Goedkoop lenen betekent ook opletten

U wilt goedkoop geld lenen. Iedereen heeft extra geld nodig, ze willen hun huis verbouwen of een huis kopen waarvoor extra geld nodig is. Wat zijn de regels want er zijn veel lening aanbieders bereid om je een handje te helpen. Maar het is ook voorzichtig, let op enkele onvolkomenheden. Zorg voor goedkoop lenen door de rentetarieven te vergelijken. Check online hoeveel je kunt lenen, wat voor lening je hebt en tips hoe je voordelig en voordelig kunt lenen. Met of zonder BKR.

Goedkoop lenen

Het internet biedt veel interessante aanbiedingen voor wie wil lenen. Haast je niet naar je werk, maar informeer je goed. Niet voor niets hebben kredietverstrekkers de regels opgesteld via VFN, de vereniging van Nederlandse financieringsmaatschappijen. Ook heeft de AFM een stappenplan slim lenen gepubliceerd. U moet straks immers de rente en aflossing kunnen betalen zonder in de problemen te komen. Maak daarom een ​​realistische lijst van al uw inkomsten en uitgaven voor de maand. Als er in een maand niets of te weinig over is, kun je de aankoop beter even uitstellen. Soms is uitstel onmogelijk en kan het oversluiten van de lening zelfs goedkoper zijn dan niets doen.

Leningen en wanbetalingen: u moet opletten

De media schreeuwt tegen je dat je goedkoop en goedkoper of goedkoper kunt lenen. Verantwoord en goedkoop lenen is geen probleem, maar er zijn een aantal bekende valkuilen om op te letten:

1. Leningen aangaan

Er zijn nogal wat aanbieders die op het eerste gezicht een lage rente claimen maar je ook verplichten om een ​​dure verzekering af te sluiten in de vorm van een koopsompolis. En dit, bij een goede vergelijking, maakt de lening onnodig duur.

2. Lage rentetarieven van advertenties zijn vaak van korte duur

Dat is wat er mis ging in de VS. Velen kregen weinig belangstelling voor de actie, maar realiseerden zich niet dat de aanvankelijke belangstelling binnen afzienbare tijd zou toenemen. Let hier goed op en kijk of u ook de hoogste rente kunt betalen.

3. Agressieve telefonische verkoop

Zelfs als je een lening hebt afgesloten, loop je het risico dat telefonische verkopers je vertellen dat je nog meer kunt krijgen. Dit gaat vaak gepaard met hoge kosten en is daarom niet wenselijk.

4. Meerdere dienstverleners van één bedrijf

Hetzelfde bedrijf bezit nogal wat kredietverstrekkers. Als u alleen bij deze bedrijven offertes aanvraagt, krijgt u waarschijnlijk altijd dezelfde rentetarieven en voorwaarden aangeboden, alleen op een iets andere manier. Zoek ook naar concurrenten voor een goede vergelijking.

5. Lage maandelijkse kosten, maar op lange termijn

Een combinatie van lage kosten en lange termijn kan de oplossing zijn als u het zich anders niet kunt veroorloven. Maar houd hier rekening mee bij het vergelijken van verschillende aanbiedingen. Als alle premies bij elkaar worden opgeteld, betekent een langere termijn over het algemeen dat u vaak veel meer betaalt.

Soorten leningen op volgorde

Leningen zijn op verschillende manieren beschikbaar:

Tips voor lenen

Enkele tips voor goedkoop en verantwoord lenen:

1. Vraag meerdere offertes aan

Vraag altijd meerdere offertes aan als u wilt lenen. Als het om een ​​snelle lening of een flitslening gaat, is deze mogelijkheid minder. Deze snelle lening is een lening voor een beperkt aantal weken tot maanden. Heeft u meer tijd, vraag dan minimaal twee offertes aan bij verschillende aanbieders.

2. Lenen ondanks BKR

Wil je ondanks het BKR toch lenen, dan is de rente iets hoger. Het vervelende is dat een negatieve BKR meerdere jaren aanhoudt, terwijl de omstandigheden nu heel anders kunnen zijn of er een fout is gemaakt. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om te lenen. Neem deel aan het lenen van een banklening met onderpand.

3. Leningsrente

Over interesse valt veel te zeggen. Soms is het een vaste rente voor de hele looptijd van de lening, soms een actierente die alleen kortlopend is en soms een volledig variabele rente. Bekijk en vergelijk wat je wilt. Een variabele rente is meestal goedkoper, maar er bestaat natuurlijk ook het risico dat de rente stijgt. Ook de rente kan dalen. De keuze is aan jou.

4. Tussenpersoon of geen tussenpersoon

De makelaar betaalt geld, maar geeft meestal ook geld met een goed advies. Als u zelf voldoende geïnformeerd bent, lijkt een tussenpersoon niet nodig. Wil je advies, dan is een mediator weer handig. Houd er rekening mee dat makelaarstarieven niet overal hetzelfde zijn, dus vraag naar de tarieven voordat u inhuurt.

5. Looptijd van de lening

Weet hoe lang je wilt lenen. Bij een hypotheek geldt dit vrijwel automatisch voor een lange looptijd, maar ook dan is het voor u van belang voor welke periode de rente vaststaat. Hoe langer u de lening afsluit, hoe meer vertrouwen u heeft in de maandelijkse betalingen. Bij een persoonlijke lening is de looptijd meestal enkele jaren. Stem de looptijd van de lening af op de duur van de aankoop die u ermee wilt doen. Koop je bijvoorbeeld een auto met een lening die je na drie jaar wilt inruilen, dan is een driejarige lening ook het meest zinvol. Anders blijft u de lening betalen totdat de auto niet meer van u is.

6. Overboeking met een lagere rente is een directe check-out

Soms hebben mensen al meerdere leningen op zak. Als de rente nu lager is, kan het verstandig zijn om de oude en nieuwe leningen door te rollen naar een groter bedrag. Voor grotere bedragen is de rente meestal lager en het consolideren van leningen maakt het allemaal wat overzichtelijker.

7. Vervroegd aflossen zonder boeterente

Soms moet er vóór de vervaldatum worden terugbetaald, bijvoorbeeld als er een hoger inkomen is. Dan is het een goed idee om na te gaan of u een deel van de lening boetevrij vervroegd mag aflossen.

8. Welke notaris heeft u in dienst?

Een notaris is vaak niet nodig bij het aangaan van een lening, maar wel bij het afsluiten van een hypotheek. Ga dan niet naar een willekeurige notaris, maar check bijvoorbeeld vooraf op internet wat de tarieven van de betreffende notaris zijn. De ene notaris is veel goedkoper dan de andere. Profiteer hiervan, het bespaart u veel geld.

Lees verder