Goedkoper boodschappen doen: tips om geld te besparen

Bespaar eenvoudig geld op uw dagelijkse boodschappen. Goedkoper winkelen zit ‘m in de details: van het kiezen van een supermarkt, het wel of niet kopen van aanbiedingen (zie brochures), het kopen van A-merken of huismerken tot cashbackacties door het versturen van een cheque. Regelmatig controleren of de juiste prijzen op de cheque staan, bespaart geld, aangezien kassiers soms fouten maken.

Supermarkt naar keuze

Kies je routine
boodschappen
niet de duurste supermarkt. Het verschil tussen Albert Heijn en Aldi is groot. Maar niet iedereen winkelt graag bij de Aldi. Ook kan het zijn dat je in je dorp boodschappen moet doen en je keuzes zijn vrij beperkt. Kijk dan welke het goedkoopst is en tegelijkertijd aansluit bij jouw wensen.

Koop de meeste van je boodschappen bij deze supermarkt. Als het moet, ga dan een keer per week naar de duurste supermarkt, want daar hebben ze zo’n lekker fruit.

Ook als je alleen naar AH komt, kun je met deze tips voordeliger shoppen:

Aanbiedingen

Kijk eens goed
folders
om te beslissen welke aanbiedingen interessant zijn. Het is aan te raden om alleen de producten te kiezen die je ook daadwerkelijk gebruikt. Daarnaast moet je opletten
vervaldatum
. Je bespaart immers geen geld als je wat eten weggooit.

Als uw brievenbus een sticker zonder sticker heeft, kunt u brochures ook online bekijken. De meeste winkels hebben brochures op hun website.

Lijst

Maak een lijst. Een nogal afgezaagde tip, maar het helpt zeker. Zo neem je niet meer mee dan je nodig hebt, maar weet je ook precies wat je al in huis hebt voordat je gaat winkelen. Je koopt dus alleen vlees, bijvoorbeeld omdat je weet dat je nog rijst en wat restjes wokgroenten in huis hebt.

Ook is het verstandig om niet met trek te gaan winkelen, want dan koop je wel eens wat extra’s.

Huismerk

Huismerkproducten zijn vaak goedkoper dan merk A-producten. Wist je dat het vaak uit dezelfde fabriek komt?! Kortom, ben je bereid een paar centen meer te betalen voor een “naam” of kies je voor een betaalbaar private label?

pakket

Let op de verpakte hoeveelheid. Vooral bij vlees en vleesproducten koopt u vaak meer dan u nodig heeft. Kijk of je een kleinere hoeveelheid kunt vinden of zet een portie thuis in de vriezer.

Cashback-acties

Nog een tip, let op promotionele producten waar je ze kunt gebruiken
aankoopbedrag
gedeeltelijk of soms volledig. Bewaar de bon en meestal de barcode van het pakket. Per adres/rekeningnummer kan vaak niet meer dan één betaling worden gedaan.

Maar mocht je de pastasaus nog moeten hebben, dan kun je dit nieuwe product natuurlijk ophalen zolang het aankoopbedrag nog op je rekening staat.

Tip: Scoupy heeft regelmatig acties waarbij je producten gratis of voor een lage prijs (halve prijs of € 0,50) kunt uitproberen. Je koopt een artikel in de supermarkt, maar zorgt ervoor dat je het juiste artikel hebt en betaalt de normale prijs. Met de app maak je een foto van de bon en voer je je rekeningnummer in. Het verschil staat binnen 1 tot 2 werkdagen op je rekening.

Controleer de bon

Controleer tot slot de bon. Soms krijg je niet de actieprijs die in de winkel wordt vermeld, of heeft de kassier het artikel per ongeluk opnieuw gescand. Ga dan direct naar de servicebalie van jouw supermarkt om die van jou op te halen
korting
nog te ontvangen.€