Geld verdienen met video’s

Het is mogelijk om veel geld te verdienen met het maken van video’s. Het is een leuke manier om snel extra inkomen te verdienen. Met sites zoals YouTube kun je je video’s gratis beschikbaar stellen aan de hele wereld, waarna je geld kunt verdienen. Het is ook mogelijk om je video’s te verkopen via bijvoorbeeld iStockphoto, waarvoor je betaald wordt.

Geld verdienen met video’s

Het is mogelijk om veel geld te verdienen met het maken van video’s. Je kunt deze video’s online plaatsen en vervolgens betaald krijgen voor het aantal keren dat een advertentie met je video is bekeken, het aantal keren dat de video zelf is bekeken of het aantal keren dat je video is verkocht. Daarnaast kun je ook geld verdienen door middel van affiliate marketing over het onderwerp van je video’s.

Websites

Er zijn verschillende sites waar je je video’s kunt aanbieden. De drie belangrijkste staan ​​hieronder vermeld.

YouTube

YouTube is de bekendste en grootste speler op de markt voor het publiceren van video’s. Je kunt je video’s gratis op YouTube plaatsen en dan kunnen je bezoekers ze bekijken. Zodra je veel kijkers krijgt met je video’s, word je door YouTube benaderd en krijg je een advertentiecontract aangeboden. Het probleem is dat je video’s veel bezoekers moeten hebben. Natuurlijk kun je ook geld verdienen met video’s met minder views. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de optie bij standaard advertenties aan te zetten, dit gaat via Google AdSense. Hiermee kun je geld verdienen, zelfs als je niet zoveel kijkers hebt. Hoeveel u verdient, varieert enigszins en zal tussen € 1 en € 4 per 1000 bezoekers zijn. Het lijkt misschien niet veel, en als je maar een paar bezoekers per dag krijgt, telt het niet echt. Houd er rekening mee dat dit een passief inkomen is. Als je een video plaatst en nooit meer terugkijkt, en je hebt in een jaar tijd 50.000 bezoekers getrokken, dan heb je al meer dan 100 euro verdiend, wat genoeg is voor het minimale plaatsingsbedrag van 70 euro. Als je eenmaal een contract met YouTube hebt, is deze vergoeding veel hoger dan 1000 kijkers. De manier om echt veel geld te verdienen door video’s op YouTube te plaatsen, is door abonnees te gebruiken. Het zorgt voor een vast aantal kijkers zodat je elke keer dat je een video plaatst op een bepaald aantal bezoekers kunt rekenen en zo inkomsten genereert. Om een ​​video te registreren voor standaard advertenties op YouTube, is het belangrijk dat je video volledig door jou is gemaakt en dat niemand anders rechten heeft. Je mag dus bijvoorbeeld geen Beyoncé-nummer op de achtergrond gebruiken.

Zideo

Zideo is een Nederlands bedrijf waarmee je geld kunt verdienen door video’s te plaatsen. Voor elke keer dat een bezoeker de video bekijkt, ontvang je 0,02 euro van Zideo. Het lijkt niet veel, maar 250 kijkers zorgen er al voor dat je 5 euro hebt verdiend en dat is ook het bedrag waar je vanaf mag betalen. Het nadeel van Zideo is waarschijnlijk dat het veel slechter gevonden wordt via zoekmachines. Als je ergens een video over zoekt, kom je meestal op YouTube terecht. Daar staat tegenover dat de beloning die je per bezoeker krijgt iets hoger ligt.

Videocollectie

De zogenaamde stocksites (waarvan de bekendste iStockphoto is) zijn vooral bedoeld voor het plaatsen van foto’s, maar in toenemende mate kun je er ook video’s op plaatsen. Het is belangrijk dat je aan de strenge eisen van deze site voldoet, maar zodra je video’s zijn goedgekeurd, worden ze aan de hele wereld te koop aangeboden. Als iemand op zoek is naar een bepaalde video en de rechten erop wil krijgen, zullen ze je ervoor betalen. Hoeveel je hiervoor krijgt varieert sterk en hangt onder andere af van de lengte en kwaliteit van de video, maar ook van het doel waarvoor je de video hebt gekocht. Je kunt veel geld verdienen door je video op een aandelensite te plaatsen, maar de inkomsten die je eruit haalt, zullen veel meer fluctueren dan de inkomsten die je krijgt van bijvoorbeeld YouTube. Je bent namelijk afhankelijk van veel minder mensen. Als je de ene maand je video aan 10 mensen verkoopt, kun je aardig wat geld verdienen, maar de volgende maand is er een kans dat er niemand komt.

Hoeveel je verdient

Zoals hierboven beschreven, varieert het bedrag dat u kunt verdienen met het maken en verkopen van video’s enorm. Het hangt vooral af van hoeveel bezoekers je kunt trekken. Hiervoor is het belangrijk om je films te promoten via social media, blog of andere filmpjes zodat je veel verkeer naar je films kunt trekken. Het is natuurlijk ook altijd leuk als mensen geïnteresseerd zijn in je video’s, vooral als ze zijn gekocht via een aandelensite, zoals voor advertenties. Tot slot kun je er ook voor kiezen om iets in je video te promoten en nog meer geld te verdienen met affiliate video’s.

Lees verder