Goedkope investeringen – de goedkoopste online broker

Goedkope online investeringen met lage transactiekosten doe je meestal online en via de goedkoopste broker. Er zijn vaak goede deals. Kies voor DeGiro, Lynx of bijvoorbeeld Saxo Bank (Binck). Betaal minder transactiekosten en haal meer rendement uit uw beleggingen. Vergelijk verschillende banken en brokers en behaal een beter rendement door de laagste tarieven voor investeringen te kiezen. Vermijd buitensporige aanhoudingskosten en transactiekosten.

Groter rendement door goedkoop te beleggen

Return on investment verlaagt vaak onnodig de kosten die u voor uw investeringen moet betalen. Iedereen die veel op de beurs handelt, betaalt hoge transactiekosten en wordt daarom geadviseerd om zo goedkoop mogelijk op de beurs te handelen. Als u zelf online handelt en belegt, heeft u geen duur advies nodig. U wilt geen aanhoudingskosten betalen, maar u wilt goedkoop handelen bij een online broker.

Goedkoop beleggen bij een makelaar, lagere makelaarstarieven

Welke broker of internetplatform het goedkoopst is, hangt grotendeels af van waarmee je handelt. De kosten van het handelen in opties zijn anders dan de kosten van beleggen in aandelen of obligaties. Wat je dus moet doen is eerst zelf bepalen wat je wilt verhandelen en dan online vergelijken waar je het goedkoopst bent.

Welke internetmakelaar is goedkoop?

U kunt op veel plaatsen online beleggen. Enkele bekende Nederlandse brokers zijn:

Betaal de opslagkosten

Opslagkosten zijn vaak een van de verborgen kosten en lopen behoorlijk op. Niet alle makelaars rekenen echter een holding fee. Let daar dus ook op.

Vergelijk tarieven

De meeste sites zeggen dat ze goedkoper zijn dan andere investeringsbanken. Een goed voorbeeld van het vergelijken van tarieven is de Consumentenbond of bijvoorbeeld de sites van Lynx en DeGiro. Een goede vergelijking kan u veel geld besparen. Lagere transactiekosten betalen is vaak het halve werk.

Daghandel en dagblad

Een daytrader is vooral geïnteresseerd in kortetermijnwinsten. Een klein prijsverschil, maar bij een groot handelsvolume, kan vaak een grote winst betekenen. Winsten die je moet pakken zodra ze zich voordoen. Dit betekent dat u snel moet kunnen handelen en geen zorgen hoeft te maken over transactiekosten. Maar wanneer u veel handelt, stijgen deze kosten. Marges zijn vaak zo klein dat er geen ruimte is voor te hoge investeringskosten.

Vertrouwen in online beleggen

De betrouwbaarheid van het investeringsplatform is van groot belang. Het is wanneer er veel beweging is op de aandelenmarkt die u wilt kunnen verhandelen, en dat is wanneer u geen platform verwacht dat offline en offline is.

Games goedkope investeringen online

Vanwege de kleine marges is het belangrijk om het goedkoopste type belegging te kiezen wanneer u regelmatig op de aandelenmarkt handelt. Doe een vergelijkend onderzoek naar uw type belegging, de ene makelaar is bijvoorbeeld goedkoper in het verhandelen van opties en de andere in het verhandelen van aandelen. Makelaar Degiro is een vrij nieuwe, goedkope investering.

Lees verder