Geld verdienen met YouTube

YouTube is natuurlijk de bekendste videosite. Wist je dat je met deze video’s ook geld kunt verdienen? Geld verdienen op YouTube is een leuke manier om wat extra zakgeld te verdienen.

YouTube

YouTube is een site met talloze video’s. Je kunt het je zo gek niet voorstellen, tenzij het op de site staat. Het is ook mogelijk om je video’s te uploaden en te laten zien aan vrienden en vreemden. En je kunt ook geld verdienen met deze video’s. Echt makkelijk is het echter niet. Je moet aan een aantal eisen voldoen. Video’s moeten bijvoorbeeld origineel zijn en zichzelf zijn. Alleen dan heb je de kans om een ​​e-mail van YouTube te ontvangen waarin staat dat je advertenties bij je video’s mag plaatsen.

Advertenties op YouTube

Je kunt geld verdienen op YouTube door advertenties te gebruiken. Bij video’s worden Google AdSense-advertenties geplaatst. Je kunt ook een advertentie laten afspelen voordat je video begint. Het is meestal een advertentie die niet langer is dan vijftien seconden. Ook hier kun je geld mee verdienen. Let op: je mag deze advertenties alleen plaatsen als de YouTube-organisatie je video’s goed vindt.

Wat te filmen?

Je kunt van alles fotograferen, maar probeer iets unieks of speciaals te vinden. Als je goed muziek kunt maken, kun je het natuurlijk ook filmen. Of misschien ben je goed in toneelstukken, of kun je iets maken. Als je creatief bent, kun je hier ook een video over maken. Op die manier kun je andere mensen leren iets soortgelijks te bouwen. Je kunt ook een vlog (videolog) opslaan. Vervolgens geef je je mening over allerlei zaken, of je nu boeken, games of muziek recenseert. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Films promoten

Zonder kijkers zullen je video’s nooit geld opleveren. U moet dus manieren vinden om uw films te promoten. Post ze bijvoorbeeld op websites of deel ze op je Facebook en Twitter. Hierdoor krijg je sneller een groep kijkers. Filmpromotie kan veel werk en veel tijd kosten.

Geld verdienen met YouTube

Je kunt alleen rijk worden op YouTube als je veel succes hebt en je video’s veel views krijgen. Je kunt echter nog steeds behoorlijk wat verdienen als je een beetje moeite doet. Je zou het geld dat je ontvangt als een leuke bonus moeten zien. Het is ook waar dat je geld kunt blijven verdienen zodra je video’s online zijn. Ook als je een tijdje geen nieuwe filmpjes plaatst, kun je toch nog aardig wat zakgeld krijgen.

Lees verder