een van de bekendste is dat je met een volle maag moet gaan winkelen. Dit zal leiden tot minder impulsaankopen. Een boodschappenbriefje maken betekent ook dat je minder ongeplande boodschappen meeneemt.€