Gemakkelijk geld besparen

We willen allemaal een mooi bedrag op onze spaarrekening hebben staan. Dan kunnen we dat geld gebruiken om leuke dingen te doen of de hypotheek af te lossen. Er zijn enkele eenvoudige manieren om geld te besparen.

Betaal eerst jezelf

Deze eerste tip is al een hele goede manier om snel een mooi bedrag te sparen. Het werkt zo. Elke keer dat u wordt uitbetaald, stuurt u direct de rente van uw keuze naar uw spaarrekening. Stel dat u met uzelf afspreekt dat u 5% op een spaarrekening zet. Wanneer je de andere 95% goed doorkomt. Verhoog het percentage bijvoorbeeld naar 10% van je salaris. Nogmaals, als u comfortabel kunt leven met de resterende 90%, verhoogt u de rente opnieuw. Een voorbeeld leert ons dat als we elke maand 3.000 euro netto aan salaris ontvangen, we bij een spaarrente van 20% elke maand 600 euro op een spaarrekening zetten. Na een jaar liep het op tot 7.200 euro. Deze vorm van sparen vraagt ​​veel discipline, maar loont zeker.

Sla de wijzigingen op

Het is ook een manier om een ​​mooi bedrag te sparen. Als je kleingeld krijgt, stop je het in de pot, zodat je niet meer met een zware portemonnee rondloopt. Aangezien het om centen gaat en niet om euro’s, duurt het even voordat je een aardig bedrag hebt gespaard. Het is daarom verstandig om tegen jezelf te zeggen dat je voor een bepaalde periode aan het sparen bent en pas daarna te beslissen wat je met het geld gaat doen. Stel dat u uw wijzigingen zes maanden bewaart. U kunt dan beslissen om het uit te geven of naar de bank te brengen.

Sparen voor kleine uitgaven

Impulsaankopen zijn verwoestend voor uw spaarplan. Als je besluit om elke keer dat je naar huis/werk gaat een kopje koffie buiten de deur te zetten. Het kost je een bepaald bedrag. Dat betekent niet dat je jezelf nooit moet trakteren op een kopje koffie voor de deur. Als je vijf dagen per week buiten koffie drinkt, kun je dit langzaam terugbrengen naar 3 dagen. Zo bespaar je 8 dagen per maand koffie. Laten we zeggen dat een kopje koffie buiten de deur je 2 euro kost. Zo bespaar je 16 euro per maand, dat is 192 euro op jaarbasis. Je kunt het dan weer op je spaarbank zetten of besteden aan een activiteit naar keuze. Veel mensen eten ook vaak bij wegrestaurants langs de snelweg. Het is ook verwoestend voor uw spaarplan. Ook hier kun je het terugbrengen naar een lager aantal. Een manier om dit te bereiken is om wat fruit, zoals een appel of een sinaasappel, mee te nemen in de auto.

Schakel de apparatuur uit

Als u de tv uitschakelt, meestal in de stand-bymodus, gebruikt deze nog steeds stroom. Ondanks dat er minder elektriciteit is, zal het nog steeds elk jaar aanzienlijk toenemen. Als je kijkt hoeveel stroom je apparatuur verbruikt wanneer deze in de standby-modus staat. En dit bedrag wordt vermenigvuldigd met het aantal uren per jaar dat het toestel in stand-by staat. Je komt uit op het aantal kWh dat dit toestel per jaar verbruikt als je het niet gebruikt. Vermenigvuldig het aantal kWh met de prijs per kWh en je hebt het bedrag dat je per jaar kunt besparen.

In één keer boodschappen doen voor de hele week

Als je gaat winkelen, doe je vaak impulsaankopen. Als je de hele week tegelijk winkelt, verklein je de kans op deze impulsaankopen. Het enige nadeel van deze tip is dat je voldoende ruimte moet hebben om een ​​grote hoeveelheid boodschappen op te bergen. Uiteraard kunt u ook overstappen op goedkopere huismerken. Deze zijn al snel een euro goedkoper dan het A-merk. Zo bespaar je nog meer.

Overschakelen naar sim only abonnementen

Veel mensen hebben tegenwoordig een mobiel abonnement waarbij ze enkele tientallen per maand betalen om hun telefoon te gebruiken. De limieten vermeld in het abonnement worden bijna nooit bereikt. Als je overstapt naar een sim-only abonnement, betaal je alleen voor het bedrag dat je verbruikt. Ten eerste is het verstandig om te berekenen of het u daadwerkelijk geld gaat besparen. Betaal je meer met een sim-only abonnement, dan blijf je bij je abonnement.€