Geld verdienen met Google AdSense

Met Google AdSense kun je veel geld verdienen. Met behulp van dit advertentienetwerk is het mogelijk om extra inkomsten te verdienen door middel van advertenties. Google-service zorgt ervoor dat de juiste advertentie op uw website wordt geplaatst, waardoor u veel geld kunt verdienen met AdSense.

Google AdSense

Google AdSense is een soort advertentiemakelaar. Het fungeert als tussenpersoon tussen webmasters die geld willen verdienen met hun website en adverteerders die hun producten of diensten willen promoten via advertenties (via het Google AdWords-programma).

Geld verdienen

U kunt geld verdienen door Google AdSense op uw website in te schakelen. Met deze service kunt u specifieke advertentieblokken op uw website plaatsen. Zodra dit is gebeurd, plaatst AdSense advertenties die passen bij het thema van uw site. U wordt betaald voor het aantal keren dat uw bezoekers op advertenties op uw site klikken. De prijs die u krijgt voor het klikken op uw advertenties varieert en wordt bepaald aan de hand van het veilingtype, dat hieronder wordt uitgelegd. Wanneer een bezoeker van uw website op een advertentie klikt, krijgt u automatisch het bedrag dat u daarmee verdient bijgeschreven op uw Google AdSense-account.

Veiling

De advertentieblokken die u op uw site plaatst, worden geveild. In deze (virtuele, natuurlijk) veiling kunnen adverteerders aangeven hoeveel ze nog over hebben om een ​​bepaalde advertentie op uw site te plaatsen. Google kijkt vervolgens welke adverteerder het meeste over heeft en welke advertentie van de hoogste kwaliteit is. Uit deze twee variabelen selecteert Google vervolgens de adverteerder die een advertentie op uw site mag plaatsen. Het snijdt aan twee kanten: u krijgt de hoogst mogelijke prijs voor advertenties op uw site en de kwaliteit van de advertentie is gegarandeerd, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw bezoekers zich op hun gemak voelen bij het klikken op uw advertenties.

Hoeveel inkomen?

Nu komen we bij misschien wel de belangrijkste vraag: hoeveel geld kan ik verdienen met Google AdSense? Het is moeilijk te beantwoorden. Dit varieert sterk, afhankelijk van het onderwerp en het aantal bezoekers van uw site. Zo is het mogelijk om meer dan 15 euro per 1000 websitebezoekers te ontvangen met informatie over hypotheken, leningen of spaarrentes. Maar bij een website over hamsters zul je waarschijnlijk al blij moeten zijn met 5 euro per 1000 bezoekers (mits de advertenties goed geplaatst zijn). Het inkomen is dus afhankelijk van het bedrag dat de adverteerder bereid is te betalen voor uw advertentie. Daarnaast gaat een deel van dit bedrag ook naar Google zelf. Google wil niet zeggen hoeveel het is, maar het gerucht gaat dat Google een schamele 70% gaat betalen. Dus als je 35 eurocent per klik krijgt, dan verdient Google 15 eurocent en de adverteerder heeft er 50 eurocent voor betaald. Er zijn ook websites waar je artikelen kunt schrijven. Deze sites zijn goed beoordeeld, dus u zult vaak gevonden worden. U kunt geld verdienen door artikelen te schrijven met Google AdSense. Dit geldt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld het maken van video’s op YouTube.

Wanneer niet voor Google AdSense?

Hoewel Google AdSense een goede mogelijkheid is om veel geld te verdienen met je website of blog, is het niet altijd een goed idee om voor deze dienst te kiezen. Als u bijvoorbeeld een online winkel heeft waar u kleding verkoopt, wilt u dat bezoekers uw kleding ook daadwerkelijk kopen. Wanneer u Google AdSense-advertenties op uw site plaatst, zullen grote merken zoals Zalando en H&M op uw site adverteren, en de kans is groot dat uw bezoekers hun kleding daar kopen, en dat is niet de bedoeling, toch? Op die manier zul je, ook al krijg je geld van de advertenties, geen kleding meer verkopen. Daarom is het over het algemeen niet aan te raden om Google AdSense te gebruiken als je iets op je website wilt verkopen.

Google AdSense

Natuurlijk is Google AdSense niet de enige manier om geld te verdienen met advertenties. Voordat dergelijke diensten bestonden, moest je zelf naar het bedrijf gaan en je website ‘verkopen’ om er advertenties op te plaatsen. Het kan natuurlijk nog steeds, maar Google AdSense zorgt ervoor dat je meer bereikt dan alleen je lokale telefoonverkoper of pizzeria. Haar systeem bevat duizenden advertenties, dus de advertenties die u op uw site plaatst, zijn relevanter voor de inhoud van uw site en u krijgt meer bezoekers die daadwerkelijk op uw advertenties klikken. Natuurlijk zijn er andere sites die dergelijke diensten aanbieden. Chitika en Yahoo’s Bing Network zijn bijvoorbeeld twee van de belangrijkste concurrenten van AdSense. Deze twee alternatieven zijn zeker geen slechte alternatieven, maar tenzij je problemen hebt met Google AdSense, bijvoorbeeld door blokkering, is het toch aan te raden om bij Google AdSense te blijven aangezien dit het meest betrouwbare en beste platform is om voor te werken. voor advertenties (hoewel de andere ook niet slecht zijn. Ten slotte zijn er natuurlijk andere manieren om geld te verdienen met uw site dan alleen het plaatsen van advertentieblokken. Er is bijvoorbeeld de optie voor gelieerde marketing, waarbij u een product promoot en wanneer bezoekers het kopen, je krijgt commissie.

Geld verdienen met Google AdSense

Het enige dat u nu hoeft te doen, is een account maken bij Google AdSense, zodat u veel geld kunt gaan verdienen.

Lees verder