Goedkope vluchten

Wat is de beste manier om goedkope vliegtickets te kopen? Het verminderen van reiskosten is zeker gunstig omdat het om relatief grote bedragen gaat, waardoor elke reductie bijzonder moeilijk is. Ofwel: uw reisbudget optimaliseren. De mooiste reizen, al verdiend met spaargeld elders, op de goedkoopste manier. Het is een dubbele overwinning, maar het is een kwestie van verstandig kiezen. Hier zijn een paar tips.

Flash sale voor goedkope vliegtickets

Technisch gezien wordt dit flash-selling genoemd. Vuil goedkope kaartjes. Je ziet ze nooit in de kranten of op tv, en dat komt omdat iedereen denkt dat het normale prijzen zijn. En dat willen de luchtvaartmaatschappijen niet. Ze zijn enkele (twee tot zeven) dagen voor vertrek te boeken. Dus geen vroegboekkorting, maar lege plekken opvullen tegen een spotprijsje. De beste manier is om er zelf actief naar op zoek te gaan. Kijk om de paar dagen op de website van de luchtvaartmaatschappij. Als je nu en binnen drie maanden wilt vertrekken, is dit de goedkoopste manier. Helaas worden er altijd tickets verkocht na de volgende ronde
nog
goedkoper.

Beperk je keuzes

Er zijn zoveel sites en aanbiedingen. Het is beter om te zoeken op enkele goede sites zoals D-Reizen, Cheap Tickets en verschillende buitenlandse sites en dus sites van luchtvaartmaatschappijen. Vergelijk ze met elkaar en zo boek je je snoepreizen. Het is niet gratis, maar goedkoper kan het niet.

vlieg app

De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben tegenwoordig een app. U kunt hiermee inchecken en een goedkope vluchtupgrade regelen. U kunt ook vertragingen volgen. KLM is ook te volgen op Facebook. Daar vind je nog meer interessante informatie.

Deze last minutes zijn duurder

Behalve chartervluchten zijn de meeste lijndiensten vlak voor vertrek duurder. Luchtvaartmaatschappijen stoppen collectief last-minute deals om de prijzen kunstmatig hoog te houden. Ze willen echter dat de stoelen vol zijn, dus zoek naar die deals omdat ze er zijn. Zo’n twaalf dagen voor vertrek staan ​​veel prijzen vast of zelfs veel duurder (soms meer dan 250 euro). Zo vind je op sommige plaatsen goedkope tickets, maar op andere betaal je de hoofdprijs vlak voor vertrek. Dit om de hele markt te bedienen: mensen die voor comfort kiezen en genoeg geld hebben, of mensen die noodgedwongen moeten vertrekken, boeken vlak voor vertrek dure vluchten en krenten zoeken voer voor Flash sales.

Vlieg op dinsdag

Dinsdag, woensdag en donderdag zijn de goedkoopste dagen om te vliegen. Het weekend is duur. We willen allemaal een weekendje weg en dat weten de luchtvaartmaatschappijen. Juni, juli, augustus en Kerstmis zijn de duurste maanden vanwege vakanties en schoolvakanties.

De reserveringskosten bedragen 60 euro bovenop de ticketprijs

Is de prijs op het scherm inclusief of exclusief reserveringskosten? Je hoopt dat je erbij bent, anders betaal je gewoon 50 tot 70 euro aan boekingskosten. De Nederlanders innen ook de hoofdprijs voor creditcardbetalingen. Het is gratis in de VS, dus boek je reis verstandig bij een Amerikaans reisbureau. Perfect is absoluut perfect omdat het gratis is.

Je denkt dat het goedkoper is om over te stappen naar dezelfde luchtvaartmaatschappij… Fout!

Soms is het beter om met een betrouwbare budgetmaatschappij te vliegen. Zeker buiten Europa: je kunt op Bangkok vliegen en daar lokaal goedkoper verder reizen, bijvoorbeeld met een lokale luchtvaartmaatschappij als Easyjet (air Asia). Alles is duurder in Europa. Je kunt ook naar Bangkok gaan als je deze goedkoopste Eastern airlines boekt.

Bagage kost 60 euro

De bagagekosten kunnen stijgen. Werknemers van sommige low-cost airlines krijgen zelfs een bonus als ze reizigers met teveel kilo’s overgewicht ‘vangen’. Een kilo overgewicht aan bagage is al tien euro extra. Daarnaast wordt ook je handbagage gecontroleerd.

Boek goedkope reizen via buitenlandse bedrijven

Als je echt wat goedkoper wilt boeken als je naar het oosten vliegt, kijk dan eens naar de Verenigde Emiraten, Qatar en dergelijke in het Midden-Oosten. België is goedkoop als je via Antwerpen of Brussel kunt vliegen, bijvoorbeeld met KLM en Joker.be.

Eindelijk

Het blijft een goede zoektocht. Maar als je dat doet, wordt het een sport om zo efficiënt mogelijk van punt A naar punt B te komen.Er bestaan ​​goedkope vluchten en deze kunnen serieus concurreren met trein- en autoreizen. Het voordeel is dat je jezelf snel terugvindt. Handig als je dezelfde dag nog terug moet. Reis licht, dus u betaalt niets en bent snel door alle poorten. Goede reis.€