Goedkoper reizen zonder uit te checken met een OV-chipkaart?

Reist u met een OV-chipkaart, dan wordt bij het inchecken het standaardbedrag in rekening gebracht. Bij NS is het €20 en €10 als je met een afgeprijsd product reist. Bij het uitchecken wordt het ongebruikte deel van dit bedrag teruggestort op je OV-chipkaart. Is de prijs echter hoger dan het aanvankelijk afgeschreven bedrag, dan moet u bijbetalen. In theorie zou je kunnen besparen door je niet aan te melden voor een reis die meer kost dan die 10 of 20 euro. Houd er echter rekening mee dat u fraude pleegt en dat de vervoerder uw OV-chipkaart kan blokkeren als zij erachter komen. In extreme gevallen kunt u aangifte doen bij de politie.

Inhoud

In- en uitchecken met OV-chipkaart

In 2017 reizen de meeste mensen in Nederland met een OV-chipkaart in het openbaar vervoer. Vergeten te betalen met een OV-chipkaart levert transportbedrijven jaarlijks miljoenen dollars op. Als u bij het verlaten van het voertuig of station uw pas bij het OV-systeem vergeet vast te houden, krijgt u immers het resterende bedrag van de reis waar u nog recht op had niet terug. Daarom proberen verschillende vervoerders hun reizigers te stimuleren om zoveel mogelijk na te denken over het uitchecken. Dit wordt gedaan door herinneringstapes af te spelen en een e-mailservice beschikbaar te stellen die u vertelt dat u niet bent uitgecheckt op uw laatste reis en dat u de mogelijkheid heeft om restitutie aan te vragen. NS is bijvoorbeeld NS Extra.

Hoe werkt tariefafschrijving?

Bij aanmelding bij de vervoerder wordt het standaardbedrag direct afgeschreven. Voor NS is dat bijvoorbeeld € 20 en € 10 als u met een afgeprijsd artikel reist. Bij metro-, tram- of busvervoerders geldt dit voor het standaardbedrag van € 4,- (in 2020), ongeacht of je een voordelig abonnement hebt. Wanneer u weer uitcheckt, wordt het teveel betaalde bedrag teruggestort op uw OV-chipkaart. Reist u bijvoorbeeld met een voordelige NS-pas en maakt u een rit van € 7,20, dan wordt bij uw aanmelding € 10,- afgeschreven en bij inschrijving € 2,80 weer bijgeschreven. buiten. Indien de vergoeding meer dan 10 euro bedraagt, wordt er niets teruggegeven, maar wordt het resterende bedrag afgeschreven. Als je een abonnement hebt waarmee je gratis (op een bepaalde route) kunt reizen, moet je wel in- en uitchecken, maar wordt het tegoed niet afgeschreven.

Het treinstation oversteken

Bij het in- en uitchecken op een treinstation wordt het volledige bedrag teruggestort als je binnen een uur weer uitcheckt op hetzelfde station. In dat geval wordt geen lidmaatschapsgeld in rekening gebracht. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld alleen een station met gesloten poorten wilt oversteken om aan de andere kant van de stad te komen.

Check zonder bus, tram of metro te nemen

Maak je bijvoorbeeld een fout en check je weer uit bij dezelfde poort van een bus, tram of metro, dan krijg je je instapgeld niet terug. De hoogte van de instapkosten verschilt van vervoerder tot vervoerder en is afhankelijk van het feit of u een abonnement met korting heeft. U kunt uw lidmaatschapsgeld niet terugkrijgen. Als u binnen een uur incheckt op een andere lijn van dezelfde vervoerder, worden er geen instapkosten in rekening gebracht.

Goedkoper reizen zonder uit te checken als het starttarief wordt overschreden

Stel dat je een kortingsabonnement hebt, wat betekent dat er bij je inschrijving € 10,- van je OV-chipkaart wordt afgeschreven. Er zijn veel enkele reizen in Nederland waarbij een enkele reis meer dan 10 euro kost. Reis je bijvoorbeeld van Maastricht naar Groningen, dan kost een enkele reis buiten de spits in 2020 maar liefst € 27,00. Dit is de prijs die u betaalt bij het uitchecken. Een simpele rekensom leert dat je €17,00 kunt besparen door niet uit te checken. Je reist dus veel goedkoper.

De kaart is geblokkeerd, als u fraude vermoedt, kunt u dit melden

Iedereen kan natuurlijk wel eens vergeten uit te loggen. Als u echter niet systematisch controleert, kan het duidelijk worden. NS en andere vervoerders controleren de logbestanden op onregelmatigheden. Als blijkt dat iemand niet regelmatig incheckt, kan een onderzoek worden ingesteld. Als blijkt dat er sprake is van fraude door stelselmatig een hoge prijs te onderschatten, kan uw OV-chipkaart worden geblokkeerd. Betaal je (voor een andere route of bij een andere vervoerder) ook voor een abonnement, dan blijven de kosten daarvan doorwerken en kun je dus alsnog mislopen. Houd er ook rekening mee dat als u opzettelijk niet incheckt om op een ticket te besparen, u fraude pleegt. Ook bestaat de mogelijkheid dat de vervoerder aangifte doet bij de politie.

Lees verder