Goedkoop verhuizen: zo doe je dat!

Verhuizen kan een dure aangelegenheid zijn: dozen, verhuismachines, vrachtwagens enzovoort. Er komt ook nogal wat planning en organisatie bij kijken. Verhuizen kan niet leuker gemaakt worden, maar wel goedkoper. Hoewel de woorden “goedkope verhuizing” misschien tegenstrijdig klinken, is het zeker mogelijk om te besparen op uw verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van studenten of het zelf inpakken van alle dozen. Het verplaatsen van je budget moet zeker mogelijk zijn met de volgende tips.

Verhuisdozen lenen of kopen op de markt

Als je gaat verhuizen, heb je veel verhuisdozen nodig en dat kan een mooie kostenpost zijn. Om te besparen op je verhuizing, kun je op Marktplaats zoeken naar goedkope verhuisdozen. Er zijn genoeg mensen die na de verhuizing van hun dozen af ​​willen en deze te koop aanbieden. Of misschien ken je iemand in je vriendenkring die onlangs is verhuisd. Dan kan die persoon je ook wat dozen lenen.

Huur studenten in

Studenten zijn vaak op zoek naar parttime werk, bij voorkeur in het weekend. Je kunt ervoor kiezen om een ​​verhuisbedrijf in te huren dat alleen met studenten werkt. Maar het kan nog goedkoper door actief op zoek te gaan naar studenten die je op zaterdag willen helpen. Je kunt bijvoorbeeld aantekeningen ophangen op de universiteit, of misschien heeft je studerende neef een paar vrienden die je een handje willen helpen.

Vraag zoveel mogelijk vrienden om je te helpen

Als je een goed netwerk van vrienden en familie hebt, kun je hen natuurlijk om hulp vragen. Samen dozen inpakken is een stuk leuker en maakt het makkelijker om meubels in één keer te trekken. Als je verhuizing voorbij is, organiseer dan een etentje voor alle helpers om hen te bedanken voor hun harde werk.

Pak jezelf in

Veel verhuisbedrijven bieden een volledige service: van inpakken tot wegzetten. U kunt geld besparen door deze klussen zelf te doen. Probeer zoveel mogelijk zelf in te pakken zodat de verhuizers geen tijd (en geld!) hoeven te verspillen.

Beweeg doordeweeks, niet in het weekend

Veel mensen besluiten doordeweeks te verhuizen. Vaak omdat ze moeten werken en zo min mogelijk moeten opgeven. Maar verhuisbedrijven rekenen vaak meer voor een weekendverhuizing dan voor een doordeweekse verhuizing. Het is dus zeker het onderzoeken waard.

Regel zelf de bus

Als je niet in een groot huis woont, kun je er ook voor kiezen om zelf een verhuiswagen te huren. Dit maakt reizen goedkoper omdat u geen chauffeur hoeft in te huren. Er zijn veel bedrijven waar je een busje kunt huren. Houd er rekening mee dat u niet alle auto’s met een B-rijbewijs mag besturen, maar dat er mogelijk iemand in uw omgeving is met een ander rijbewijs.

Vergelijken

Hoe logisch het ook klinkt, veel mensen vergelijken de prijzen tussen verhuisbedrijven niet en kiezen degene die het dichtst bij u in de buurt is. Vraag een offerte aan bij verschillende bedrijven. Zo kun je vergelijken welke de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Bespreken

Deze tip is een uitbreiding van de vorige tip. Dat het verhuisbedrijf een bod uitbrengt, betekent niet dat er geen onderhandelingsruimte is. Veel verhuisbedrijven staan ​​zeker open voor prijsonderhandelingen. Gebruik het en het kan u al snel vele honderden euro’s besparen.

werkplek

Kent u de website van Werkspot al? Hier kunt u een bestelling plaatsen waar bedrijven vervolgens op kunnen bieden. Meerdere bedrijven kunnen een offerte voor uw opdracht maken en vervolgens kiest u de beste. U kunt bijvoorbeeld aangeven wanneer u gaat verhuizen, welke items u heeft en naar wat voor soort bedrijf u op zoek bent. Het concept is eenvoudig en kan zeker zorgen voor een goedkopere verhuizing.

Doe de grote schoonmaak

Verhuizen biedt een mooie kans om een ​​grote schoonmaak te doen. Gooi oude spullen weg, zet oude kleren op de markt of geef deze boeken aan een familielid. Je krijgt niet alleen minder spullen (en dus minder dozen om te verhuizen), maar je kunt ook zakgeld verdienen door spullen te koop aan te bieden op Marktplaats.

Extra kosten

Als je naar het buitenland verhuist, kun je er ook voor kiezen om je spullen te laten bezorgen door een vrachtwagen die al onderweg is. Als ze ruimte hebben, kunnen ze je spullen meteen meenemen. Soms wijzen websites als Liftcentrale er ook op dat er naast mensen ook ruimte is voor dingen.€