Gezinsbesparingen

Er zijn verschillende manieren om te besparen op producten of diensten zonder direct van provider te wisselen.

Overstappen van de ene dienstverlener naar een andere dienstverlener. Ze beweren allemaal goedkoper te zijn. U hoeft niet meteen van provider te wisselen om te besparen op dagelijks terugkerende diensten of producten.

Op reserve

U kunt thuis beginnen met sparen. Als het om sparen gaat, kun je denken aan de volgende onderwerpen:

Bespaar op een auto

Of het nu een auto van de zaak is of een particulier, beide partijen kunnen besparen. Brandstof wordt steeds duurder, dus het loont de moeite om goedkope benzinestations te bezoeken. Als u daar tankt, bespaart u al snel 10 cent per liter. Laat de auto staan ​​als je in het centrum moet zijn. Fiets of wandel zoveel mogelijk. Zo denkt u aan het milieu en uw geld. Autodelen is ook een geweldige manier om te besparen op autokosten. Met shared services bespaar je op brandstof, maar ook op de auto zelf, deze wordt niet gebruikt, dus je hebt geen afschrijving.

Bespaar op kleding

Kleding voor volwassenen

Voor volwassenen is besparen op kleding niet zo moeilijk als het lijkt. Tegenwoordig kun je bij verschillende winkelketens je adres achterlaten om post of pakjes te ontvangen. Dan bent u als eerste op de hoogte van de “verkoop”. Vaak wordt ook vermeld om welk percentage het gaat. Duik nooit gelijk in de eerste verkoopronde, maar wacht even en je ziet de korting nog lager. Tegenwoordig zijn er ook veel mogelijkheden om te bestellen en te profiteren van de verkoop via internet.

Kleding voor kinderen

Voor kinderkleding zijn er meer mogelijkheden. Het aanbod is vaak erg groot, net als de afzet. Let bij kinderkleding op de prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt in verschillende winkels naar de uitverkoop, maar er is nog steeds een mogelijkheid om te sparen. Ook het bezoeken van een kinderkledingbeurs kan erg winstgevend zijn. Hier wordt kleding voor verschillende leeftijden aangeboden. Houd er rekening mee dat deze outfit veel is gebruikt, dus je moet door de grote bergen kleding zoeken om een ​​andere mooie outfit te vinden. Deze beurzen bieden vaak ook speelgoed aan, dus 2 vliegen in één klap. U kunt zelf kleding en/of speelgoed te koop aanbieden. Zo kun je je kleding verkopen en nieuwe kleding kopen. Op deze manier ontstaat er een soort ruil, je hebt nieuwe kleren voor weinig geld.

Bespaar op elektriciteit en water

Als je elektriciteit en water bespaart, zie je niet meteen resultaat. Wanneer de jaarnota verschijnt, kunt u pas zien of de besparing is doorgevoerd. Heeft u dag- en nachtconsumptie, maak er dan het beste van. Als je een vaatwasser hebt, zorg er dan voor dat deze doordeweeks tussen 23.00 en 07.00 uur aanstaat. Het goedkope vrijdagtarief begint om 23:00 uur en eindigt op maandag om 07:00 uur. Dit tarief is het hele weekend geldig. Zorg ervoor dat u de wasmachine en/of droger in het weekend laat draaien. Zo bespaar je op stroom en water. Wanneer de jaarafrekening komt, kunt u zien of u vindt dat deze voldoende resultaat oplevert.

Eten kopen

Budgetteren voor eten is belangrijk. Zo wordt er per week 70 euro afgeschreven, dat je aan eten kunt besteden. U mag niet meer uitgeven dan 70 euro. Nu kun je gaan kijken wat je deze week wilt eten en wat er in de aanbieding is. Op basis van deze keuzes maakt u uw boodschappenlijstje. Schrijf alleen het nieuws op dat je die week nodig hebt. Je kunt jezelf bijvoorbeeld een budget van 280 euro per maand geven, maar het geld dat je nodig hebt wekelijks opnemen. Je vermijdt onnodige pinpassen, omdat je op deze manier het overzicht kwijtraakt en niet meer weet hoeveel geld er is uitgegeven.

Door deze kleine besparingen zul je al snel merken dat je geld overhoudt dat je kunt hergebruiken of sparen voor andere dingen.€