Geldproblemen verdwijnen niet door ze te verbergen

Geldproblemen gaan niet vanzelf weg, en het helpt zeker niet om ze voor elkaar te verbergen. Wie zijn inkomen niet meer aankan en langzaam bij de ene pit met de andere moet stoppen, ontkomt er niet aan er iets aan te doen. Op een gegeven moment wordt het gat in de begroting zo groot dat het niet meer te stoppen is en wordt de deurwaarder een vaste bewoner thuis. Tegen die tijd ligt de relatie tussen de partners echter vaak ver uit elkaar. Laat het niet zover komen, maar verander tijdig van koers. Zoek naar oplossingen. Probeer de beste uitweg uit de problemen te vinden. Het is niet gemakkelijk, maar als je geldproblemen alleen maar erger worden en je doet niets, dan is het aan het eind van de dag meestal erger.

Herken een financieel probleem

Groot zijn voor anderen en zeker niet uiterlijk willen weten dat er een probleem is met geld is altijd verkeerd. Dit helpt immers niet om de schuld terug te betalen, integendeel, meestal verhoogt het. Als de buren een nieuwe bank hebben gekocht en die van jou ook aan vernieuwing toe is, aarzel dan niet om een ​​nieuwe bank op afbetaling te kopen. Doe dit alleen als u geld heeft dat niet nodig is voor normale uitgaven.

Geldproblemen verbergen is niet verstandig

Wees eerlijk tegen jezelf en je gezin. Geef toe dat er een probleem is en probeer er iets aan te doen. Het verbergen van inkomende rekeningen en afschriften heeft nog nooit iemand geholpen. Precies tegenovergesteld. De problemen worden juist uitvergroot omdat je het overzicht kwijtraakt.

Eerste dingen eerst

Schrijf alle inkomsten en uitgaven op en beloof niets nieuws te kopen of iets te veranderen dat nog werkt en bruikbaar is. U hoeft alleen maar uw uitgaven te verlagen en uw inkomen te verhogen om eruit te komen.

Kijk niet naar het koopgedrag van anderen

Meedoen met het bestedingspatroon van buren en familieleden is geen optie. Trouwens, wie zegt dat ze zelf geen schulden hebben en dat je jezelf gewoon toestaat te haasten met geld dat die mensen niet hebben? Wie weet liggen zij ook wakker met hun geldzorgen. Kijk dus gewoon naar uw situatie. Als er geen geld is voor nieuw meubilair, maar het is niet meer in goede staat, herstel het dan.

Meubelconversie

Met een goed en zorgvuldig schilderwerk kunnen stoelen en tafels er vaak weer als nieuw uit zien. Met name wit, grijs, zwart en bleek zijn weer helemaal in en deze kleuren zijn goed te combineren met allerlei andere kleuren. Van een kleurrijk stuk stof kun je mooie kussens maken. Een versleten bank kan worden opgeknapt met een mooie (en goedkope) plaid of plaid om bij de rest van het decor te passen, zodat hij lang meegaat.

Blijf gezond door goed te eten

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar er is meer mogelijk en hoeft niet altijd geld te kosten. Sparen is het eerste wat je moet doen. Gooi alle onnodige uitgaven weg en geef alleen geld uit aan de dingen die echt nodig zijn. Een van de belangrijkste dingen is goed eten voor het hele gezin. Ondanks alle financiële problemen is het belangrijk om aandacht te besteden aan goed eten en zo gezond mogelijk te leven.

Seizoensfruit en groenten

Dit kan heel goed door seizoensgebonden groenten en fruit te nemen en goed op de prijzen te letten. Als je een preitaart wilde maken, maar prei is nu te duur, neem dan een andere seizoensgroente en maak een preitaart als prei goedkoper is. Koop dus vers, van eigen land of uit de regio, maar dan wel het beste en goedkoopste.

Een dak boven je hoofd is belangrijk

Er moet altijd huur of hypotheek betaald worden. Zorg er wel voor dat je niet te veel betaalt. Als het huis gewoon te duur is en je ziet geen manier om op korte termijn meer geld te verdienen, verkoop dan het huis en verhuis naar een goedkoper, kleiner huis of een goedkope huurwoning. Wil je er echter blijven wonen, zoek dan naar manieren om het tekort op te vullen door parttime te gaan werken. Maar investeer het geld dat u op deze manier verdient niet in andere zaken, maar bewaar het alleen voor hypotheek of huur. Maak er eventueel een aparte bankrekening voor aan zodat je niet in de verleiding komt om het geld voor andere dingen te gebruiken.

