Goedkoper speelgoed kopen

Door goed op de prijzen te letten en goed te vergelijken, kun je speelgoed voor minder kopen. Je kunt ook overwegen om gebruikt speelgoed te kopen, want dit scheelt je vaak 75 procent in vergelijking met het kopen van nieuw speelgoed.

Speelgoed is duur in aanschaf en wordt vaak maar relatief kort gebruikt. Aan de andere kant kan iets meer betalen voor speelgoed waar ze lang mee kunnen spelen, werken. Het kost je meer om speelgoed zoals Logo en Playmobil te kopen, maar je koopt ook dingen van goede kwaliteit waar de kinderen van kunnen genieten. In grote speelgoedwinkels betaal je vaak te veel. Je kunt het online goedkoper kopen, maar de verzendkosten maken het duurder.

Gebruikt speelgoed kopen

Bij Marktplaats kun je allerlei tweedehands speelgoed kopen. Omdat speelgoed snel uitvalt of te oud is voor kinderen, kun je goedkoop speelgoed kopen. Voor het meest populaire speelgoed is er waarschijnlijk iemand die het in je woonplaats of in de buurt verkoopt. Dit scheelt verzendkosten en je kunt de artikelen goed bekijken voordat je ze koopt.

Nadat uw kinderen het speelgoed hebben weggegooid, kunt u het voor bijna hetzelfde bedrag doorverkopen als het nog steeds van goede kwaliteit is. Dit geldt vooral voor speelgoed dat geen vaste tijd heeft.

Koop nieuw speelgoed online goedkoper

Het internet is overladen met online winkels waar je speelgoed kunt kopen. Door de felle concurrentie moeten verkopers concurrerende prijzen rekenen. Doen ze dat niet, dan verkopen ze niets, want vergelijken is makkelijk op internet.

Kijk uit voor promoties en koop vroeg

U hoeft niet te zoeken naar voordelen wanneer retailers speelgoed aan de lopende band verkopen. In de weken voor Sinterklaas en Kerst hoeven winkelketens niet veel moeite te doen om succesvol te verkopen. Dit is niet het moment om de prijzen te bedriegen. Ze doen dit om klanten weg te houden van concurrenten, maar het is beter om cadeaus weken voor de vakantie te kopen.

Koop speelgoed van hoge kwaliteit

Het is beter om meer geld uit te geven aan speelgoed van goede kwaliteit dan om speelgoed te kopen dat goedkoper is maar een korte levensduur heeft. Je kunt weer kwalitatief goed speelgoed verkopen als de kinderen er geen omkijken meer naar hebben.

Berg je speelgoed op en bied het later aan

Kinderen worden door de jaren heen overladen met speelgoed. Je kunt veel geld besparen door het speelgoed compleet te houden. Kinderen vinden het niet leuk meer om de helft te missen. Het kopen van vuilnisbakken om speelgoed bij elkaar te houden kan speelgoed interessant maken. Een andere slimme manier werkt alleen bij jongere kinderen. Ze krijgen vaak veel speelgoed op hun verjaardagen. Ze zullen de meest favoriete kiezen en de rest negeren. Speelgoed waar ze niet om geven, moet eerst worden schoongemaakt en later opnieuw worden aangeboden.

Hetzelfde geldt voor speelgoed waar ze niet veel mee spelen. Door het eerst uit te zoeken, kun je het later weer aanbieden en voelt het als iets nieuws voor de kinderen.€