Goedkoop lenen en soorten leningen

Goedkoop geld lenen? Het is niet moeilijk. Vraag altijd naar voldoende aanbiedingen en vergelijk deze goed op prijs. Wat is een persoonlijke lening of doorlopend krediet? Is het verstandig om in het rood te staan ​​en wat is WOZ-tegoed? De goedkoopste manier om te lenen is een lening met een lage rente. Check of de rente vast of variabel is en of je vervroegd kunt aflossen. Check altijd of je lening nog goedkoper kan. Rentetarieven kunnen constant veranderen, ook in uw voordeel.

Verschillende soorten leningen

Goedkoop geld lenen met verschillende soorten leningen

Naar wat voor soort lening ben je op zoek, er zijn veel soorten leningen. Sommige leningen zijn duurder dan andere. De meesten zullen denken aan PL of een hypotheek, maar er zijn meer manieren om aan extra geld te komen. Geld lenen zonder BKR check is vaak mogelijk, snel geld lenen. Het is niet altijd duidelijk welke lening voor jou het meest geschikt is en welke vormen van lenen er zijn. Daarom hier een kort overzicht van verschillende soorten lenen, wat het alleen maar makkelijker maakt om de goedkoopste lening te kiezen.

Persoonlijke lening uitgelegd

Persoonlijke lening wordt afgekort als PL. Bij PL wordt het gehele geleende bedrag in één keer opgenomen en staan ​​de rente, rentebetaling, looptijd en aflossing vooraf vast. Het grote voordeel van een persoonlijke lening is dat je precies weet hoeveel je elke maand moet betalen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een persoonlijke lening is dan ook een populaire vorm van lenen en wordt vaak online aangeboden.

Werkkapitaal uitgelegd

Zoals de naam al doet vermoeden, heb je met doorlopend krediet doorlopend opneembaar krediet. Dit betekent dat u geld kunt opnemen tot het afgesproken leenbedrag en alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag. Het voordeel is dat u niet meer hoeft af te nemen dan nodig is. Bij een persoonlijke lening kan het toch voorkomen dat u meer geld opneemt dan u direct nodig heeft en over de gehele lening rente moet betalen. Dit geldt niet voor werkkapitaal.

In het rood staan ​​is ook lenen

Rood staan ​​is een populaire manier om snel te lenen, maar het is ook een dure manier om geld in te zamelen. Rood staan ​​is een tijdelijke financiële overbrugging via uw betaalrekening. De meeste banken spreken van tevoren af ​​hoeveel u kunt lenen of een bepaald minimumbedrag gebruiken. Rood zijn is een tijdelijke oplossing.

Kaartlening of creditcardlening?

Het maakt aankopen op afstand en uitgestelde aankopen mogelijk. De kaart is meestal gekoppeld aan een specifieke winkel, bijvoorbeeld de Bijenkorfkaart. De Bijenkorfkaart, BIJcard, is een persoonlijke creditcard die eigendom is van Mastercard. De kaart wordt specifiek op de markt gebracht aan een Bijenkorf-klant. Een creditcard kan veel breder worden gebruikt en vaak ook voor aankopen op afstand. Als u uw rekening kort daarna betaalt, merkt u weinig van de rente die u betaalt. De rentetarieven zijn vaak hoog bij uitgestelde betalingen.

Postorderkrediet afsluiten

In postorderbedrijven kunnen aankopen bijvoorbeeld in termijnen worden betaald tot een bepaald vooraf afgesproken bedrag. De rente bij aankopen op afbetaling is vaak hoog.

Huurkoop, wat is dat?

Het wordt vaak gebruikt bij het kopen van een auto. Houd er rekening mee dat u niet de baas bent over uw auto, want als er minder dan 75% van het verschuldigde bedrag wordt betaald, kan de financier, in dit geval het autobedrijf, de auto altijd claimen. Bij een huurkoop bent u dus pas eigenaar als de gehele lening is afgelost.

Krediet aan WOZ uitgelegd

Op basis van de WOZ-waarde krijgt de huiseigenaar in de regel in februari van het jaar een vastgoedtaxatie. Met deze WOZ-waarde kunt u naar de kredietverstrekker. Hoe hoger de WOZ-waarde, hoe groter de lening waarschijnlijk is. Een WOZ-lening is een doorlopend krediet met uw woning als onderpand.

Hypotheek nemen

Er zijn veel soorten hypotheken op de markt waarbij uw woning als onderpand dient. Er is zelfs een speciale hypotheek voor starters op de woningmarkt. Heeft u al een hypotheek maar heeft u nog overwaarde, dan bestaat de mogelijkheid om een ​​tweede hypotheek af te sluiten. Voordat u een tweede hypotheek afsluit, wordt de woning meestal getaxeerd door een taxateur.

De goedkoopste manier om te lenen

De goedkoopste manier om te lenen is een doorlopend krediet of een hypotheek. In beide gevallen komt dit doordat het risico voor de bank of geldverstrekker relatief klein is. U spreekt duidelijk met elkaar de wijze van aflossen af, zodat zowel de leningverstrekker als u precies weet waar hij is. Bij een hypotheek is er ook de zekerheid dat er een pandrecht is. Daarnaast leen je goedkoper als er geen negatieve BKR lijst is: ook in dit geval neemt de bank meer risico en zal waarschijnlijk een hogere rente in rekening brengen.

Soorten slotleningen

U ziet: er zijn soorten leningen en leningen. Kijk nu wat je wilt en wat voor jou het beste werkt in jouw situatie. Vraag voor het aangaan van een lening altijd voldoende offertes op en bekijk verschillende aanbiedingen goed.

Lees verder