Geld verdienen met handelen in CFD’s

CFD-handel wordt steeds populairder onder particuliere beleggers. Deze “snellere” vorm van beleggen verschilt in veel opzichten van aandelenhandel en kan (veel) winstgevender zijn. Voor veel mensen is dit een behoorlijk grote stap om te beginnen met beleggen. Bij beleggen is er niet alleen de mogelijkheid van winst, maar ook de mogelijkheid van verlies. Dit risico schrikt veel mensen af, maar met een goede kennis van het beleggingsinstrument en de markt kan het risico op verlies worden geminimaliseerd en het winstpotentieel zelfs vergroot.

Overeenkomst over verschil

CFD of “Contract for Difference” is een financieel instrument dat voornamelijk wordt gebruikt als belegging voor particulieren. Bij het handelen in CFD’s is er een overeenkomst tussen twee partijen, bestaande uit een makelaar en een belegger. Een mogelijk toekomstig verschil met de waarde van een bepaald item wordt voorspeld en vervolgens opgelost. Kortom, er worden voorspellingen gedaan over de stijging/daling van de onderliggende waarde. De onderliggende grondstof bestaat uit verschillende opties, namelijk grondstoffen, aandelen, aandelenindexen, obligaties en tenslotte deviezen. Wat CFD-handel zo aantrekkelijk maakt, is het geld dat op korte termijn kan worden verdiend. Beleggen in aandelen is vooral gericht op winst op lange termijn (maanden), terwijl CFD-handelswinsten vaak binnen enkele dagen worden gerealiseerd.

Hefboom

Een van de belangrijkste kenmerken van CFD-handel is het gebruik van hefboomwerking. Hefboomwerking maakt het mogelijk om in grote posities te handelen, zelfs als de belegger een beperkt kapitaal heeft. De makelaar financiert de rest van de positie, zodat de belegger slechts een deel van de waarde van de positie heeft. Omdat de belegger op grotere schaal kan handelen, creëert dit de mogelijkheid om een ​​hoger rendement te behalen in vergelijking met andere vormen van beleggen. Natuurlijk brengt dit ook risico’s met zich mee, want als de “handel” die je maakt slecht blijkt te zijn, kan dit ook meer verliezen betekenen. Dit gevaar kan echter worden vermeden door gebruik te maken van een stop loss, die ervoor zorgt dat de positie automatisch wordt gesloten wanneer deze een bepaalde waarde bereikt. Op deze manier wordt de winkans geoptimaliseerd en het verlies beperkt.

Ga kort of lang

Door in CFD’s te handelen, profiteert de belegger van de opkomst of ondergang van de markt. Er zijn dus twee opties bij het openen van een positie. Als de markt naar verwachting zal stijgen, zal de belegger long gaan. Een lang contract betekent letterlijk dat er wordt gespeculeerd over de waardestijging van de onderliggende waarde. Wanneer een daling wordt verwacht, zal een kort contract worden aangegaan en daarom zal de belegger zich “binden” door te speculeren op de waardedaling van het actief.

Verschillende CFD-makelaars

Kiezen tussen CFD-makelaars is niet altijd gemakkelijk, er zijn er tenslotte veel. Er zijn verschillende punten waarmee u rekening moet houden om de juiste CFD-makelaar te vinden. Zo is het belangrijk om te controleren of de broker onder toezicht staat van een bepaalde financiële instelling. In dit geval kan worden aangenomen dat er een betrouwbare makelaar is en dus een geldveiligheidsgarantie. De verscheidenheid aan makelaars omvat ook veel verschillende CFD-software. Daarom is het aan te raden om eerst vertrouwd te raken met CFD-software waarvan bewezen is dat deze beleggersvriendelijk is. Een ander punt is de minimaal vereiste positiegrootte die door de makelaar wordt vereist. De belegger zal een makelaar moeten vinden die past bij zijn visie op de omvang van de contracten. Elke broker heeft andere (gastvrijheids)bonussen, dus het is altijd belangrijk om te onderzoeken welke broker de beste bonussen geeft.€