Geschikte Sinterklaascadeaus voor kinderen

Passende sinterklaascadeaus zijn eigenlijk niet moeilijk te vinden als je weet waar de ander in geïnteresseerd is. Het Sinterklaasfeest is gewoon een van de leukste feesten van het jaar. Het is ook een heel sociaal feest. De manier waarop alle aanwezigen proberen de juiste cadeaus voor anderen te vinden, laat zien dat het een viering van liefde en vriendschap is. Veel mensen vinden het echter soms moeilijk om cadeaus te kiezen. Vooral op zoek naar geschikte cadeaus voor kinderen. Wat koop je bijvoorbeeld voor een vierjarige en wat voor een 13-jarige? Welk meisje of kleine jongen?

Vind het juiste Sinterklaascadeau voor elke leeftijd

Elk kind is uniek, maar er zijn leeftijdsspecifieke cadeaus die bijna altijd werken. Als Sinterklaas cadeautjes moet kopen voor een kleinkind of een kind buiten het gezin, is het een goed idee om hun ouders mee te nemen in de zoektocht. Je weet immers niet altijd wat het kind al heeft en wat het nodig heeft. Leeftijdgerelateerd materiaal is echter bijna altijd goed. Daarnaast kun je altijd een mooie bal, een heerlijk zacht deeg, een schetsboek, een kleurboek of een stickerboek kopen voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

Speelgoed is vaak gemarkeerd met een leeftijd

De leeftijd waarvoor het speelgoed bedoeld is, staat meestal al op het speelgoed vermeld. Geef nooit speelgoed met hele kleine onderdelen! Kleintjes stoppen graag kralen en klein speelgoed in hun mond, oren of neusgaten en kunnen vaak naar de dokter of zelfs het ziekenhuis worden gebracht om ze te laten verwijderen. Vaak geeft dergelijk speelgoed al aan dat het niet geschikt is voor kinderen onder de drie jaar. Controleer dus altijd de verpakking voordat je een speeltje koopt.

Kleine cadeautjes erbij of schoenen die altijd goed zijn

Potloden, gummen en stiften zijn voor bijna alle kinderen van harte welkom, zeker als ze op een leuke manier zijn ontworpen. Hetzelfde geldt voor schetsboeken. Geef een 2-jarige een A3-schetsboek om van te genieten. De motoriek van een jong kind is vaak nog onhandig. Grote streken worden gemaakt met een potlood of stift en dit vereist ruimte. Een klein kind kan heel weinig met een A4. Ten eerste moeten motorische vaardigheden een beetje worden ontwikkeld.

Jonge kinderen onder begeleiding laten tekenen

Laat een klein kind trouwens alleen onder toezicht tekenen en laat hem nooit alleen, anders zien je muren, lampenkappen en meubels er in een oogwenk heel “schilderachtig” uit. Speciale viltstiften worden niet aanbevolen voor kinderen onder de 3 jaar, omdat kleding en huishoudelijke artikelen soms blijvend beschadigd zijn.

Maak het cadeau niet te duur

“De hand van een kind raakt snel vol”, luidt het gezegde, en het is waar. Maak het Sinterklaasfeest niet duur voor de kleintjes. Het is ook niet nodig. Kinderen zijn vaak blij met elk cadeau en vinden het vooral leuk om het uit te pakken. Op zesjarige leeftijd krijgen ze liever tien kleine cadeautjes dan één groot cadeau. Ook is het niet verstandig om op die leeftijd te wennen aan veel dure cadeaus. Ze raken eraan gewend en naarmate ze ouder worden, nemen ze geen genoegen meer met een klein cadeautje. Als het ondertussen niet meer goed met je gaat, heb je een probleem met je opleiding.

