Geldtips voor kinderen en financiële educatie voor kinderen

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om met je kinderen over geld te praten. Om kinderen goed voor te bereiden op de toekomst is het nodig om met kinderen in gesprek te gaan over geld. Het kan lang duren om kinderen te leren hoe ze met geld om moeten gaan, maar het is de moeite waard omdat ze er de rest van hun leven profijt van hebben. Om kinderen goed te leren omgaan met geld, moet je eerst duidelijk zijn over de waarden die je je kinderen wilt bijbrengen door middel van onderwijs; zoals eerlijkheid, hard werken, spaarzaamheid, geven, plezier, etc.

Inhoud

Geef zelf het goede voorbeeld

Aangezien kinderen leren door hun leraren te imiteren, is het erg belangrijk dat u het goede voorbeeld geeft. Dit heeft de grootste impact op kinderen. Vertel uw kinderen bijvoorbeeld nooit dat u geld uit een geldautomaat zult halen, omdat dit de boodschap uitdraagt ​​dat u gemakkelijk aan geld kunt komen. Kinderen willen steeds meer.

Geef je kinderen later een goede start

Spaar voor uw kinderen vanaf de geboorte op een rekening op uw naam. Zo behoudt u de vrijheid om te beslissen of en op welke leeftijd u het gespaarde bedrag uitbetaalt.

Zakgeld is goed voor de financiële opvoeding van kinderen

Met zakgeld leer je je kinderen omgaan met geld, beslissingen nemen en geef je ze de kans om fouten te maken waar ze van kunnen leren. Hierdoor kunnen ze het geld later verstandig gebruiken als ze zelf geld verdienen.

Extra geld voor zakgeld

Meestal geven ouders hun kinderen ook wat geld tijdens pauzes of tijdens vakanties. Wees er voorzichtig mee; kinderen leren niet rond te komen met hun zakgeld. Een goede oplossing voor het geld dat ze op hun verjaardag krijgen, is om het te sparen voor een speciaal doel dat je kinderen zelf kunnen bepalen. Zo leer je je kinderen een goede financiële planning.

Zakgeld in verschillende leeftijdsfasen

Voor kinderen tot 6 jaar

Zakgeld geven heeft geen zin, want zulke jonge kinderen hebben nog niets met geld te maken. Daar zijn ze te casual voor; als ze niet al geld zouden verliezen, zouden ze het gedachteloos uitgeven.

Kinderen vanaf 7 jaar

Nu kunt u zakgeld gaan geven omdat uw kind meer in geld geïnteresseerd is. Uw kind kan u ook om zakgeld vragen en aangeven iets te willen verdienen. Het heeft echter geen zin om een ​​kind te leren sparen, omdat hij het concept sparen nog niet begrijpt.

Kinderen van 8 jaar en ouder

Leer uw kind nu over ambitie, eigenaarschap en het plezier van kopen; Kortom, hoe leuk geld is. Op deze leeftijd willen kinderen soms echt dingen. Dit kan ertoe leiden dat ze het gewoon accepteren als ze het niet krijgen. Het is normaal; het maakt deel uit van hun ontwikkeling.

9 jaar oude kinderen

Het is tijd om een ​​spaarrekening voor uw kind te openen. Adviseer uw kind om de helft van het zakgeld te sparen. Uw kind kan een deel van zijn spaargeld gebruiken om vermogen op te bouwen in de vorm van aandelen. De rest van het gespaarde zakgeld is bedoeld om te sparen voor grotere uitgaven, zoals een fiets.

Kinderen vanaf 10 jaar

Leer uw kind een weekbudget te plannen en grote uitgaven te besparen. Om uw kind de waarde van werk bij te brengen, kunt u hem helpen een baan te vinden; hem helpen geld te verdienen met zijn hobby. Zo leert uw kind dat hij ook plezier kan hebben in zijn werk.

Kinderen van 12 tot 14 jaar

Uw kind raakt nog meer geïnteresseerd in geld, hij kan genieten van winkelen en tijd doorbrengen op straat. Hij is gevoelig voor de mening van zijn leeftijdsgenoten en zal proberen je te manipuleren om (dure) dingen te kopen. Laat je niet schuldig voelen; uw kind moet leren verantwoordelijkheid voor zichzelf te nemen. Als hij duurdere dingen wil, moet hij manieren zoeken om meer te verdienen.

Kinderen van 15 tot 19 jaar

Uw kind kan nu regelmatig bijverdienen. Zelf zal hij het echter niet doen. Pas als je hem geen geld meer geeft, gaat hij aan een bijbaantje denken.

Kinderen vanaf 20 jaar

Vanaf deze leeftijd zou je kind echt op eigen benen moeten staan. Als je te gul bent met je kind, creëer je een verslaving. Hoe mooi het ook is, thuis wonen is niet bevorderlijk voor de financiële zelfstandigheid van uw kind.

Eindelijk

Lees verder