Goedkope tips naar het theater

Kaarten voor een voorstelling in het theater zijn niet goedkoop, prijzen liggen meestal tussen de 20 en 70 euro per kaartje. Een avondje theater met het gezin loopt al snel op tot honderden euro’s. Het is dus een pré als je kunt besparen. Hier zijn enkele tips om goedkopere theatertickets en tickets te krijgen.

Vroege vogel korting

Theaters verkopen graag veel kaarten in de voorverkoop zodat ze een bepaalde bezetting hebben. Daarom bieden sommige theaters vroegboekkortingen voor voorstellingen. Als je tickets boekt voor een bepaalde datum, krijg je korting op die tickets. Deze datum is meestal ruim voor de première van de show. Vroegboekkortingen lopen vaak sterk uiteen, je kunt denken aan 10% tot 20% korting, maar soms bestaat de korting uit slechts enkele euro’s of krijgt de bezoeker een extra cadeau bij de tickets. Het is daarom de moeite waard om vooraf tickets te reserveren.

Last minute korting

Niet alle shows zijn op het laatste moment uitverkocht. Het theater doet er vaak alles aan om van de laatste kaarten af ​​te komen. Er kan bijvoorbeeld een last-minute korting van toepassing zijn. Als je je tickets pas op het laatste moment, op de dag of een uur voor de show koopt, kun je flinke korting krijgen. Soms zelfs 50%. Maar dat gebeurt niet vaak, want theaters willen natuurlijk niet dat iedereen op het laatste moment een kaartje koopt.

Kortingsacties

Als de kaartverkoop voor een bepaalde show slecht is, zijn er meestal (aanzienlijke) kortingen. Soms wordt al vroeg duidelijk dat de voorstelling slecht verkoopt en komen kortingen heel snel. Kortingsacties komen meestal pas op het laatste moment, wanneer blijkt dat de voorstelling maar halfvol is. Het kost wat speurwerk om dergelijke deals te vinden, dus hier zijn een paar plaatsen waar kortingen vaak worden vermeld:

een krant

Theaterkortingsacties zijn vaak te vinden op andere advertentiepagina’s. Soms zijn de kortingsacties voor iedereen en soms alleen voor mensen die de betreffende krant lezen. Soms worden hele busreizen naar het theater met korting aangeboden.

Tijdschriften

Tijdschriften hebben speciale aanbiedingen voor lezers en soms ook kortingen op theatertickets. Soms staat er ook een kort verhaal of recensie van een voorstelling in het blad, met onderaan een kleine letter die aangeeft dat lezers de voorstelling met korting kunnen bijwonen.

Lokaal theater

Lokale theaters hebben meestal ook hun eigen kortingsregelingen. Het is verstandig om te informeren bij het dichtstbijzijnde theater.

Websites

Het is ook handig om verschillende sites in de gaten te houden. Er zijn websites waar je op tickets kunt bieden of waar tickets goedkoop worden aangeboden. Op de site waar je tickets kunt kopen staan ​​vaak verschillende acties vermeld. Goed onderzoek doen op internet kan je ook veel geld besparen.

Abonnement

Bij sommige bioscopen kun je een abonnement kopen. Je wordt regelmatig geïnformeerd over kortingsacties, krijgt een speciale korting en kunt naar exclusieve shows gaan. Zo’n abonnement loont alleen als je van plan bent veel voorstellingen van het betreffende theater bij te wonen.

CJP/Cultuurkaart

Alle middelbare scholieren krijgen een cultuurkaart en jongeren tot 30 jaar kunnen een CJP-pas kopen. Zo’n pas geeft onder andere korting voor het theater. De korting is per theater verschillend, meestal is de ticketkorting een paar euro. De last minute korting kan echter oplopen tot 50%.

Conclusie

Het kan dus de moeite waard zijn om wat rond te shoppen voor korting op theatertickets. Focus altijd op authenticiteit. Koop theaterkaartjes altijd bij een betrouwbare aanbieder.€