Goedkope crematie of begrafenis: goedkope begrafenissen

De kosten van een crematie of begrafenis kunnen erg hoog zijn. Maar het is niet nodig. Ook een crematie of een begrafenis kan goedkoper zijn. Bovendien is er nu een budgetbegrafenis. Het is heel sober maar kost ook een stuk minder dan een gewone uitvaart. Alles over goedkope crematie of begrafenis.

Gemiddelde begrafeniskosten

In 2009 kostte een uitvaart gemiddeld 5.750 euro. Een uitvaart is dan nog duurder dan een crematie, want er is natuurlijk ook een graf nodig. Bovendien maakt het persoonlijk en mooi maken van de uitvaart het alleen maar duurder. Tenzij de naasten veel zelf willen regelen, want dat scheelt ook nog eens kosten. Mensen die zelf de kist dragen, zelf het woord voeren en iemand thuis laten, besparen al kosten. Maar met een budget uitvaart kan het veel goedkoper.

Dure begrafenis onderdelen

Er zijn onderdelen van een uitvaart die veel geld kosten.

  1. Een overlijdensadvertentie in een landelijk tijdschrift plaatsen kost al gauw 1.500 euro. Wie een provinciaal blad pakt, is al snel 700 of 800 euro kwijt voor zo’n advertentie. Lokale kranten doen het veel goedkoper en mensen zijn een paar honderd euro kwijt.
  2. Vervoer is ook een kostenpost, want het vervoeren van de overledene over tientallen kilometers kan al snel enkele honderden euro’s kosten. Wie het echt netjes wil doen en snel aan de kar trekt, betaalt 1.200 euro.
  3. Een graf (monument) is ook duur. Een grafsteen alleen al kost gemiddeld 2.500 euro, maar is ook duurder of goedkoper. Daarnaast is er een begrafenisvergoeding. Ze verschillen sterk in de verschillende gemeenten. Een begrafenisrecht geeft een persoon recht op een plaats voor een vooraf bepaalde periode. In veel gemeenten is dat 10 of 15 jaar, maar er zijn er ook die een langere termijn toestaan ​​voor begrafenisrechten. Daarnaast zijn er twee soorten begrafenisrechten. Het is het recht om (een deel van) een gemeenschappelijk graf te gebruiken. De andere is het recht op het (familie)graf.

Algemeen graf

Verschillende mensen die elkaar niet kenden, zijn begraven in een gemeenschappelijk graf. Het speelt zich af over 10 jaar.

eigen graf

Bij een privégraf is het recht minimaal 20 jaar. De huurder bepaalt wie in dit graf begraven mag worden. Huur- en onderhoudskosten liggen gemiddeld rond de 3.300 euro voor 20 jaar, terwijl het huren van een algemene graftombe voor 10 jaar rond de 700 euro kost.

Veel dingen bij een uitvaart zijn niet verzekerd

Veel Nederlanders hebben een verzekering voor hun uitvaart. Het bereikt echter maar een bepaald bedrag. Daarnaast moet je vaak bijbetalen omdat veel zaken niet door de verzekering worden gedekt. Als u niet veel geld heeft of uw naaste familieleden veel lijden na een overlijden, is het vaak een goed idee om te sparen voor de begrafeniskosten. Soms worden familieleden, zoals verre neven en nichten, gedekt door de begrafenis en willen ze er niet zoveel voor betalen. Dit kan door middel van een low budget uitvaart.

Begrafenissen met een laag budget: goedkope begrafenissen

Bij een low-budget uitvaart hoeft u slechts tussen de 2.500 en 3.500 euro uit te geven. Dit is het standaard voorzieningenpakket, maar zonder extra’s zoals overlijdensberichten, bloemen of versnaperingen. Ook kunnen naasten niet bepalen wanneer de uitvaart zal plaatsvinden, dit wordt bepaald door de uitvaartondernemer die de uitvaart organiseert.

Zeer goedkope begrafenissen: Funeral Compact

Uitvaart Compact mensen kunnen een uitvaart veel goedkoper regelen. Voor 1.500 euro kun je iemand begraven. Het is een zeer sobere aangelegenheid aangezien de opstelling en de audiëntieceremonie achterwege blijven. Daarnaast worden uitvaarten georganiseerd via internet of telefoon. De uitvaartondernemer bezoekt geen dierbaren thuis om de mogelijkheden te bespreken en er zijn geen extra’s voor de uitvaart. Als u een audiëntiedienst wilt, kunt u ook contact opnemen met de verzekeraar en uitvaartondernemer PD Hooft Groep en € 3.000 betalen. Een ander nadeel van goedkopere uitvaarten is dat de begrafenis of crematie via deze groep ook eerder plaatsvindt dan bij een reguliere uitvaart. De doden worden begraven of gecremeerd binnen 4 dagen, maar meestal 5 of 6 dagen.€