Goedkoop bellen vanuit het buitenland op vakantie

Hoewel u op vakantie goedkoop naar het buitenland kunt bellen, moet u weten of u binnen de EU belt. Vanaf 15 juli 2017 is bellen binnen de EU goedkoper geworden. Maar ook buiten de EU (Zwitserland hoort bijvoorbeeld niet bij de EU) wil je graag goedkoop bellen en besparen op belkosten en geld op zak houden. Daarnaast is de mobiele telefoon natuurlijk niet meer alleen om mee te bellen. Wat zijn de regels voor roamingtarieven?

EU-regels maken bellen binnen de EU goedkoper

Bij bellen vanuit het buitenland: de mobiele telefoon is zelfs op vakantie onmisbaar geworden

Een mobiele telefoon is gewoon handig en velen kunnen niet zonder. Niet thuis en zeker niet op vakantie. Maar hoe zit het met een rekening van meer dan € 2.000 na de vakantie met mobiel internet? Wordt dat niet teveel voor iedereen? Of een mooie rekening na sms’en en bellen. En lui bellen vanuit een strandstoel is erg aantrekkelijk, neem gewoon contact op met de voorkant van het huis. Gelukkig kan dit nu goedkoop binnen de EU. Buiten de EU is het vooral belangrijk om voorzichtig te zijn en betere voorzorgsmaatregelen te nemen.

Roamingregels, goedkoop bellen in het buitenland en binnen de EU

Bellen of gebeld worden vanuit het buitenland was tot 2017 gewoon duur. Vanaf 15 juni 2017 hoeft dat niet meer. De geldende roamingregels besparen je veel geld en betekenen het volgende: bel je vanaf je vakantieadres in de EU naar Nederland of een ander EU-land, dan kost het hetzelfde als je in Nederland gewend bent. Bellen binnen de EU wordt dus alleen in rekening gebracht tegen de prijs die binnen Nederland in rekening zou worden gebracht. Hiervoor hoeft u uw abonnement bij uw serviceprovider niet aan te passen. U kunt dan bellen zonder opslagkosten (roamingkosten) die geldig waren tot 15 juni 2017. Wees extra voorzichtig als u buiten de EU communiceert, aangezien er nog steeds roamingkosten van toepassing zijn. Toch is het belangrijk om voorzichtig te zijn met bellen vanuit Nederland naar het buitenland. Het is het beste om vooraf na te gaan hoeveel zo’n oproep u als beller kost. Serviceproviders hebben de plicht hun klanten correct te informeren, dus raadpleeg bij twijfel de website van uw serviceprovider. Ook moet je voorzichtig zijn met onbeperkt bellen en internetten. Hoeveel data je in het buitenland mag gebruiken, hangt af van de abonnementskosten die je in Nederland betaalt.

Tips om goedkoop te bellen vanuit het buitenland

Om u te beschermen tegen onnodig hoge rekeningen, kunnen enkele aanvullende tips u helpen:

Wie moet er nog oppassen bij het bellen en naar het buitenland?

De volgende personen moeten toch oppassen om hogere kosten te vermijden:

Slot

Wie kiest voor een goedkope aanbieder in Nederland zal waarschijnlijk het meeste besparen op de belkosten, aangezien deze lage belkosten direct gevolgen hebben voor het bellen van, naar en binnen de EU. Met het geld dat je overhoudt kun je andere leuke dingen doen. Er zijn ook providers waar je tijdelijk extra data kunt kopen binnen de EU als je meestal een kleine dataset hebt. Als je geen extra data meer nodig hebt, zet je deze weer uit (blox aan, blox uit). Fijne vakantie.€