Geldbesparende methoden

In het leven kun je proberen zoveel mogelijk geld te verdienen, en je kunt ook proberen zoveel mogelijk geld te sparen. In dit artikel leest u hoe u kunt proberen zoveel mogelijk geld te besparen. Deze eenvoudige tips kunnen u op de lange termijn veel geld besparen. Dit artikel gaat in op besparingen op boodschappen, huishouden, energie en meer.

Waar te beginnen

Omdat voor sommige tips ook geld nodig is, begin je met besparingen die zonder investering te realiseren zijn. Veel mensen konden besparen op voedsel, was- en schoonmaakproducten, producten voor persoonlijke verzorging en kleding.

Denk vooruit

Begin eerst en vooral vooruit te denken. Door vooruit te denken kunt u op de lange termijn veel geld besparen. Dit betekent nadenken over aankopen; wanneer doe je een aankoop en waarom? Voorbeeld. Je bent toe aan nieuwe handschoenen, maar met je huidige paar kom je deze winter nauwelijks door. Het is belangrijk om vlak voor of tijdens het seizoen nieuwe handschoenen te kopen in de kringloopwinkel, maar als je nieuwe handschoenen wilt, overweeg dan wanneer de handschoenen het voordeligst zijn. Handschoenen zijn het goedkoopst aan het einde van de winter of net na de winter. Als je handschoenen voor kinderen koopt, houd er dan rekening mee dat ze het komende jaar zullen groeien. Door vooruit te denken kunt u veel geld besparen.

Voeding

Over het algemeen zijn winkels als Lidl en Aldi goedkoper als je goed oplet wat je koopt. Als je tot nu toe bij een relatief dure supermarkt hebt gewinkeld, overweeg dan om een ​​paar weken naar een goedkopere supermarkt te gaan en het prijsverschil te ervaren. Het is soms goedkoper om vleesproducten te vervangen door vleesvervangers. Sommige zijn lekker, andere niet. Ontdek zelf welke vleesvervangers jij lekker vindt en gebruik ze om kosten te besparen, zoals gebakken rijst of ovengebakken lasagne. Vleesvervangers (zoals nepgehakt of groentereepjes) zijn niet gemakkelijk te herkennen, vooral niet in gerechten met veel kruiden of sauzen.

Boodschappenlijstje

Maak een boodschappenlijstje van de producten die je echt nodig hebt en houd je eraan. Zo kom je niet thuis met producten die je niet echt nodig hebt (bv. hongerboodschappen zoals chips/chocolade). Zijn er deals waarbij je weet dat je het product op de lange termijn echt nodig hebt? Als dit het geval is, kunt u aan de hand van de gebruiks- en houdbaarheidsdatum van het product berekenen hoeveel u mag meenemen. Als je een vriezer hebt, kun je wat meer inslaan en invriezen met geweldige aanbiedingen voor producten die kunnen worden ingevroren. Controleer voordat u producten koopt de temperatuur van uw vriezer en ontdek hoe lang producten op vriezertemperatuur kunnen worden bewaard.

Vers is echt vers

Ook kun je overwegen of je genoeg tijd hebt om Jumbo af en toe te bezoeken, tenzij je moet pendelen. Jumbo heeft een interessante uitdrukking “Vers is echt vers”. Zie je een stuk fruit of groente dat onverkoopbaar is geworden door rot (kakifruit rot snel) of schimmel (kijk naar sinaasappels), dan ontvang je een zak groente/fruit twv 5 euro. Ziet u een artikel met de datum van deze dag in de vlees- of visafdeling, dan ontvangt u deze gratis. Als je een artikel ziet dat al is verlopen, ontvang je een gratis pakket van hetzelfde artikel met de juiste datum. Let op uitzonderingen zoals brood, snacks en andere producten die maar één dag verkocht mogen worden. Kijk voor meer informatie op de Jumbo-website.

Onderhoudsproducten, was-, schoonmaakproducten

Veel dure producten kunnen eenvoudig worden vervangen door goedkopere producten. Het vervangen van deze producten zal resulteren in minder producten in de keukenkast en op de lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen. Je kunt bijvoorbeeld je eigen wasmiddel maken en je kunt in plaats van wasmiddel ook zeepnoten gebruiken.

zeep noten

In andere landen worden zeepnoten al jaren gebruikt, zijn ze goedkoop, stinken ze niet en wassen ze kleren net zo goed als gewone wasmiddelen. Zeepnoten zijn ook handig voor het schoonmaken van het huis en het wassen van het huisdier. Zeepnoten kunnen worden hergebruikt en zijn ook geschikt voor mensen die allergisch zijn voor allergenen die voorkomen in gewone was- en schoonmaakproducten.