Sinterklaascadeaus voor kinderen van 0 tot 1 jaar

De ontwikkeling van het kind gaat erg snel. Ze ontdekken elke dag nieuwe dingen. De zachte, veilig geproduceerde knuffels trekken vaak de aandacht van de baby. Koop echter geen knuffelbeesten die te groot zijn, omdat baby’s er vaak bang voor zijn. Geef liever een knuffeldier dat het kind gemakkelijk kan vasthouden en hanteren. Naast knuffelbeesten zijn plastic boekjes met afbeeldingen van dieren handig voor het ontwikkelen van motorische vaardigheden en taal. Met hulp van ouders kunnen dierengeluiden worden nagebootst. Dure maar effectieve Fisher Price-spelborden, stapelbare dozen, kleine, bestuurbare en leuke gekleurde bal, stoffen kubus, muziek om boven het bed te slapen enzovoort zijn leuke cadeaus voor de baby.

Sinterklaascadeaus voor een kind van 1 tot 2 jaar

Gedurende deze tijd leert het kind steeds beter lopen. Een rollator, een ezel en dergelijke met wielen aan de onderkant zijn zeer geschikt, en het kind kan er snel zeer efficiënt mee omgaan. Ook schattig zijn eendjes en honden op wieltjes, die ze aan een touwtje achter zich kan trekken. Als het speelgoed ook geluiden maakt, is dit vooral aantrekkelijk. Het stimuleert het kind om te lopen. Lego duplo is perfect voor het ontwikkelen van motorische vaardigheden. Blokken zijn hier ook prima voor. Samen met papa en mama torens bouwen en neerhalen is een populair spel.

Kies natuurlijke blokken

Neem echter altijd natuurlijke blokken, geen gelakte. Het ziet er leuk uit, maar het natuurlijke materiaal is beter voor een kind, want op die leeftijd zuigen ze vaak nog alles op. Bovendien glijden beschilderde blokken sneller van elkaar af, waardoor het voor de kleine moeilijk is om een ​​stabiele toren te bouwen. Ook op deze leeftijd zijn puzzelspeelgoed, boekjes en ballen altijd welkom. Geef echter geen speelgoed met kleine onderdelen. Kleintjes stoppen graag kralen en klein speelgoed in hun mond, oren of neusgaten en kunnen vaak naar de dokter of zelfs het ziekenhuis worden gebracht om ze te laten verwijderen.

Cadeaus voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Een boek met korte verhalen en/of verzen is erg leuk voor deze leeftijd. Zorg voor een boekje dat op een leuke en aantrekkelijke manier is geïllustreerd. Driejarigen beginnen al te tekenen, dus ook zij kunnen baat hebben bij tekenmateriaal en een niet al te moeilijk kleurboek. Een zandbak met zandbak materiaal is ideaal voor deze leeftijd. Klei is ook goed. Kinderen tussen de twee en drie jaar spelen graag met natuurlijke materialen zoals water, zand en klei. Daarnaast houdt deze leeftijd van auto’s, stofdieren, poppen en allerlei imitatiematerialen, zoals een poppenhuis, servies, schoonmaakset of kindergereedschap. Poppenwagens, trapauto’s, scooters, etc. is ook een perfecte sporter. Geheugen op deze leeftijd is een geweldig spel voor geheugentraining. Puzzels zijn ideaal om vormen te leren herkennen. Tussen de leeftijd van drie en vier jaar is een fiets meestal een goed cadeau, zolang de fiets past bij de lengte van het kind en er in het begin zijwieltjes worden gebruikt.

Cadeaus voor kinderen van 4 tot 6 jaar

Deze kinderen zijn dol op een spelletjesboek met niet al te moeilijke spelletjes. Herinneringen zijn ook leerzaam voor hen. De aandacht wordt gevestigd op het boekje met ontwikkelingsspelletjes waarin je kunt tellen en schrijven. Leuke kleurboeken zijn ook goed op deze leeftijd. Zorg ervoor dat de ontwerpen aantrekkelijk zijn. Er zijn veel saaie kleurboeken op de markt. Ze laten vaak kinderen achter. Blokken, auto’s, poppen en bewegingsmaterialen zijn geschikt voor deze leeftijd. Een schommel, een glijbaan, een klimtouw, een springtouw, een bal, een step, een skelter, enz. zijn perfect om de bewegingsdrang te stillen.

