Geschiedenis van de Rabobank

Rabobank is een zeer vertrouwde naam. Maar liefst 66 procent van de Nederlanders zegt deze bank het betrouwbaarst te vinden. De bank is ontstaan ​​uit de fusie van Boerenbanken.

De Rabobank Groep levert financiële diensten. Dit doen ze in samenwerking. Ze hebben een zeer breed scala aan financiële producten en diensten. De oorsprong ligt op het platteland. Boeren en telers hadden minder toegang tot de kapitaalmarkt en besloten daarom te gaan bankieren. De Rabobank groep bestaat uit 161 lokale banken. Ze hebben allemaal hun eigen taken en beleid. Hun officiële naam is Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank. Rabo is dus een afkorting van
ra
iffeisen-
bo
Daarom is erenleenbank een financiële dienstverlener op coöperatieve basis met een zeer breed aanbod aan financiële diensten en producten.

Geschiedenis

In 1864 had Friedrich Wilhelm Raiffeisen net de eerste boerenkredietbank in Duitsland opgericht. De Duitsers werden gevolgd door Nederland. In Nederland nam onder meer pater Gerlach van den Elsen het initiatief. Hij nam het initiatief voor verschillende banken in het zuiden van Nederland. De twee hoofdvestigingen van de Rabobank bevinden zich in Eindhoven en Utrecht. Ze werden allebei opgericht in 1898. Utrecht leidde vooral de banken in het noorden en Eindhoven in het zuiden. Vanaf de jaren ’40 van de vorige eeuw zijn er vormen van samenwerking ontstaan. In 1972 leidde dit tot een fusie.

Credit

De kredietwaardigheid van de Rabogroep is de hoogst haalbare, Triple A-status. Het werd toegewezen door Moody’s en Standard & Poor’s. Volgens de Rabobank zelf behoort de bank tot de vijftien grootste financiële instellingen ter wereld. In de loop der jaren heeft de Rabobank onder meer een eigen projectontwikkelingsbureau opgericht. Ze hebben ook aandelen in Robecco Groep, Interpolis, Bouwfonds en FGH Bank.

Betrouwbaar

Rabobank is over het algemeen een vertrouwde naam. In een onderzoek van SNS Bank geeft maar liefst 66 procent aan de Rabobank de meest betrouwbare bank te vinden. De gevolgen hiervan waren vooral voelbaar tijdens de recente kredietcrisis. Daarna hebben veel mensen hun geld bij de Rabobank gestort met een aantrekkelijke rente. Een van de redenen is dat de Rabobank niet beursgenoteerd is en daardoor minder blootgesteld is aan de grillen van de markt.€