Maak je eigen wasmiddel, zeep en conditioner

Met behulp van zeep, bakpoeder en kokend heet water maak je eenvoudig en goedkoop je eigen vloeibare zeep en wasmiddel. Wil je er een aangenaam aroma aan geven, dan kan dat met een paar druppels etherische olie. Houd er rekening mee dat het wasmiddelgehalte kan worden bepaald door het doel van het wasmiddel (bijvoorbeeld voor fijne, witte of gekleurde was). Bij het gebruik van zelfgemaakte zeep is het belangrijk om de zeepresten één keer per maand af te spoelen met bijvoorbeeld een 90 graden wasbeurt, om de levensduur van de wasmachine niet te verkorten. Zoek op verschillende websites naar instructies voor het maken van conditioners, haarmaskers, zeep en wasmiddelen voor uw favoriete methode. Behalve dat het goedkoop is, heeft het gebruik van zelfgemaakte zeep en conditioner nog andere voordelen, het is milieuvriendelijker (geen chemicaliën) en goed voor je haar.

scrubs

Het is niet moeilijk om een ​​goedkope en goede chemicaliënvrije scrub te maken. Voor het lichaam: neem olijfolie en zout, meng het tot je in essentie de gewenste dikte hebt. Eventueel kun je een paar druppels etherische olie aan de geur toevoegen. Bij de gezichtsscrub is het belangrijk om geen zout te gebruiken, maar suiker in combinatie met olijfolie. Meer informatie is gemakkelijk te vinden met Google of een andere zoekmachine.

Kleding

Tactische kleding kopen en verkopen

De makkelijkste tip om te besparen op kleding is om goed te overwegen of je het kledingstuk echt nodig hebt voordat je het koopt. In de uitverkoop is het soms gemakkelijk om een ​​extra jas, hoed of paar schoenen te kopen. Heb je het echt nodig of koop je het gewoon omdat je het nu leuk vindt en misschien gebruik je het maar een paar keer per jaar of zelfs nooit meer na één keer gebruik. Probeer slechte aankopen te vermijden. Als je het niet leuk vindt, maar de verkoper/je vriend is laaiend enthousiast, dan zouden de interne alarmbellen moeten gaan rinkelen. Als je het niet leuk vindt, zul je het niet vaak dragen. Nogmaals, gebruik de vooruitstrevende tip voor kleding. Zomerkleding is het goedkoopst direct na de zomer en winterkleding direct na de winter. Sommige winkels hebben de mogelijkheid om over de prijs te onderhandelen als je het op het duurste moment wilt kopen, vooral als je meerdere stukken wilt kopen. Je kleding die je niet meer draagt ​​of gaat dragen is geld waard, verkoop ze op de Marktplaats of breng ze naar een kringloopwinkel of kringloopwinkel waar je de helft van de opbrengst krijgt; U kunt er een medewerker naar vragen.

marktplaats

Koop kleding op Marktplaats en verkoop je “oude” kleding op Marktplaats. Zo verdien je geld met het verkopen van oude kleding. Kleding met gaten, versleten plekken waar ze uitrekken, etc. mogen natuurlijk niet op Marktplaats worden verkocht. Bij Marktplaats kun je meestal weer het meeste geld krijgen voor je “oude” kleding.

Gerecycled/gebruikt

Kleding die in een kringloopwinkel of andere gebruikte kledingwinkel hangt, is soms al veel gedragen en vaak gewassen, en ook al is dat gebeurd, ze zien er nog steeds goed uit, wat een teken van kwaliteit kan zijn. Bovendien is het relatief goedkoop. Er hingen weinig gedragen kleren die gewoon goedkoop waren om in te slaan. Met een cyclus is het eigenlijk altijd een win-win situatie. Er zijn vaak unieke kledingstukken. Let bij het winkelen in een kringloopwinkel of kringloopwinkel op gaten, krassen, haken en ogen in kleding, want dan kun je er niet meer mee terug. Let goed op welke fiets de beste kwaliteit biedt en ook welke fiets de beste prijzen vraagt. Hier zit nogal een verschil in. Tip: ga naar een kringloopwinkel in de buurt van een relatief welvarende buurt, welvarend dorp of welvarende stad. De kleding is hier vaak van een wat betere kwaliteit en net zo betaalbaar. Vaak is kleding in een kringloopwinkel duurder dan een typische kringloopwinkel.

opruiming

Door basisstukken te kopen in een kringloopwinkel, kun je je outfit van accessoires voorzien met enkele “trendy” stukken die je in de uitverkoop vindt. Ga je later in opruiming, dan loopt het kortingspercentage op. Je kunt de medewerker vragen, afhankelijk van of de winkel al bekend is, welke actie er zal plaatsvinden, wanneer en dus hoe laat je je garderobe het goedkoopst kunt aanvullen.

We hebben veel verschillende opties/methoden besproken om geld te besparen. Om aan het einde van de maand meer geld over te houden, is het natuurlijk een goed idee om te proberen meer geld te verdienen als dat mogelijk is. Heb je ooit gevraagd naar loonsverhoging op het werk? Zo niet, probeer het onderwerp dan aan te snijden als de tijd rijp lijkt.

Lees verder