Zandbak

Een zandbak doet het ook goed op deze leeftijd. LEGO is een geweldig bouwmateriaal, maar op deze leeftijd is een bouwmateriaal als meccano ook een goed materiaal om het hoofd en de handen te oefenen. Let bij het kopen van poppen altijd op een leuk gezicht en geef bij voorkeur geen poppen die ook lachen, huilen etc. Het kind moet zijn fantasie kunnen uiten aan de pop, en dit is moeilijker als de pop zelf een bepaalde manier van huilen of praten heeft. Aankleedmateriaal is op deze leeftijd favoriet bij het spelen van mama en papa.

Cadeaus voor kinderen van zes tot 10 jaar

Basisschoolkinderen zijn meestal vrolijke kinderen met vaak onbeperkte energie. Ze hebben vooral buitenuitrusting nodig. Bovenstaande middelen zijn daar ook goed voor, maar met wat begeleiding en uitleg kunnen ze vaak rondkomen met een badmintonset, een mooie vlieger, een glijbaan, rolschaatsen of rolschaatsen en kinderschaatsen. Zelfs basisschoolkinderen kunnen nog spelen met LEGO, auto’s, poppen en blokken. Een speelwinkel is een goede manier om je kind te leren omgaan met geld en spelenderwijs te leren optellen en aftrekken.

Veel succes met Sinterklaas gezelschapsspelletjes

Daarnaast zijn bordspellen op deze leeftijd zeer welkom, zolang de ouders maar moeite doen om met hun kinderen te spelen. Kinderen vanaf vijf jaar kunnen zelfs leren schaken en dammen. Het is moeilijk om op die leeftijd te verliezen, maar het is belangrijk om ze dat te leren. Je kunt tenslotte niet altijd aan de winnende kant in het leven staan. Een kind moet ook leren zijn verlies te accepteren, net zoals hij tevreden kan zijn met zijn winst.

Geschikte cadeaus voor kinderen vanaf 10 jaar

Vanaf die leeftijd wordt het altijd wat moeilijker. Sommige kinderen willen nog speelgoed, anderen zijn al in de puberteit en zijn meer geïnteresseerd in mode en modegevoelige dingen zoals horloges, sieraden, goede mobiele telefoon met internet etc.

Kleding werkt vaak goed

Leuke kleding is altijd welkom op deze leeftijd. Een stoere jas of muts, een lekkere warme sjaal in leuke kleuren, een paar laarzen, handschoenen of wanten, sleeën en schaatsen zijn leuke wintercadeaus voor Sinterklaas. Een fietscomputer, boeken in het interessegebied van het kind, cadeaus voor een hobby of verzameling, een gekke pen, een zaklamp of iets leuks voor zijn eigen kamer kunnen worden gewaardeerd.

Maak je Sinterklaasfeest niet moeilijker dan het is

Bekijk het kind voor wie je een cadeau wilt kopen en leer over hun leven en interesses. Soms ontdek je tijdens gesprekken de interesse van een kind voor een bepaald soort muziek of een onderwerp dat hem aanspreekt. Vooral in de puberteit is het goed om je kind leesvoer te geven dat hem op dat moment interesseert. Informatie uit boeken over een onderwerp dat voor het kind interessant is, zal gemakkelijk worden opgenomen.

Voorbeeld

Zo zal een kind dat op tienjarige leeftijd erg geïnteresseerd is in het zonnestelsel en met Sinterklaas om een ​​telescoop vraagt, zijn kennis van het zonnestelsel uitbreiden. Als dit later op school wordt geleerd, heeft het kind op dit gebied al een voorsprong op zijn leeftijdsgenoten.

Echte dieren zijn geen speelgoed

Geef een kind nooit een dier met Sinterklaas. Een huisdier is geen speelgoed en mag niet als zodanig worden gepresenteerd. Wil je je kind toch een dier geven, doe dat dan buiten een verjaardag of sinterklaasfeestje. Een dier is een huisgenoot met een eigen leven en heeft verzorging en behandeling nodig.

Lees verder