Geldtips voor dierbaren om samen rijk te worden

Wanneer twee mensen gaan samenwonen of trouwen, besteden ze – verblind door de liefde – veel aandacht aan de romantische kant ervan. De financiële kant wordt vaak verwaarloosd. Dit is niet helemaal terecht, want samenwonen kan ook financiële voordelen opleveren. Bovendien is samen een rijk bestaan ​​creëren noch romantisch noch extravagant. Door samen naar rijkdom te werken, bouw je ook aan een solide basis voor de toekomst, met als bonus dat je minder snel uit elkaar gaat. Dit artikel geeft enkele geldtips om u dichter bij dat doel te brengen.

Inhoud

Een stabiele relatie is het belangrijkste geldadvies voor geliefden om samen rijk te worden

Het belangrijkste geldadvies voor stellen is heel eenvoudig: bouw een stabiele relatie op zonder ruzies. Ga zeker niet scheiden; ellende en kosten veroorzaken.

Flexibiliteit en eenvoud

Eerst en vooral moet u eerst een duidelijk beeld hebben van wat u met uw geld wilt voordat u uw financiële doelen kunt bereiken. Het is ook de moeite waard om te weten dat de beste financiële oplossingen flexibel en eenvoudig zijn; je moet ze kunnen begrijpen en er gemakkelijk en goedkoop van af kunnen komen.

Flexibel en eenvoudig, daarom aan te raden: onvoorwaardelijke spaarrekeningen met een maximale rente, eigen belegging in aandelen, beleggen in een indexfonds, lijfrente of lineaire hypotheek. Niet aanbevolen: getrouwd in gemeenschap van goederen, spaarrekeningen met restrictieve voorwaarden en woekerpolissen

Zorg ervoor dat uw financiën geen puinhoop zijn

Bewaar uw financiële documenten in vijf verschillende gekleurde mappen met tabbladen. Schrijf op de achterkant van deze map:

 1. Werk en pensioen (voor overzichten en contracten)
 2. Belasting (voor belastingaangiften, bewijsstukken, aanslagen en correspondentie (minimaal 8 jaar bewaren))
 3. Huisvesting (voor hypotheek of huurovereenkomst, verklaringen en correspondentie)
 4. Verzekering (voor polissen, claims en correspondentie)
 5. Persoonlijk (bij testament, codicil, huwelijkse voorwaarden of samenlevingsovereenkomst)

Blader eens per jaar door de mappen en verwijder onnodige stukjes.

Koester werk als de bron van je rijkdom

Stroop dus de mouwen op; zie uw relatie als een monetaire onderneming die u met een doel leidt. Als jullie allebei fulltime werken, is dat prima. Houd echter ook rekening met de mogelijkheid dat de ene partner een vast contract heeft en de andere ondernemer is. U bent altijd verzekerd van een vast inkomen.

Sparen is soms beter dan beleggen

Het is noodzakelijk om te sparen voor onderhoud aan huis of om dure goederen te vervangen. Voorraad is ook wenselijk als u denkt het geld op korte termijn nodig te hebben. Als de beurs is ingestort, kun je ook beter beginnen met sparen. Als u een spaarrekening opent bij de bank die de hoogste rente biedt, bent u altijd op de goede plek. Doe dit dan bij een spaarbank die deel uitmaakt van het depositogarantiestelsel. Dit kunt u controleren op de website van De Nederlandse Bank (www.dnb.nl).

Bekijk sites die financiële voordelen berekenen

Op www.spaarwinstcalculator.nl vindt u rentetarieven en voorwaarden voor spaarrekeningen en deposito’s. Op www.rechtopgeld.nl ziet u op welke toeslagen, toeslagen, belastingverminderingen en teruggaaf u recht heeft. Op www.pensioenplanner.nl leest u hoe u zorgeloos met pensioen kunt gaan.

Drie gemeenschappelijke doelen

Samen rijk worden vereist samenwerken als een team. Kijk eerst hoeveel jullie samen financieel waard zijn, en spreek dan af dat elk van hen een deel van hun geld mag houden. Bespreek dan hoe u bijdraagt ​​aan het huishouden en wie de administratie en betalingen doet. Nu kunt u sparen of beleggen voor drie gemeenschappelijke doelen:

 1. Zet 10% van uw totale inkomen opzij voor onverwachte uitgaven.
 2. Spaar elke maand in totaal minimaal 5% voor uw pensioen.
 3. Spaar elke maand minimaal 5% voor uw toekomstige dromen.

Denk bijvoorbeeld aan een reis, een reparatie of een sabbatical. Dan ben je niet alleen een liefdevol stel, maar ook een team met doelen en geen problemen. Een recept voor een lang en gelukkig leven samen!

Installeer een ruime kluis in je huis

Neem een ​​brandwerende kluis die je aan de muur of vloer wilt bevestigen. In deze kluis berg je de volgende spullen op:

Verzekering

U koopt een verzekering om een ​​groot gat in uw opgebouwde vermogen te voorkomen. U kunt besparen op verzekeringen:

 1. Neem het hoogst mogelijke eigen risico
 2. Ga voor een verzekering met brede dekking
 3. Vergelijk premies en dekkingen

Sluit een uitvaartverzekering niet uit

Doe je dat wel, dan zet je geld voor een langere periode vast en kunnen de omstandigheden verstikkend zijn. Het is voordeliger en flexibeler om zelf het bedrag op een spaarrekening te zetten en uw uitvaartwensen op papier te zetten.

Lees verder