Hypotheek

De bank waar u de hypotheek heeft afgesloten kan soms ook met u onderhandelen, waardoor de rente enigszins kan worden opgeschort. Als je te lang wacht en je hypotheek of huur al een paar maanden niet kunt betalen, loop je het risico uit huis gezet te worden. Het is ongelooflijk moeilijk voor een gezin met kinderen. Vooral voor kinderen is het ondraaglijk. Ze zijn hun veiligheid kwijt en vaak ook hun vrienden. Een dak boven je hoofd is een van de belangrijkste levensbehoeften.

Verdien extra geld om de rekeningen te betalen

Probeer extra geld te verdienen. Kijk waar je goed in bent en wat mogelijk is. Maak een lijst van alle mogelijke manieren waarop u extra geld kunt verdienen, van het bezorgen van folders en/of kranten tot het schoonmaken van andermans huizen, tuinwerk voor ouderen, babysitten, hondenuitlaatservice, pakketjes bezorgen bij bedrijven, klusjes doen voor anderen of ouderen.

Niet alleen kijken naar diploma’s, maar ook naar vaardigheden

Maak een lijst van dingen waar je goed in bent en waarvan je denkt dat andere mensen ervoor zullen betalen. Probeer hier en daar wat. Als je iets hebt gevonden, blijf er dan bij, maar zoek tegelijkertijd naar een andere optie. Misschien vindt u iets dat nog beter betaalt. Twee opties zijn immers beter dan één. Sommige mensen zijn niet zo goed in theorie en diploma’s, maar in de praktijk zijn ze erg handig. Probeer het te verkopen.

investeer niet in marktverkopen

Beleggen is het slechtste wat je kunt doen in een slechte financiële situatie. Sommige mensen kopen dingen op beurzen en rommelmarkten en willen ze tegen een hoge prijs op de markt verkopen. Het werkt meestal niet. Als je er geld mee wilt verdienen, moet je al veel kennis hebben over in- en verkoop en de waarde van gebruikte artikelen. Wel is het mogelijk om eerst in je kasten, zolder en kelder te kijken naar handige spullen die je niet meer nodig hebt en deze via internet te verkopen. Geef echter geen geld uit om geld te verdienen. Er is een te groot risico dat u geld verliest.

Geld lenen maakt problemen vaak erger

Geld lenen is absoluut verkeerd. Leningen moeten immers op een gegeven moment worden afgelost en aflossen en rente maken uw maandelijkse geldzorgen alleen maar groter. De vraag is of geleend geld ook geld oplevert. Als je idee toch minder goed blijkt te zijn dan je dacht, is het leengeld al snel op en kom je meer in de problemen dan voorheen.

Denk positief, maar vergeet de realiteit niet

Wees positief als u op zoek bent naar een nieuw inkomen, maar vergeet de realiteit niet. Sommige ideeën lijken erg leuk, maar andere werken niet. Dan kun je er ook niets mee verdienen. Praat met andere mensen over geld verdienen en kijk hoe ze het zelf doen. Wees realistisch over je eigen kwaliteiten en capaciteiten. Doe alleen waar je goed in bent.

Tuinonderhoud

Je hoeft bijvoorbeeld geen hovenier te zijn om tuinen voor ouderen en mensen die er geen tijd voor hebben te verzorgen, maar je moet wel groene vingers hebben en voldoende kennis hebben van planten, struiken en bomen, zoals evenals meststoffen. bodem door onkruid te doden enz. Het is maar net wat je kunt en wilt aanpakken.

Geldproblemen oplossen kost energie, maar geeft ook energie

Als je eenmaal extra geld gaat verdienen om jezelf en je gezin uit het financiële gat te trekken, merk je vaak dat het ook een positief effect heeft op je humeur. Je krijgt een boost van vertrouwen als je hier en daar een succes hebt gehad en je weer geld hebt verdiend dat kan worden gebruikt om die achterstallige rekeningen af ​​te betalen. Je voelt je weer thuis.

Zorg voor jezelf

Parttime werken kost altijd extra energie, zeker als je twee of drie banen hebt en lange dagen maakt. Dit weegt echter meestal op tegen het feit dat je dingen vooruit ziet gaan. Je slaapt gegarandeerd beter zonder je zorgen te maken over geld, maar zorg wel voor voldoende rust en overwerk jezelf niet. Burn-out kun je immers niet gebruiken!

Het is niet verstandig om te wachten tot geldzorgen vanzelf verdwijnen

Veel mensen met geldproblemen verhuizen geld van de ene plaats naar de andere, bestellen bij postorderbedrijven en hopen op betere tijden. Doe het niet, want de enige die je volledig van schulden kan bevrijden en voor een beter leven kan zorgen, ben jijzelf. Wachten op oplossingen maakt de problemen alleen maar groter. Het is tijd om te handelen. Hoe eerder u weer rustig kunt slapen. Schulden gaan nooit vanzelf weg.€