Goed omgaan met geld: hoe geld besparen?

Je geld goed beheren om elke maand te overleven is gewoon mogelijk. Dit vereist discipline en reductie op de aandelenmarkt. Als je geld wilt besparen, moet je op zijn minst weten wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Wat er nog van over is, kunt u het beste op een spaarrekening zetten. Goed omgaan met geld is mogelijk. Leer hier hoe u uw geld kunt beheren.

Beheer uw geld goed en bespaar geld

Verstandig omgaan met je geld is eigenlijk niet zo moeilijk. Maar je moet dingen achterlaten om geld te besparen. En het vergt discipline om goed met geld om te gaan. Hieronder staan ​​5 manieren om goed met je geld om te gaan en geld te besparen.

Elke maand geld overmaken naar een spaarrekening

De eerste regel van goed geldbeheer is dat u spaart. Het verdient de voorkeur om elke maand hetzelfde bedrag over te schrijven naar een spaarrekening met een goed rendement. Zorg ervoor dat het een betrouwbare bank is, want het werkt niet voor iedereen die zijn geld is kwijtgeraakt aan het einde van een reis. Wie echt goed met zijn geld wil omgaan, moet maandelijks 10 procent van zijn inkomen opzij zetten. Natuurlijk moeten het financiën zijn, maar iemand die elke maand € 270 op een spaarrekening zet op een rekening die 3 procent betaalt, heeft over 40 jaar € 250.000 op de rekening. Wie per maand iets meer dan 300 euro op een beleggingsrekening zet met een rendement van 8 procent, heeft na 40 jaar maar liefst een miljoen op de bank. Het is overigens niet altijd mogelijk, maar als je met 270 euro begint, kun je ook na 40 jaar nog goed leven.

Koop gewoon minder

Het klinkt simpel: koop minder. Maar blijkbaar is dat niet zo. Verleidingen liggen op de loer in elke winkel. Een nog leukere prullenbak, een nog leukere snack, een nog leukere jurk. Maar is die prullenbak niet nog steeds en is het niet genoeg? En is het niet genoeg om gewoon aardappelen met groenten en een stukje vlees te eten in plaats van al die verpakte (vaak niet zo gezonde) troep? Bovendien heeft de gemiddelde vrouw zoveel kleren in haar kast dat ze de komende tien jaar niets nodig zal hebben. Goed nadenken voordat je iets koopt, loont echt. Aan het einde van de maand zit er veel meer in de portemonnee en is er echt niet minder geluk in het leven. Vaak groter als je iets wilt of moet kopen en betalen.

Wees ook extra voorzichtig met:

Zorg ervoor dat de vaste kosten zo laag mogelijk zijn

Iedereen heeft vaste lasten. Huur of hypotheek, gas, water en elektra. Telefoonaansluitingen, TV abonnement, overige abonnementen. Verzekeringen, ziektekostenpremies en natuurlijk geld voor eten en drinken. Maak een lijst van waaruit deze vaste kosten bestaan. En verwijder alles wat niet absoluut noodzakelijk is. Verlaag de vaste kosten nog verder. Een tv-, telefoon- en internetabonnement is vaak goedkoper dan alle drie samen. Maar nogmaals, neem niet het duurste tv-abonnement, alleen de basis. Tijdschriftabonnementen kunnen ook behoorlijk duur zijn, soms honderden of duizenden euro’s per jaar. Al kun je ook gewoon tijdschriften uit de bibliotheek lenen. Bovendien betaal je altijd veel voor extra opties. Een telefoonabonnement voor een state-of-the-art telefoon kost echt veel meer dan een sim only abonnement. Maar ook op eten en drinken kun je flink besparen. Wie de grote supermarkten zoals Lidl en Aldi bezoekt, zal zien dat basisartikelen in dergelijke winkels veel minder kosten. Het scheelt altijd een mooi bedrag per maand. Ook het vinden van een goede energieleverancier kan lonend zijn. En door op te letten of de kachel uit is en de lichten uit, worden natuurlijk ook de vaste kosten verlaagd. Wie zijn vaste lasten zo laag mogelijk houdt, bespaart het meeste.

Vind een geweldige rentevoet voor uw spaarrekening

Iedereen die spaart, doet er goed aan om de beste rente te krijgen. Vaak staat het niet op uw bank. De spaarinformatie laat zien welke banken een goede rente bieden en welke gedekt zijn door het Nederlandse Depositogarantiefonds. Daarnaast bieden online spaarrekeningen vaak een hoge rente omdat ze lagere kosten hebben. Open daar een rekening, stort het bedrag en ontvang aan het eind van het jaar een mooi bedrag aan rente. Zet nooit meer dan 100.000 euro op je rekening. Als een bank failliet gaat (een bank overneemt die deel uitmaakt van het Depositogarantiefonds), krijgt die persoon dat geld altijd terug. Als het meer is, is het dat niet, of je moet vechten voor een terugbetaling.

Schulden afbetalen

Natuurlijk kun je comfortabel leven, maar in de tussentijd betaal je blauwe rente op een krediet of lening. Maar waarom zou je dat doen? Er zijn ook mensen die zowel een spaarrekening hebben als een lopende lening of die constant in het rood staan. Dit is erg krankzinnig. Door uw debetstand direct op te heffen, zijn er geen kosten voor u. Een lening aflossen is veel beter dan rente innen op een spaarrekening. U betaalt immers altijd veel meer rente over een lening dan u op een spaarrekening krijgt. Iemand die € 2.000 in het rood staat en er 16 procent rente (totaal) over betaalt, maar een spaarrekening van €10.000 heeft die 1 procent betaalt, betaalt veel meer rente dan hij krijgt. Betaal daarom deze schulden af ​​en maak de resterende bedragen over op een spaarrekening met mooie rente. Want ook iemand die een lening van 10.000 of 15.000 euro op een spaarrekening heeft staan, krijgt nog enkele honderden euro’s per jaar. in 40 jaar maar liefst 10.000 euro. Mensen beseffen het niet, maar het is waar.

Samenwonen is goedkoper dan alleen wonen

Als u samenwoont met iemand die ook een inkomen heeft, houdt u meer over dan iemand die alleen woont. Natuurlijk heb je niet altijd inspraak, maar het starten van een gezamenlijk huishouden betekent dat de kosten worden gedeeld, waardoor er meer geld overblijft om te sparen en mogelijk zelfs veel eerder met pensioen kan. Degenen met dit doel voor ogen zijn vaak veel gemotiveerder om geld te besparen. Maar ook een wereldreis, de komst van een kind of de aanschaf van een nieuwe auto kan een reden zijn om uw uitgavenpatroon onder de loep te nemen. Ook zij die hun financiën op orde hebben, leven vaak een veel relaxter leven dan iemand die elke maand moet zien hoe hij of zij de touwtjes weer vast kan knopen.€