Goedkoop verbouwen met sparen of een hypotheek

Renovatie kost veel geld, zeker als je van plan bent om het uit te besteden. Door je huiswerk goed te doen, kun je financieringskosten en reparaties besparen.

Niet iedereen heeft de vaardigheden om zelf reparaties aan huis uit te voeren. In dat geval moet u de professionals inschakelen. Materialen zijn een andere grote kostenpost. Je kunt goedkoper verbouwen door niet de meest ideale situatie te accepteren, maar genoegen te nemen met iets minder. Zo kun je besparen op een nieuwe keuken door te kiezen voor een goedkoper materiaal in plaats van een natuurstenen werkblad. U moet echter oppassen dat u geen concessies doet waar u later spijt van krijgt.

Doet u het werk zelf of besteedt u het uit?

Door het zelf te doen, kunt u veel kosten besparen door professionele arbeidskosten te elimineren. Je moet de vaardigheden en kennis hebben om jezelf te vernieuwen. Reparaties die verkeerd worden uitgevoerd, kunnen nog meer kosten. Je moet immers nog steeds uitbesteden en de restauratie die je doet moet nog afgebroken worden. U kunt besparen op professionals door vooraf meerdere aanbiedingen te doen. Er moet worden onderhandeld over een vaste renovatieprijs. Zo voorkom je dat je een hogere rekening krijgt als er iets misgaat.

Bespaar op materialen

U kunt de reparatie zo duur maken als u wilt. Je kunt bijvoorbeeld een badkamer inrichten met dure materialen van een high-end merk, maar je kunt ook veel goedkopere materialen kiezen bij een bouwmarkt die ook nog eens tientallen jaren meegaan. Een andere optie is om een ​​gebruikte arm te gebruiken. Op andere materialen moet je niet besparen. Als we de badkamer weer nemen, moet je niet beknibbelen op vloer- en wandtegels door tegels te kiezen waar je niet helemaal tevreden over bent. Tegels bepalen de badkamer en u moet voor de eerste keuze gaan.

Hoe gaat u de renovatie betalen?

U kunt de goedkoopste renovatie behouden door volledig te betalen met spaargeld, maar u kunt ook beginnen met financieren. Het voordeel van betalen met spaargeld is dat je niet elke maand een lening hoeft af te sluiten waar je weer rente over moet betalen.

Bij verbouwingen met een tweede hypotheek kunt u profiteren van de aftrekbare rente omdat u een lening aanging voor de verbouwing van de woning. Een groot nadeel van een hypotheek is dat je de kosten moet dekken om de financiering mogelijk te maken. Dit is inclusief notariskosten en taxatiekosten.

U kunt ook kiezen voor een ander type lening. Dan kunt u misschien ook profiteren van de renteaftrek, maar de rente zal veel hoger zijn dan bij een tweede hypotheek.

Sparen of schuldfinanciering gebruiken?

Renovatiekosten spelen daarbij een grote rol. Voor reparaties van enkele duizenden euro’s kiest u best het soort krediet of spaargeld. Voor reparaties die tienduizenden euro’s gaan kosten, kun je beter kiezen voor een tweede hypotheek. U kunt uw spaargeld tegen een redelijke rente weggeven en u kunt de hypotheekrente die u betaalt aftrekken van uw inkomen. Als u meer spaargeld heeft dan de vrijstelling in kolom 3, kan financieren met spaargeld weer goedkoper uit. U weet niet hoe de spaarrente zich ontwikkelt, dus u weet ook niet hoe aantrekkelijk het is om spaargeld aan te houden.€